Kezdőlap / Cikkek / TOP 5 legjobb gamer egér [2023]

TOP 5 legjobb gamer egér [2023]

Az igazi hardcore gamerek egyik legfontosabb perifériája az egér, abból pedig a legpontosabbat, legstrapabíróbbat szeretnék. Habár régebben szentírás volt, hogy gamer egér csak vezetékes lehet, mostanra elárasztották a piacot a vezeték nélküli gamer egerek. Bár a legtöbb könnyen vezetékre is csatlakoztatható, aminek hála egy hibrid megoldással találkozhatunk. Lássuk, milyen gamer egeret érdemes idén beszerezni!

Top 5 gamer egér

  1. Razer Basilisk Ultimate
  2. ASUS Rog Gladius III
  3. Logitech G502 Hero
  4. Kingston HyperX PulseFire Dart
  5. Dell Alienware AW610M

1. Razer Basilisk Ultimate

Gombok száma: 11
Milyen kezes: jobb
Csatlakozás: vezetékes és vezeték nélküli

Nagy sebességű az adatátvitele a zavartalan frekvenciaváltásnak köszönhetően, és minimális a kattintási késleltetése. A Razer Basilisk Ultimate-et 11 programozható gombbal vértezték fel, 14 szabályozható razer chroma RGB világítással rendelkezik. A görgő ellenállása állítható. 5 előre programozott profil között válthatunk pillanatok alatt, valamint a PTFE-ből készült egérlábaknak hála sima mozgás garantált akármilyen felületen. 20.000 DPI az érzékelő felbontása.

2. ASUS ROG Gladius III

Gombok száma: 5
Milyen kezes: jobb
Csatlakozás: vezetékes

Következő vezetékes versenyzőnk az ASUS-tól az ASUS ROG Gladius III 5 programozható gombbal, ARMOURY II támogatással és AURA SYNC RGB-vel rendelkezik. Súlya 79g. Használata nagyon kényelmes. Az érzékelő felbontása 19.000dpi.

3. Logitech G502 Hero

Gombok száma: 11
Milyen kezes: jobb
Csatlakozás: vezetékes

A Logitech G502 Hero meghökkentő gyorsaságot ígér. A gamerek körében egy ikonikus egér, a Lightning testvéréről van szó, amit a világ legjobb játékaihoz terveztek. HERO 16K érzékelővel rendelkezik, és POWERPLAY kompatibilis, az idei modell súlya 7 grammal csökkent. Érzékelő felbontása esetén a 12.000 DPI nem kevés. Lightsync RGB világításnak köszönhetően egyedileg a gépünk megvilágítására szabhatjuk fényeit. POWERPLAY kompatibilis. Súlyozható (5×3,6g), maximális súlya 121g.

4. Kingston HyperX PulseFire Dart

Gombok száma: 6
Milyen kezes: jobb
Csatlakozás: vezetékes és vezeték nélküli

A Kingston HyperX Pulsfire Dart kiváló pontossággal rendelkezik a 16.000 DPI optikai szenzornak köszönhetően. Prémium omron kapcsolókkal szerelték fel, 6 gomb található a görgő társaságában az egér fedélzetén. 16,8 millió RGB színárnyalat választható, élettartama legalább 50 millió kattintás, így strapabíróság tekintetében kiemelkedő. Sebessége 450 IPS, gyorsulása 50G. Beépített memóriája 1 profil eltárolására képes. Vezetékes és vezeték nélküli 2,4GHz. Az akkumulátoros üzemidő akár 90 óra is lehet. Töltése vezeték nélkül (Qi) és vezetékkel is lehetséges.

5. Dell Alienware AW610M

Gombok száma: 7
Milyen kezes: jobb/bal
Csatlakozás: vezetékes és vezeték nélküli

Csatlakozás terén USB-s, ha vezetékes egérként használjuk, viszont vezeték nélküli kapcsolatra is alkalmas a Dell Alienware AW610M. Optikai szenzorral és 7 db programozható gombbal rendelkezik. Akár 50 millió kattintást is kibírnak az Omron kapcsolók. A görgőerősség állítható, 16,8 millió AlienFX világítás. Maximális érzékenysége 16.000 DPI, de ez az érzékenység állítható. Maximális gyorsítás sebessége 40G. Újratölthető akkujának 350 órás használati élettartamot jósolnak. Leválasztható, 2m hosszú nejlon kábellel.

