Kezdőlap / Cikkek / TOP 5 legjobb gamer egér [2021]

TOP 5 legjobb gamer egér [2021]

Az igazi hardcore gamerek egyik legfontosabb perifériája az egér, abból is a legpontosabbat, legstrapabíróbbat szeretné. Lássuk, nekik milyen gamer egeret érdemes idén beszerezni.

Habár régebben szentírás volt, hogy gamer egér csak vezetékes lehet, mostanra elárasztották a piacot a vezeték nélküli gamer egerek. Bár a legtöbb könnyen vezetékre is csatlakoztatható, aminek hála egy hibrid megoldással találkozhatunk.

Top 5 gamer egér

  1. Razer Basilisk V2
  2. ASUS Rog Spatha
  3. Logitech G502 Lightspeed
  4. Acer Predator Cestus 510
  5. Dell Alienware AW610M

1. Razer Basilisk V2

Gombok száma: 11
Milyen kezes: jobb
Csatlakozás: vezetékes

A Razer szerint 25%-al gyorsabb az összes piacon elérhető vezetéknélküli megoldástól. Nagy sebességű az adatátvitele a zavartalan frekvenciaváltásnak köszönhetően és minimális a kattintási késleltetése. A Razer Basilisk V2 11 programozható gombbal vértezték fel, 14 szabályozható razer chroma rgb világítással rendelkezik. A görgő ellenállása is állítható. 5 előre programozott profil között válthatunk pillanatok alatt, valamint PTFE-ből készült egérlábaknak hála sima mozgás garantált akármilyen felületen.

2. ASUS ROG Spatha

Gombok száma: 6
Milyen kezes: jobb
Csatlakozás: vezetékes és vezeték nélküli

Egyszerre vezetékes és vezeték nélküli szintén a következő versenyzőnk is az ASUS-tól. Az ASUS ROG Spartha 12 programozható gombbal rendelkezik, főleg MMO-ra ajánlják, 6 gomb ebből hüvelykujjas a gyors reakciókért. Az egérben elhelyezett japán Omron kapcsolók 20 millió kattintásra vannak tesztelve, de akár könnyen állíthatók vagy cserélhetők is igény szerint. Megjelenése tekintélyt parancsoló, használata nagyon kényelmes.

3. Logitech G502 Lightspeed

Gombok száma: 11
Milyen kezes: jobb
Csatlakozás: vezeték nélküli

A Logitech versenyzője a Logitech G502 Lightspeed, ami szinte fénysebességű gyorsaságot ígér. A gamerek körében egy ikonikus egérről van szó, amit a világ legjobb játékaihoz terveztek. HERO 16K érzékelővel rendelkezik, és POWERPLAY kompatibilis, az idei modell súlya 7 grammal csökkent. 16.000 DPI nem kevés, így méltó a Lightspeed névre. A powerplay vezetéknélküli töltést kihasználva pedig soha többé nem kell a töltéssel problémázni, hiszen folyamatosan töltődni fog az egér. Lightsync RGB világításnak köszönhetően pedig egyedileg a gépünk megvilágítására szabhatjuk fényeit.

4. Acer Predator Cestus 510

Gombok száma: 8
Milyen kezes: jobb
Csatlakozás: vezetékes (aranyozott csatlakozó)

Az Acer Predator Cestus 510 kiváló pontossággal rendelkezik a 16.000 dpi optikai szenzornak köszönhetően, és ezt támogatja meg az aranyozott USB csatlakozó is. Prémium omron kapcsolókkal szerelték fel, 8 gomb található a görgő társaságában az egér fedélzetén. 16,8 millió RGB színárnyalat választható, élettartama akár 70 millió kattintás is lehet, így strapabíróság tekintetében kiemelkedő. A kattintás erőssége állítható. Ki lehet választani külön profilokat. Kábele 1,8 méter hosszú.

