Kezdőlap / Egyéb / Legjobb Gamer laptopok 2020-ban

Legjobb Gamer laptopok 2020-ban


Vannak, akik az asztali PC-re esküsznek, ha játékról van szó, de még többen vannak, akik gamer gépjüket szívesen hónuk alá csapnák és magukkal vinnék, amit egy asztali konfiguráció esetén kicsit körülményesebb megoldani.

Gamer laptopot szeretnél vásárolni? Lássuk hát, milyen opciók állnak lehetőségedre különböző árkategóriákban, és mely márkákat érdemes választanod!

Legjobb olcsó gamer laptop 250 ezer alatt

A legsarkalatosabb tényező mindig az anyagiak. Mennyit tudunk és/vagy mennyit szándékozunk rászánni gamer laptopra. Ha ez az összeghatár maximum 250 ezer forint, akkor bizony el kell szomorítsalak, mert ehhez még pár tízest mellé kell rakni, ha valóban gamer laptopnak nevezhető masinára vágysz.

Van viszont egy jó hírem. Nem kell az ártól elsőre megrettenni, hiszen a notebook.hu oldalairól vásárolva lehetőséged van igénybe venni 0% THM akciójukat, ahol 10 vagy bizonyos esetekben akár 20 havi részletre is elviheted a termékeket. Hogy mit jelent a 0% THM? Semmiféle plusz kamatot nem kell fizetned. Vegyünk példának egy 300.000 Ft-os gamer laptopot. Ha szeretnéd 10 havi törlesztővel elvinni, az 0% THM-el annyit jelent, hogy 10 hónapon keresztül havi 30.000 Ft-al kell törlesztened mindenféle többletköltség nélkül. 20 hónap esetén pedig havi 15.000 Ft-al. Ez azért elég barátságosan hangzik, hiszen egy fillérrel sem kell többet fizetned érte, mintha egyben fizetnéd ki.

Legjobb gamer laptop 300 ezer alatt

Mivel a Gamer laptop kategória leginkább 300 ezer forintál kezdődik, ebben a kategóriában nincs még túl sok választási lehetőségünk, persze akad már pár darab. A Lenovo Legion sorozat legolcsóbb notebookja már ennyiért elvihető, és időnként néhány igencsak kedvezményes akció 340-360 ezer forintos gépeket is 300e Ft alá áraz. Érdemes tehát a Lenovo háza táján szétnézni. Ennyiért már kaphatunk i7-8750H processzort, 8GB memóriát, GeForce GTX 1050Ti videókártyát és 128GB SSD + 1TB HDD-t, amivel a játékokat egy 15,6” FHD, matt, IPS panelen élvezhetjük. Na jó, elárulom, ez a gép a Lenovo Legion Y530, erőteljesen akciózva, amivel már a bűvös 300 ezer forintos határ alá csusszan az ára.

Legjobb gamer laptop 500 ezer alatt

A 300 és 500 ezer Ft közötti ársávban már rengeteg gamer notebook közül válogathatunk, legyen az ASUS ROG, Dell G3 vagy akár Acer Nitro sorozatok valamelyik tagja. Ebben az ársávban már belefér akár 16GB memória, magas képfrissítéssel rendelkező kijelzők és természetesen nVidia GeForce RTX 2060 is. És bizony találhatunk bőven VR ready masinát, ha szeretnénk valamelyik PC-hez csatlakoztatható VR headsetet használni, akár Oculus Rift, akár HTC Vive felé hajlunk. Itt már 9. generációs i5 processzorok vannak, a legtöbb játék marha jól hasít ezeken a hardvereken, főleg FHD felbontáson, amilyen kijelző ezekben a gamer laptopokban van. Ilyen masina többek között az ASUS TUF Gaming FX505DV vagy az MSI GL65 9SE.

Legjobb gamer laptop 500 ezer felett, de még 1 millió alatt

Amikor a felső kategóriába lépünk, azonnal megjelennek a 9. generációs i7 processzorok, akár 32GB memória és az RTX 2080 8GB-os videókártyái. Ezeken a laptopokon minden úgy fut, mint a kisangyal. Nem kell szégyenlősködni a grafikai beállításoknál, mehet minden csutkára. Az FPS számra nem lesz panasz, bármilyen játékról is legyen szó.  A Lenovo Legion sorozat legdrágább tagjai, az ASUS ROG Zephyrus sorozat drágaságai.

A legdrágább gamer laptop 1 millió felett

Aki gamer laptopot vesz 1 millió feletti áron, annak a legjobb jár, ez tény. Ők már nem holmi i5, i7 procikkal szerelt szörnyetegeket kapnak kézhez, hanem bizony i9 dorombol mindegyikben, amit el is lehet várni. RTX 2080 8GB az alap, mint ahogy az 1 TB, vagy akár 1,5-2 TB SSD is feltűnhet helyenként. De a legalább 144Hz-es képfrissítés is éppúgy alapvető, mint az akár 64GB memória. Ebben a kategóriában már terméknevek is tükrözik azt az Isteni szintet, amit képviselnek, főleg az ASUS ROG háza táján. Ilyenek, mint Titanium, Mothership. Még a gyomrunk is összeszűkül, hacsak kiejtjük a szánkon. Aki egy ilyet birtokol, az a legjobbat tartja a kezében!