Milyen a jó gamer egér?

A legjobb gamer egér vezetékes vagy vezeték nélküli módon is használható, bár az RGB világítós megoldás szinte mindegyiknél alapfunkció, ettől sokkal fontosabb az ergonómia, a gombok elhelyezése, és hogy sok gombos legyen. A dupla kattos gombot szeretni szokták a profi játékosok, és ha súlyozható is, az már kiemelkedően jónak számít.

A legjobb olcsó gamer egér

Olcsó, de jó gamer egér létezik 10.000 Ft alatt. Aki viszont roppant komolyan gondolja a játékot, annak érdemes rászánni azt a pár tízezer forintot, hogy profi eszköz lehessen a keze alatt. A márkák között olcsóbb gamer egerek megtalálhatóak a Trust, Genius, Hama, Aula, Corsair és White Shark márkák között. Időnként a speciális akciókra érdemes odafigyelni, mint a Black Friday gamer egér akciókra, karácsonyi akciókra, stb.

Legjobb vezeték nélküli gamer egér

A legjobb vezeték nélküli gamer egér vezetékes. Igen, ahol a legapróbb mozdulat, nulla késés és minden DPI számít, ott nem megengedhető egy komoly partyban a vezeték nélküli, tölthető egér használata. Persze ettől még a vezetéknélküliség kényelmét nem kell feladnunk általános egérhasználat közben, hiszen léteznek vezeték nélküli gamer egerek. Viszont, amint egy játékot indítunk, csatlakoztassuk azt a kábelt.

Legdrágább gamer egér

A legdrágább gamer egerek általában a SteelSeries, ASUS, Razer és Logitech gyártósorairól kerülnek le, és nem egyszer 50-60e Ft-ba kerülnek ezek a perifériák. Persze, nem fontos egy igazi gamernek a legdrágábbakat megvásárolni, hiszen ezek árának töredékéért is rendkívül jó gaming egerek vásárolhatók.

Legjobb balkezes gamer egér

A balkezes gamer egereket úgy ismerhetjük fel, hogy teljesen szimmetrikusak, így jobb és bal kézzel is egyaránt használható. Ilyeneket gyárt például a Logitech és az ASUS ROG sorozat tagjai között is felfedezhetőek, de a HP, Razer, Corsair és Dell is gyárt ilyen egereket. Íme, néhány példa:

Gamer egér FPS-hez

Gamer egér FPS-hez fontos, hogy gyors és pontos legyen. Az sem árt, ha nemcsak 2-3 gomb van rajta, hogy minél gyorsabban tudjuk lereagálni a különböző helyzeteket és a lehető leggyorsabban elérjük a szükséges funkciókat. Íme néhány gamer egér, ami igazán profi FPS játékokhoz.

Bluetooth gamer egerek

Olyan vezeték nélküli egérre vágysz, amely Bluetooth-on kommunikál vagy akár azon is tud? Leginkább a SteelSeries vezeték nélküli Aerox egereit javaslom, mert ott vezetékes mód mellett vezeték nélküli 2,4GHz és Bluetooth 5.0 csatlakozási lehetőség is választható.

Gamer egér nagy kézhez

Ha valaki nagyobb tenyérrel rendelkezik az átlagnál, az egerek többsége elvész benne. Ilyenkor kényelmesebb nagyobb egeret választani. Leginkább az alábbiakat javaslom.

Színes gamer egerek

Aki unja már a fekete egereket és valami színesre vágyik, de nemcsak a LED fényekben, hanem a műanyag borításban, több színes gamer egeret is megvásárolhat. Lehet akár piros, sárga, rózsaszín egér vagy lila, ráadásul 10.000 ft alatt is kapható már színes egér.

Vezetékes vagy vezeték nélküli gamer egeret vegyek?

A cikk folyamán már többször előfordult a téma, játékra mindenképp vezetékes gamer egeret kell venni a pontosság és csökkent késleltetés miatt, az igazi gamerek erre esküsznek. Létezik rengeteg vezeték nélküli gamer egér, ami egyébként már nagyon pontos és jó, de a vezetékes mégiscsak gyorsabb. Ez olyan, mint a vájt fülűeknek az aranyozott csatlakozó, bár erre egérnél is van példa. Viszont, ha sokat használnád egyéb tevékenységre, munkára is azt az egeret, akkor kényelmesebb a vezetéknélküliség, de szerencsére ez a kettő nem zárja ki egymást. A modernebb gamer egerek képesek egyszerre vezeték nélküliek és vezetékesek lenni. Íme néhány példa:

Gamer egérfajták

Gamer egereknek rengeteg fajtája van. Léteznek csak jobb kezesek, van univerzális, ami mindkét kézbe beleillik, mert szimmetrikus. Van vezetékes, vezeték nélküli és olyan is, ami mindkettő. Súlyozható és nem súlyozható. RGB fényekkel szerelt vagy anélküli.

