Legjobb Gamer laptopok 2024-ben

Vannak, akik az asztali PC-re esküsznek, ha játékról van szó, de még többen vannak, akik gamer gépjüket szívesen hónuk alá csapnák és magukkal vinnék, amit egy asztali konfiguráció esetén kicsit körülményesebb megoldani.

Gamer laptopot szeretnél vásárolni? Lássuk hát, milyen opciók állnak lehetőségedre különböző árkategóriákban, és mely márkákat érdemes választanod!

Legjobb olcsó gamer laptop 250 ezer alatt

A legsarkalatosabb tényező mindig az anyagiak. Mennyit tudunk és/vagy mennyit szándékozunk rászánni gamer laptopra. Ha ez az összeghatár maximum 250 ezer forint, akkor bizony el kell szomorítsalak, még pár tízest mellé kell pakolnod, és akkor éred el a belépő szintet.

Van viszont egy jó hírem! Nem kell az ártól elsőre megrettenni, hiszen a notebook.hu oldalairól vásárolva lehetőséged van igénybe venni 0% THM akciójukat, ahol bizonyos esetekben akár 10 havi részletre is elviheted a termékeket. Hogy mit jelent a 0% THM? Semmiféle plusz kamatot nem kell fizetned. Vegyünk példának egy 400.000 Ft-os gamer laptopot. Ha szeretnéd 10 havi törlesztővel elvinni, az 0% THM-el annyit jelent, hogy 10 hónapon keresztül havi 40.000 Ft-al kell törlesztened mindenféle többletköltség nélkül.

Olcsó gamer laptop 350 ezer alatt

Mivel a Gamer laptop kategória leginkább 270-300 ezer forint környékén kezdődik, ebben a kategóriában nincs még túl sok választási lehetőségünk, persze azért akad néha pár darab. Időnként néhány igencsak kedvezményes akció 350-400 ezer forintos gépeket is 350 ezer Ft alá áraz, ezért érdemes vásárlás előtt alaposan szétnézni. Ennyiért már kaphatunk i5-12450H processzort, 16GB memóriát, GeForce RTX 3050 videókártyát és 512GB SSD-t, amivel a játékokat egy 15,6” FHD, matt, IPS panelen élvezhetjük. Tehát megfizethető gamer laptopok 270 ezer Ft körül kezdődnek, de ezek még csak a belépő szintű gamer laptopok, viszont játékra már alkalmas mindegyik.

Középkategóriás gamer laptopok 500 ezer Ft alatt

A 270 és 500 ezer Ft közötti ársávban már rengeteg gamer notebook közül válogathatunk, legyen az ASUS ROG Strix, ASUS TUF Gaming, Dell G15, MSI Cyborg, MSI Bravo, Lenovo LOQ, Lenovo Legion, Gigabyte G vagy akár Acer Nitro sorozatok valamelyik tagja. Ebben az ársávba már belefér akár 16GB memória, magas képfrissítéssel rendelkező kijelzők és természetesen nVidia GeForce RTX 4060 is. És bizony találhatunk bőven VR ready masinát, ha szeretnénk valamelyik PC-hez csatlakoztatható VR headsetet használni, akár Oculus Rift, akár HTC Vive felé hajlunk. Itt már 12. generációs i5 processzorok vannak, a legtöbb játék marha jól hasít ezeken a hardvereken, főleg FHD felbontáson, amilyen kijelző ezekben a gamer laptopokban van.

Legjobb gamer laptop 500 ezer felett, de még 1 millió alatt

Amikor a felső kategóriába lépünk, azonnal megjelennek a 13. generációs i7 vagy AMD Ryzen 9 processzorok, akár 32 GB memória és az RTX 4070 8GB-os videókártyái. Ezeken a laptopokon minden úgy fut, mint a kis angyal. Nem kell szégyenlősködni a grafikai beállításoknál, mehet minden csutkára. Az FPS számra nem lesz panasz, bármilyen játékról is legyen szó.  A Lenovo Legion sorozat legdrágább tagjai, az ASUS ROG Zephyrus sorozat drágaságai.

A legdrágább gamer laptop 1 millió felett

Aki gamer laptopot vesz 1 millió feletti áron, annak a legjobb jár, ez tény. Ők már nem holmi i5, i7 procikkal szerelt szörnyetegeket kapnak kézhez, hanem bizony i9 dorombol mindegyikben, amit el is lehet várni. RTX 4090 16 GB az alap, mint ahogy az 1 TB, vagy akár 1,5-2 TB SSD is feltűnhet helyenként. De a legalább 144 Hz-es képfrissítés, de nem ritkán 240Hz is éppúgy alapvető, mint az akár 64 GB memória. Ebben a kategóriában már terméknevek is tükrözik azt az Isteni szintet, amit képviselnek, főleg az ASUS ROG háza táján. Ilyenek, mint például egy durvább Zephyrus. Még a gyomrunk is összeszűkül, hacsak kiejtjük a szánkon. Aki egy ilyet birtokol, az a legjobbat tartja a kezében!