Gamer laptop márkák

Gamer laptopot már a legtöbb közismert notebook gyártó forgalmaz, legyen szó akár a közkedvelt ASUS gamer laptopairól, de sokak által meglepő lehet, hogy a DELL és a Lenovo is gyárt gamerek számára hordozható megoldásokat laptopok képében. Az MSI is évek óta képben van és azt kell mondanom, hogy odateszi magát rendesen az MSI gamer laptop fronton is. Az üzeleti életben igencsak közismert HP is letette már keze nyomát ezen a területen. Viszont az Acer gamer laptopok is ismerősek lehetnek, ha valaki kutakodott már a témában.

4K gamer laptopok

Sokan kerestek meg azzal minket, hogy milyen 4K kijelzővel rendelkező laptopot tudunk nektek ajánlani. A válasz egyszerű: semmilyet. A gamer laptopokban nem a felbontáson van a fő hangsúly, hanem inkább a képfrissítésen, ami 120, 144 Hz vagy akár még magasabb. A felbontás pedig szinte minden esetben FullHD (1920×1080). Ennek több oka is van. Az egyik az, hogy ezen a felbontáson megfelelő FPS számot tud produkálni a hardware, hogy a kijelző képfrissítését ki tud használni. Valamint nincs értelme ilyen magas felbontásnak, hiszen maga a kijelző fizikai mérete is korlátozott. Ha szeretnél 4K-ban játszani, csatlakoztasd egy nagyobb 4K monitorhoz vagy TV-hez.

Léteznek 4K felbontással rendelkező laptopok, de azok nem gamer laptopok. Az áruk 1M közeliek, vagy akár fölöttiek és elsősorban azoknak ajánljuk, akik valamiféle grafikai vagy 3D modellezési munkákat végeznek és fontos a magas felbontás. Ilyenek pl. az ASUS Zenbook Pro sorozat tagjai, vagy az ASUS Zenbook Pro Duo minden egyes darabja.

Legjobb ár-érték arányú gamer laptop

És igen, ki ne szeretne olyan gamer laptopot megvenni, ami ár-érték arányban a legjobb, hogy a beruházott pénzéért a maximumot kapja. Erre van egy egyszerű megoldás, méghozzá az, hogy meghatározunk pár alap kritériumot és az alapján a notebook.hu szűrőjével leszűkítjük, ami szóba jöhet, majd kiválasztjuk a legolcsóbbat. A notebook.hu oldalán nyissuk le a menüt, válasszuk ki a Gamer PC, Játékok menüponton belül a Gamer notebook menüpontot, és kattintsunk rá. A rendezés alapból a legolcsóbbakra van állítva, tehát ár szerinti növekvő sorrendet kapunk. Itt azonnal megláthatjuk, melyik a legolcsóbb gamer laptop. Na, azt gyorsan felejtsük is el, ha komolyan szeretnénk a legjobbat a pénzünkért, amin tényleg tudunk is játszani. Bal oldalon a szűrő feltételeknél kattintsuk be a 16GB memóriát, ezzel máris leszűrtük elég alacsonyra a lehetőségeket. Majd szűrjük tovább a grafikus vezérlők típusánál RTX 2060-ra, attól lejjebb ne adjuk, ha komolyabban szeretnénk játszani. A többivel nem kell foglalkoznunk, amiben van 16GB memória és legalább egy 2060 RTX, abban már lesz elég jó processzor, hiszen ilyen memória mennyiség és videókártya választás már egy bizonyos szintet jelent. Ne ijedjetek meg attól, hogy a legolcsóbb gamer laptop ára is 4-essel fog kezdődni. Ha komolyan gondolod, az első 1-2 legolcsóbbat éri megvenni ár-érték arányban leginkább. Ebbe a kategóriába tartozik pl. a nem rég tesztelt MSI GF65 THIN 9SEXR is.

MSI GF65 Thin 9SEXR
MSI GF65 Thin 9SEXR

Ha ennyi pénzed még sincs, és inkább szeretnél egy picit szerényebbet vásárolni, akkor vegyük a VGA-t lentebb 1660Ti-re és a memóriát is 8GB-ra, máris 100-120 ezer Ft-ot esett az ár. Ebben az árkategóriában a találati listáról érdemes szemezgetni, de így már egy kategóriát lentebb ugrottunk.

De tudod, miért nem kell megijedni ezektől az áraktól? Mert a Notebook.hu -nál folyamatosan 0% THM-el vásárolhatók meg a laptopok 10, de néha akár 20 havi részletre, ahogy erről már a cikk elején is írtam.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Razer Electra V2 headset és Gamdias Hermes M1 billentyűzet teszt

Két rettentő jó gaming kiegészítőt vettünk górcső alá, érdemes megnézni, mit is tudnak valójában. RAZER …