5. Dell Alienware AW610M

Gombok száma: 7
Milyen kezes: jobb/bal
Csatlakozás: vezetékes és vezeték nélküli

Csatlakozás terén USB-s, ha vezetékes egérként használjuk, viszont vezeték nélküli kapcsolatra is alkalmas a Dell Alienware AW610M. Optikai szenzorral és 7 db programozható gombbal rendelkezik. Akár 50 millió kattintást is kibírnak ez Omron kapcsolók. A görgőerősség is állítható. 16,8 millió AlienFX világítás. Maximális érzékenysége 16.000 DPI, de ez az érzékenység állítható. Maximális gyorsítás sebessége 40G. Újratölthető akkujának 350 órás használati élettartamot jósolnak. Leválasztható, 2m hosszú nejlon kábellel.

A legjobb gamer egér vagyis milyen a jó gamer egér?

A legjobb gamer egér vezetékes, vagy vezetékes módon is használható, bár az RGB világítós megoldás szinte mindegyiknél alap funkció, ettől sokkal fontosabb az ergonómia, a gombok elhelyezése, és hogy sok gombos legyen. A dupla kattos gombot is szeretni szokták a profi játékosok, és ha súlyozható is, az már kiemelkedően jónak számít.

Legjobb olcsó gamer egér

Olcsó, de jó gamer egér létezik 10.000 Ft alatt is. Aki viszont roppant komolyan gondolja a játékot, annak igen is érdemes rászánni azt a pár tízezer forintot, hogy profi eszköz lehessen a keze alatt. A márkák között olcsóbb gamer egerek megtalálhatók a Trust, Genius, Hama, Aula, Corsair és White Shark márkák között. De időnként a speciális akciókra is érdemes odafigyelni, mint a black friday gamer egér akciókra, karácsonyi akciókra, stb.

Legjobb vezeték nélküli gamer egér

A legjobb vezeték nélküli gamer egér vezetékes. Igen, ahol a legapróbb röccenés, mozdulat, nulla késés és minden DPI számít, ott nem megengedhető egy komoly partyban a vezeték nélküli, tölthető egér használata. Persze ettől még a vezetéknélküliség kényelmét nem kell feladnunk általános egérhasználat közben, hiszen léteznek vezeték nélküli gamer egerek. Viszont, amint egy játékot indítunk, csatlakoztassuk azt a kábelt.

Legdrágább gamer egér

A legdrágább gamer egerek általában a SteelSeries, ASUS, Razer és Logitech gyártósorairól kerülnek le, és nem egyszer 50-60e Ft-be is kerülnek ezek a perifériák. Persze, nem fontos egy igazi gamernek a legdrágábbakat megvásárolni, hiszen ezek árának töredékéért is rendkívül jó gaming egerek vásárolhatók.

Legjobb balkezes gamer egér

A balkezes gamer egereket úgy ismerhetjük fel, hogy teljesen szimmetrikusak, így jobb és bal kézzel is egyaránt használható. Ilyeneket gyárt például a Logitech és az ASUS ROG sorozat tagjai között is felfedezhetőek, de a HP, Razer, Corsair és Dell is gyárt ilyen egereket. Íme, néhány példa:

Vezetékes vagy vezeték nélküli gamer egeret vegyek?

A cikk folyamán már többször előfordult a téma, játékra mindenképp vezetékes gamer egeret kell venni a pontosság és csökkent késleltetés miatt, az igazi gamerek erre esküsznek. Létezik rengeteg vezeték nélküli gamer egér, ami egyébként már nagyon pontos és jó, de a vezetékes mégis csak vezetékes. Ez olyan, mint a vájtfülűeknek az aranyozott csatlakozó, bár erre egérnél is van példa. Viszont, ha sokat használnád egyéb tevékenységre, munkára is azt az egeret, akkor kényelemsebb a vezetéknélküliség, de szerencsére ez a kettő nem zárja ki egymást. A modernebb gamer egerek képesek egyszerre vezeték nélküliek és vezetékesek is lenni. Íme, néhány példa:

Gamer egérfajták

Gamer egereknek rengeteg fajtája van. Léteznek csak jobb kezesek, van univerzális, ami mindkét kézbe beleillik, mert szimmetrikus. Van vezetékes, vezeték nélküli és olyan is, ami mindkettő. Súlyozható és nem súlyozható. RGB fényekkel szerelt, vagy anélküli.