Bluetooth gamer egerek

A legtöbb vezeték nélküli gamer egér Bluetooth-os, de némelyik mellette még 2,4GHz vagy 5GHz-es rádióhullámokon is képes az USB egységével kommunikálni. A mai korban már a vezeték nélküli egerek megközelítik a vezetékes társaik pontosságát, s bár sokan még mindig csak és kizárólag a vezetékesre esküsznek, ettől függetlenül egy profi vezeték nélkülivel sem lehet már mellélőni.

Optikai vagy lézeres egér?

Az optikai egy régebbi technológia, mint a lézeres és DPI szempontjából alacsonyabb. A lézeres egerek részletesebb, mélyebb képet készítenek a felületről, amin mozognak, így pontosabbak. Viszont már az optikai egerek is kielégítő felbontással rendelkeznek kép mintavételezés terén. Mégis miért jobb a lézeres, mint az optikai azon felül, hogy pontosabb? Míg az optikai csak bizonyos felületeken képes megfelelően működni és például fényes, csillogó felületen nem igazán, addig a lézeres egér azzal is megbirkózik. Grafikusok és gamerek számára leginkább lézeres egeret ajánlanék.

Gamer egér márkák

Rengeteg gamer egér gyártó létezik, némelyik cégnek saját gamer termékcsoportja van, mint például az ASUS Tuf Gaming egér, az Acer Predator Gamer egér, a Furry Warrior Gamer egér, a Hama Urage, de márkák között ott a Lenovo vagy a SteelSeries, Logitech, Razer, Genius, Omen by HP, Rapoo, Corsair, Gemdias, Trust, Hama gamer egerek.

Gamer egér kiegészítők

Kiegészítők közzé számíthat az egérpad. Vannak már egész komolyak, mint például, ami tölti az egeret és akár az okostelefonunkat is, ha ráhelyezzük. A billentyűzetek között rengeteg jó mechanikus van, ami tökéletes kiegészítője lehet kedvenc gamer egerünknek.

Gamer egér árak

A gamer egér árak elég sokrétűek, szerencsére a pár ezer forintostól egészen a 60e Ft-os kategóriáig mindenki megtalálhatja a számítását. Így nem okoz problémát senki pénztárcájának egy gamer egér vásárlása. Igaz, vannak különbségek egy alsó-, közép- vagy felső kategóriás gamer egér között, de meg kell határoznunk, mégis mire van szükségünk és meddig mehetünk el az árban.

Gamer egér akciók

Gamer egér akciókkal sokszor tele van a notebook.hu webáruháza, érdemes időnként szétnézni ebben a kategóriában. Nemegyszer előfordul, hogy egy drága egér más színben, de ugyanazon tudás mellett sokkal olcsóbb, ilyenkor érdemes lecsapni rá, míg gyorsan el nem fogy. Bármelyik gaming egér lehet akciós, mindig alaposan szét kell nézni és megfontoltan választani, és érdemes megbízható boltból vásárolni.

Kell-e egyáltalán gamer egér?

Ha gamernek tartod magad, akkor a válasz egyértelműen IGEN. Az, hogy milyet választasz, rajtad áll. Millió tulajdonság közül lehet választani, hiszen van csendes gamer egér, nagy méretű gamer egér, lapos egér, súlyozható, világítós, optikai vagy lézeres. Vezeték nélkül tölthető, magas DPi felbontással rendelkező… Az ergonómia nem elhanyagolható szempont, hogy hosszú játékok során se fáradjon el a kezünk.

Most szeretnél gamer egeret vásárolni magadnak? Rajta, ne késlekedj, ugorj be a notebook.hu webáruházának gamer egér kategóriájába! Nézz szét, és vásárold meg a számodra tökéleteset!

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

PlayStation VR2 megjelenés

A Sony PlayStation konzol eddig az egyetlen, mely VR -al is rendelkezik és bizony az …