3 legjobb olcsó laptop [2024] – olcsó laptop árak

Legjobb 3 olcsó laptop

Összeszedtünk a notebook.hu webáruház legolcsóbb notebookjai közül hármat, amelyek közül érdemes választani, ha olcsó laptopra vadászunk.

ASUS Vivobook GO 14 E410

A ASUS Vivobook GO 14 E410 valóban a webáruház egyik legolcsóbb ASUS laptopja. Processzorból Intel Celeron N4020-al, 4MB cache-el és 2,8 GHz-es maximális órajellel található benne. Memóriából 4GB DDR4 memória van benne. Tárhelyből 128GB eMMC-t pakoltak bele. Intel UHD Graphics 600 az integrált videóvezérlő. 14″ FHD matt LCD matt kijelző van benne. A webkamera VGA, WiFi ac és BT 4.1. Garancia pedig 2 év.

HP 15-FC0667NH

Az HP 15-FC0667NH az egyik olcsóbb notebookja a HP-nak, de érdemes lehet odafigyelni rá, amennyiben olcsó notebookot szeretnénk vásárolni és a HP márka is fontos számunkra. A processzor AMD Ryzen 3 7320U, méghozzá 4MB cache és 4,10 GHz maximális órajellel. Memóriából 8GB LPDDR5 5500 MHz-et kapunk, ami elég gyors, a tárhely pedig 256 GB M.2 PCIe SSD. Kijelzője 15,3″ FHD matt TN LCD. AMD Radeon Graphics az integrált videóvezérlő. WiFi ax és BT5.3 található benne vezetéknélküli kapcsolathoz. Webkamerája HP True Vision 720p HD. Garancia 3 év.

Lenovo IdeaPad 1 15AMN7

A LENOVO IdeaPad 1 15AMN7 notebook AMD Ryzen 5-7520U 4 magos processzorral van felszerelve, mely 4M cache kíséretében akár 4,3 GHz sebességre is képes. 8GB LPDDR 5500 MHz memóriával és 256GB M.2 SSD-vel szerelték. 15,6″ FHD matt TN LCD kijelző került bele. AMD Radeon 610M integrált videóvezérlő felel a megjelenítésért. WiFi aC és BT5.0. HD 720p webkamera és 2 év gyártói garancia jellemzi még.

Olcsó laptop árak

A legolcsóbb laptopok általában Intel Celeron processzorral szereltek, de érdemes inkább már Intel Core i3-as procival választani, az AMD variánsok pedig AMD Ryzen 3-tól indulnak. Ezeknek az ára 100.000 Ft környékénél kezdődnek és olyan 150.000 – 200.000 Ft magasságig napjainkban már olcsó laptopról beszélünk. Viszont ha ráér a vásárlás, várjuk meg a Black Friday akciót, hiszen ilyenkor iszonyatosan jó kedvezményekkel vásárolhatunk.

Laptop akció

Sok-sok laptop akciót lehet találni a notebook.hu webáruházában, még a legolcsóbb laptopok között is. Érdemes a piros árakat keresni, mert 10-20-30%-al olcsóbban is hozzájuthatunk egy-egy olyan laptophoz, mely már egyébként is az olcsó árkategóriában van. Az áruhitel pedig itt is igénybe vehető, így részletre is vásárolhatunk.

Laptop részletre – 0% THM akció

A legolcsóbb laptopok esetén is elérhető általában a 0% THM áruhitel, ilyenkor érdemes kihasználni, hiszen 10 egyenlő részletben kell a teljes árat kifizetni 10 hónapon keresztül, ami egy 150.000 Ft-os laptop esetén 10 hónapon keresztül 15.000 Ft/hó fizetést igényel csupán. Egy fillérrel sem kell többet kifizetni a teljes ártól.

Notebookok 150.000 Ft alatt

Notebook 150.000 Ft alatt is található a notebook.hu webáruházában, érdemes szétnézni, mert akciósok is akadnak köztük és akár részletre is megvásárolhatók. Otthonra vagy alapvető irodai munkára tökéletes egy ilyen notebook is. Íme néhány példa:

Notebookok 200.000 Ft alatt

150.000 Ft felett, ha keresünk, még mindig található laptop 200.000 Ft alatt. Érdemes egy kicsit többet szánni a notebookra, bár még 200.000 Ft-ig olcsó notebookról beszélünk. Viszont ebben az árszegmensben már kapható akár Ryzen 5 vagy intel Core i5 processzorral szerelt notebook is, amelyekkel lényegesen jobban járunk sebesség szempontjából. Íme néhány ebben az árkategóriában erősebb processzorokkal:

Olcsó gamer notebookok

Gamer notebookot igazán olcsón viszont már nem lehet vásárolni, hiszen máris ugranunk kell a 300.000 Ft-os árkategóriába, hiszen ezen az áron kezdődnek a Gamingre alkalmas notebookok. Azért pár példát összeszedünk, melyet 300.000 Ft környékén meg lehet vásárolni, hiszen a 0% THM-el még nem olyan vészes egy ilyen notebook vásárlása. Általában ezekben a belépő szintű notebookokban GTX 1650, RTX 2050, RTX 3050 videóvezérlők találhatók.

Olcsó irodai laptopok

Olcsó irodai laptopnak a 150.000 – 200.000 Ft közötti kategóriát ajánljuk, hiszen már picit komolyabb processzorral rendelkeznek, a multitaskinggal is könnyebben megküzdenek, hiszen az AMD Ryzen 5 processzorral szerelt modellek között már 16GB RAM-os modellek is találhatók.

Olcsó notebookok részletre

Mivel az olcsó notebookok is vásárolhatók részletre, így nagy könnyedség annak árát hónapokon keresztül visszafizetni apró részletekben. Amennyiben a legjobb konstrukciót keressük, az a 0% THM, hiszen ilyenkor nem kell többet visszafizetni mint a teljes ár.

Használt, vagy felújított laptopok?

Használt notebook vásárlása nem feltétlenül jó ötlet. Ki tudja, hogy mennyire jól bírja még az akkuja, mennyire lehet poros belül, vigyáztak-e rá vagy sem. A felújított laptopokkal már más a helyzet, azt szétszedik, kipucolják és ha szükséges valamit cserélni benne, azt cserélik. Viszont a legbiztosabb még mindig az új vásárlása, főleg ha ilyen fizetéskönnyítő megoldások is vannak, mint a 0% THM.

Olcsó laptop tesztek

Az olcsó laptopokról általában nem készítünk teszteket, hiszen mind ugyanazt tudja, a megbízható alap dolgokat. Böngészés, videónézés, irodai szoftverek használata. Nincs ezen mit tesztelni, hiszen teszik a dolgukat, amit elvárunk tőlük.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.