Kezdőlap / Cikkek / Legjobb középkategóriás gamer laptopok [2022] – Segítünk választani!

Legjobb középkategóriás gamer laptopok [2022] – Segítünk választani!

3 legjobb középkategóriás gamer laptop

Összeszedtük nektek a 3 legjobb középkategóriás laptopot: az ár/érték bajnoktól kezdve, találhattok az összesítőben Intel és AMD processzorral felszereltet is. Amit szem előtt tartottunk a választás során, hogy mindegyikben a legújabb középmezőnyben versenyző GPU legyen, szóval RTX 3060 vagy RTX 3070. Valamint figyeltünk rá, hogy minimum 16GB memóriával rendelkezzenek, ami alapkövetelmény már a középkategóriában is.

Acer Nitro 5 AN515-57-749A

Az Acer Nitro 5 AN515-57-749A notebook egy igazi ár/érték bajnok a középkategóriás gamer laptopok világában. Minden feltételnek képes eleget tenni, amit elvárunk tőle. Van itt 11. generációs Intel Core i711800H processzor, 24M cache-sel és maximálisan 4,6GHz órajelű működéssel. A kötelező 16GB memória 3200MHz sebességen ketyegve, 512GB SSD, valamint a 144Hz-re képes 15,6″ FHD kijelző. A grafikus teljesítményt a legújabb RTX 3060 grafikus kártyának köszönhetjük 4GB GDDR6 memóriával. Ezen a masinán már minden vígan elszaladgál, egész pofás grafikai beállítások mellett, efelől nem kell aggódnod.

ASUS TUF Dash F15

Az ASUS TUF Dash F15 (FX516PR-AZ026) szintén jó ár/érték aránnyal rendelkezik. A 11. generációs Intel Core i7-113070H processzor itt is megvan, viszont csak 12M cache-sel, de 4,8GHz maximális működési órajellel. Memóriából 4GB DDR4 3200MHz, tárhelyből pedig 512GB m.2 SSD jutott. Kijelzője szinte ámulatba ejtő, 240Hz-re képes a maga 15,6″ méretében, ami FHD felbontással bír. Grafikus vezérlőből erősebbet kapott, mint a fentebb látható ACER, hiszen Geforce RTX 3070-el rendelkezik, ráadásul 8GB GDDR6 memóriával szerelve. Egy picit drágább az ACER-nél de lényegesen jobb hardverrel rendelkezik, ami megfontolandó, mert ár/érték arányban ez kiemelkedő!

Asus ROG Zephyrus G14 GA401

Evezzünk kicsit komolyabb vizekre, és vessünk egy pillantást az ASUS ROG Zephyrus G14 GA401 (GA401QM-K2317T) notebookra. Már a fedlapján látható, hogy egy különleges gamer laptopról van szó, hiszen az AniMe Matrix támogatásának hála különböző LED-es megjelenítésekre képes a fele fedlapon. Processzorból AMD Ryzen 9-5900HS lesz a fedélzeten, 16M cache és 4,6GHz maximális órajel kíséretében. Az AMD rajongóknak most megdobbant a szíve, az tuti! Memóriából az elvárt 16GB DDR4 3200MHz-es van, tárhelyből 1TB M.2 SSD-t kapunk. GPU-ból a Geforce RTX 3060 6GB GDDR6 memóriával szerelt variánsa bújik meg a gép belsejében. A kijelző különleges, hiszen ez egy kisebb notebook, csupán 14″-os, annak felbontása viszont QHD, tehát 2560×1440 pixel és bizony 120Hz működésre képes. Ha szereted a feltűnést és ha egy bika géped van, akkor ez egy tökéletes választás!

ASUS gamer laptopok

Az ASUS gamer laptopok vannak többségben a középkategória piacán, hiszen a gaming szféra nagy részét uralják ASUS ROG sorozatukkal, amelybe már nem csak az ASUS ROG, hanem az ASUS TUF is beleszámít. Nézzünk néhány példát:

ACER gamer laptopok

Az ACER is próbál kiharapni egy szeletet a gamer laptopok piacából, így a középkategóriában is kínálnak néhány opciót az Acer Nitro sorozatukkal. Hogy melyeket? Íme néhány:

Lenovo gamer laptopok

A Lenovo kicsit mintha visszavett volna, pedig igencsak erős versenyző volt a Lenovo Legion sorozatával a gamer notebook piacon, manapság viszont alig-alig lehet új gépet találni, de azért egyet sikerült:

Dell középkategóriás gamer notebookok

A Dell inkább a belépő szintű gamer notebookokra összpontosít a Dell G15 sorozatával, amely kifejezetten a játékos laptopjaikat szedi egy csokorba. Legerősebb GPU-ja az RTX 3050Ti, amit csak nagy engedékenységgel lehetne középkategóriásnak nevezni.

Olcsó, belépő szintű gamer notebookok

Ha olcsó, belépő szintű gamer notebookra vágysz, arra is van pár javaslatunk. Ezekkel könnyedén csatlakozhatsz a gamerek táborához, és a játékok többsége elfut rajtuk gond nélkül, az újabbaknál kissé mérsékelt grafikai beállítások mellett. Íme néhány:

Legjobb gamer laptopok

A legjobb gamer notebookok ára túlszárnyalja az alsó- és középkategóriát, de ha ilyenre vágysz, találhatsz pár igazán jót. Ami pedig még fontosabb, hogy az elérhetetlennek tűnő legjobb gamer notebookok is elérhetővé válnak a 0% THM lehetőségének hála, ahol 10 vagy akár 20 havi egyenlő részletben is kifizetheted a teljes árat. Egy fillérel sem fog többe kerülni, mintha egyben fizetnéd ki. Írtunk egy cikket a témában: a Legjobb Gamer laptopok. Íme néhány igazán durva gamer laptop, tényleg a legjobbak legjobbjai:

Gamer laptop vagy gamer PC

Erre nagyon könnyű választ adni. Neked kell döntened, hogy szeretnéd-e gamer állomásodat magaddal hurcolni, vagy megelégszel a szobád privát szférájával? Amit még érdemes figyelembe venni, hogy egy hasonló tudású gamer laptop és asztali gamer pc között elég nagy árdifferencia lehet. A laptop drágább, hiszen megadatott a hordozhatóság előnye. Blogunkon olvasgathatsz még, ha gamer notebook mellett döntesz, illetve kattints a gamer pc lehetőségekért. Írtunk a Top 5 legjobb gamer pc témakörében is cikket. A döntés rajtad áll!

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

3 legjobb robotporszívó [2022] – Segítünk választani!

Napjainkban már minden okos és modern, így van ez a takarítás területén is, hiszen a …