Gamer laptop márkák

Gamer laptopot már a legtöbb közismert notebookgyártó forgalmaz, legyen szó akár a közkedvelt ASUS gamer laptopjairól, de sokak által meglepő lehet, hogy a DELL és a Lenovo is gyárt gamerek számára hordozható megoldásokat laptopok képében. Az MSI is évek óta képben van, és azt kell mondanom, hogy odateszi magát rendesen az MSI gamer laptop fronton is. Az üzleti életben igencsak közismert HP is letette már keze nyomát ezen a területen. Viszont az Acer gamer laptopok is ismerősek lehetnek, ha valaki kutakodott már a témában és míg el nem felejtem, a Gigabyte is ott van ám a szeren manapság gamer laptop témában.

4K gamer laptopok

Sokan kerestek meg azzal minket, hogy milyen 4K kijelzővel rendelkező laptopot tudunk nektek ajánlani. A válasz egyszerű: semmilyet. A gamer laptopokban nem a felbontáson van a fő hangsúly, hanem inkább a képfrissítésen, ami 120, 144 Hz vagy akár még magasabb. A felbontás pedig szinte minden esetben FullHD (1920×1080). Ennek több oka is van. Az egyik az, hogy ezen a felbontáson megfelelő FPS számot tud produkálni a hardware, hogy a kijelző képfrissítését ki tud használni. Valamint nincs értelme ilyen magas felbontásnak, hiszen maga a kijelző fizikai mérete is korlátozott. Ha szeretnél 4K-ban játszani, csatlakoztasd egy nagyobb 4K monitorhoz vagy TV-hez.

Léteznek 4K felbontással rendelkező laptopok, de azok nem gamer laptopok. Az áruk 1 millió közeliek, vagy akár fölöttiek, és elsősorban azoknak ajánljuk, akik valamiféle grafikai vagy 3D modellezési munkákat végeznek, valamint fontos a magas felbontás.

Legjobb ár-érték arányú gamer laptop

És igen, ki ne szeretne olyan gamer laptopot megvenni, ami ár-érték arányban a legjobb, hogy a beruházott pénzéért a maximumot kapja. Erre van egy egyszerű megoldás, méghozzá az, hogy meghatározunk pár alap kritériumot, és az alapján a notebook.hu szűrőjével leszűkítjük, ami szóba jöhet, majd kiválasztjuk a legolcsóbbat. A notebook.hu oldalán nyissuk le a menüt, válasszuk ki a Gamer PC, Játékok menüponton belül a Gamer notebook menüpontot, és kattintsunk rá! A rendezés alapból a legolcsóbbakra van állítva, tehát ár szerinti növekvő sorrendet kapunk. Itt azonnal megláthatjuk, melyik a legolcsóbb gamer laptop. Na, azt gyorsan felejtsük is el, ha komolyan szeretnénk a legjobbat a pénzünkért, amin tényleg tudunk is játszani. Bal oldalon a szűrő feltételeknél kattintsuk be a 16 GB memóriát, ezzel máris leszűrtük elég alacsonyra a lehetőségeket. Majd szűrjük tovább a grafikus vezérlők típusánál RTX 4060-ra, attól lejjebb ne adjuk, ha komolyabban szeretnénk játszani. A többivel nem kell foglalkoznunk, amiben van 16 GB memória és legalább egy RTX 4060, abban már lesz elég jó processzor, hiszen ilyen memória mennyiség, és videókártya választás már egy bizonyos szintet jelent. Ne ijedjetek meg attól, hogy a legolcsóbb gamer laptop ára is 4-essel fog kezdődni.

GIGABYTE G5 (2023) KF (G5 KF-E3HU313SD)

Ha ennyi pénzed még sincs, és inkább szeretnél egy picit szerényebbet vásárolni, akkor vegyük a VGA-t lentebb RTX 4050-re és a memóriát is 8GB-ra, máris 100-120 ezer Ft-ot esett az ár. Ebben az árkategóriában a találati listáról érdemes szemezgetni, de így már egy kategóriát lentebb ugrottunk a belépő szintre.

Belépő szintű gamer laptop

A belépő szintű gamer laptopok már nem egy elérhetetlen álom, akár 270 ezer Ft-tól vásárolhatók, amivel igazából el lehet már játszogatni. Persze, nem mindent ultra beállításokkal, mert ahhoz nem elég bika a hardware, de a legtöbb játékot legalább közepes beállításokkal simán viszik ezek a notebookok. Ha szűkös a keret, esetleg nem szeretnél fél milliót vagy még többet gamer laptopra áldozni, tökéletes választás lesz számodra akármelyik a belépő szintből, hiszen sokkal többet ad, mint egy átlag laptop, ami csak otthoni munkára, szövegszerkesztésre, netezésre és filmezésre való lenne.

De tudod, miért nem kell megijedni ezektől az áraktól? Mert a Notebook.hu -nál folyamatosan 0% THM-el vásárolhatók meg a laptopok 10 havi részletre, ahogy erről már a cikk elején is írtam.

Ez is érdekelhet:

Hogyan válasszunk gamer laptopot?

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.