Kezdőlap / Cikkek / MSI GF65 THIN 9SEXR teszt | Ár-érték gamer bajnok

MSI GF65 THIN 9SEXR teszt | Ár-érték gamer bajnok

Ha azt mondom, gondoljatok egy gamer notebookokat gyártó cégre, valószínűleg senkinek sem az MSI lesz az első, ami eszébe jut. Pedig az 1986-os alapítású kínai cég is jelen van a hordozható gaming piacon, méghozzá egészen jó eszközökkel.

Az MSI GF65 THIN sorozat 3 tagjából a legnagyobb testvér van itt nálam, a 9SEXR, ami a legfontosabb elemekben tér el a kisebb 9SD modellektől, ez pedig a memória, a processzor és a videókártya, valamint az SSD mérete, habár a középső tesóval csupán a VGA tér el, viszont minden egyéb területen, még a súlyukban is grammra pontosan megegyeznek.

Ha pedig már a súlyánál tartunk, meg kell jegyeznem, hogy meglepően könnyű a maga 1,86 kg-jával, ugyanis a gamer notebookok általában nehezebbek 2 kilónál. Az MSI így nem csak egy vékony, de súly szempontjából is könnyen hordozhatót alkotott.

Külső kialakítás

Na, de nézzük meg közelebbről, és beszéljünk a külsejéről. Az MSI kínai gyökereikhez híven a gamer eszközeit sajátos sárkány logóval látja el, ami itt sem maradhatott ki. Az igényes, szálcsiszolt fém hatású külső borításon jól mutat a logó. Habár sokkal extrémebb gamer külsővel lehet találkozni a piacon, ez elegánsra és visszafogottra sikerült. Persze nincs ezzel gond, mert van, aki a gaming mellett munkára is szeretné használni a masinát, így a nem túl kirívó külső bizonyos esetekben még előny is lehet. 

Hátulján csupán hűtéshez szükséges nyílásokat találjuk.
Bal oldalán a hűtőrács mellett táp csatlakozót, töltést jelző LED-et és egy HDMI-t kapunk.
Jobb oldalra viszont 3,5” jack csatlakozó, majd 4 db 3.0-s USB csatlakozó került, méghozzá 2 db USB-A és 2 db USB Type-C formájában, ami üdvözlendő. Valamint itt az elmaradhatatlan Gigabites LAN port és Kensington zár helye is.

Az elejéről hiányoznak az állapotjelző LED-ek, ami a bekapcsolt állapotot, a töltést és az írás/olvasást, vagy akár a vezeték nélküli kapcsolatok aktívságát jelezné. Végül, de nem utolsósorban, vessünk egy pillantást az aljára, ami talán a legextrémebb része az összképnek, pedig azt látjuk legkevésbé.

Annyira menőn néz ki, ahogy kialakították a vékony ház számára a hűtési rendszer szellőzését szolgáló nyílásokat, hogy kedve van az embernek gyönyörködni benne.

A szuper gumitalpak stabilitást kölcsönöznek a gép egészének használata közben. Az elülső talp mellett elhelyezett hangszórórácsokon erőteljes 2W-os hangkeltőket helyeztek el. Ez elég filmnézésre, de játék közben úgyis legtöbben fülest ragadunk, főleg ha beindul a hűtésért felelős turbina, ami képes a hangszórókból áradó hangokat és ezzel a játékélményt mindenképpen negatívan befolyásolni.

Belső kialakítás

Egy 15.6″ FullHD matt IPS LCD-t kaptunk 120Hz-es képfrissítéssel, ami gamer cucc esetén a minimum elvárt, a betekintési szögek az IPS-nek megfelelően jók, a színek rendben vannak, bár fényerőben láttam már többet, kinti napsütésben nem fogtok tudni játszani a matt kijelző ellenére sem, arra mérget vehettek. A kijelző fölött van egyébként egy HD webkamera mikrofonnal, működést jelző LED-del. Semmi extra, van, működik, ennyi.

15,6″ FHD (1920×1080) matt IPS kijelző, 120Hz

Most pedig vegyük szemügyre a billentyűzetet, ami marha jól néz ki, szép pirosan világít, amit 3 erősségi fokozatban állíthatunk vagy ki is kapcsolhatunk. Viszont a magyar billentyűzetkiosztás valami horror lett 2 szempontból, ami bár biztosan megszokható, nekem nem sikerült 1-2 hét alatt. Először is az Ű betű az ENTER fölé került, de úgy, mintha az entertől vették volna el a helyet. Rendszeresen ű betűt nyomtam enter helyett. A másik viszont a hosszú í, na az nem az Y balján van, mint máshol, hanem a space mellett a jobb oldalon. Ez utóbbi még nehezebben szokható.

A touch pad szép, letisztult, nincsenek gombok, hanem magát a touchpad-et kell nyomni a jobb vagy a bal oldalán. Nekem még egy ujjlenyomat olvasó elfért volna, de az kimaradt sajnos. 

Nézd meg a videós tesztünket is az MSI GF65 Thinről!

Hardver

Lássuk, milyen hardvert pakoltak bele az MSI mérnökei. Van itt 9. generációs i7 intel proci (i7-9750H) maximum 4,5GHz-es működési órajellel és 12 MB cache-el. 16 GB DDR4, ami 2666MHz-en ketyeg, és persze egy NVIDIA® GeForce™ RTX 2060 6GB GDDR6 memóriával. Tárhelyül 512GB M.2 SSD szolgál, a 15,6” matt IPS kijelzőről már beszéltem, hogy 120 Hz-en működik. Ezzel a hardverrel már VR ready masinát kaptunk, így ha szeretnénk egy Oculust vagy Vive-ot vásárolni, emellé már megtehetjük.

Az akkumulátor 3 cellás, 51 Watt órás teljesítményű. Vezeték nélküli kapcsolatokhoz pedig AC-s WiFi és BT 5.0.

A játékok magas grafikai beállításokon is jó FPS számokat produkálnak, így a 120 Hz-es kijelző is maximálisan ki van használva, élvezetes rajta játszani, legyen szó akár egy kis Fortniteos mókáról, FPS-ről vagy bármi másról. 

A benchmark számok is magukért beszélnek, bizonyítva azt, hogy tényleg egy jó gamer notebookról van szó.

Ebben az árkategóriában mindenképpen megfontolandó az MSI GF65 THIN 9SEXR megvásárlása, mert jó ár/érték arányt biztosít, ráadásul a notebook.hu oldalon 10 vagy akár 20 havi törlesztővel, 0% THM-el elvihető!

Szeretnéd megvásárolni az MSI GF65 Thin-t? Kattints ide! Szerezd meg most akár 20 havi kamatmentes részletfizetéssel! 0% THM akciónk 2020. május 3-ig érvényes, melynek feltételeid megtalálod weboldalunkon.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Top 5 játékmegjelenés 2021. augusztus

A nyár utolsó hónapját kell már csak kibírnunk, hogy kezdetét vegye az őszi kánaán, és …

Egy hozzászólás