Bluetooth gamer egerek

A legtöbb vezeték nélküli gamer egér bluetoothos, de némelyik mellette még 2,4GHz vagy 5GHz-es rádióhullámokon is képes az USB egységével kommunikálni. A mai korban már a vezeték nélküli egerek is megközelítik a vezetékes társaik pontosságát, s bár sokan még mindig csak és kizárólag a vezetékesre esküsznek, ettől függetlenül egy profi vezeték nélkülivel sem lehet már mellélőni.

Optikai vagy lézeres egér?

A kérdés jó. Az optikai egy régebbi technológia, mint a lézeres és DPI szempontjából alacsonyabb. A lézeres egerek részletesebb, mélyebb képet készítenek a felületről, amin mozognak, így pontosabbak. Viszont már az optikai egerek is kielégítő felbontással rendelkeznek képmintavételezés terén. De mégis miért jobb a lézeres, mint az optikai azon felül, hogy pontosabb? Míg az optikai csak bizonyos felületeken képes megfelelően működni és például fényes, csillogó felületen nem igazán, addig a lézeres egér azzal is megbirkózik. Grafikusok és gamerek számára is leginkább lézeres egeret ajánlanék.

Gamer egér márkák

Rengeteg gamer egérgyártó létezik, némelyik cégnek saját gamer termékcsoportja van, mint például az ASUS Tuf gaming egér, Acer Predator gamer egér, Furry Warrior gamer egér, Hama Urage, de márkák között ott a Lenovo gamer egér vagy a SteelSeries, Logitech, Razer, Genius, Omen by HP, Rapoo, Corsair, Gemdias, Trust, Hama gamer egerek.

Gamer egér kiegészítők

Kiegészítők közzé számíthat az egérpad, ugyanis ezekből is vannak már egész komolyak is, mint például ami tölti az egeret és akár az okostelefonunkat is, ha ráhelyezzük. De a billentyűzetek között is rengeteg jó mechanikus van, ami tökéletes kiegészítője lehet kedvenc gamer egerünknek.

Gamer egér árak

A gamer egér árak elég sokrétűek, szerencsére a pár ezer forintostól egészen a 60e Ft-os kategóriáig mindenki megtalálhatja a számítását. Így nem okoz problémát senki pénztárcájának egy gamer egér vásárlása. Igaz, vannak különbségek egy alsó, közép vagy felsőkategóriás gamer egér között, de meg kell határoznunk, mégis mire van szükségünk és meddig mehetünk el az árban.

Gamer egér akciók

Gamer egér akciókkal sokszor tele van a notebook.hu webáruháza, érdemes időnként szétnézni ebben a kategóriában. Nem egyszer olyan is előfordul, hogy egy drága egér más színben, de ugyanazon tudás mellett sokkal olcsóbb, ilyenkor érdemes lecsapni rá, míg gyorsan el nem fogy. De bármelyik gaming egér lehet egyszer csak akciós, mindig alaposan szét kell nézni és megfontoltan választani, és érdemes megbízható boltból vásárolni.

Kell-e egyáltalán gamer egér?

Ha gamernek tartod magad, akkor a válasz egyértelműen igen. Az már, hogy milyet választasz, rajtad áll. Millió tulajdonság közül lehet választani, hiszen van csendes gamer egér, nagy méretű gamer egér, lapos egér, súlyozható, világítós, optikai vagy lézeres. Vezeték nélküli tölthető, magas dpi felbontással rendelkező. Az ergonomikus gamer egér sem elhanyagolható szempont, hogy hosszú játékok során se fáradjon el a kezünk. Persze elengedhetetlen ennek elkerülésére a gamer egér helyes fogása is.

Most szeretnél gamer egeret vásárolni magadnak? Rajta, ne késlekedj, ugorj be a notebook.hu webáruházának gamer egér kategóriájába! Nézz szét, és vásárold meg a számodra tökéletest!

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

CISCO Headset 730 Platinum Teszt | Munkára és szórakozásra

A Cisco hallatán a legtöbb embernek elsőre a profi hálózati eszközök jutnak eszébe, pedig bizony …