Legjobb automata kávéfőzők [2023] – Segítünk választani!

A kávé rengeteg ember életének fontos részét képezi. Sokan indítják ezzel az élvezeti termékkel a napot, s valljuk be, nincs is jobb a reggeli kávé illatánál. Már-már felér egy szertartással a kávézás, de nem mindegy, hogy milyet iszunk és hogyan is készítjük el. Ezért válogattuk össze az 5 legjobb automata kávéfőzőt nektek.

A 3 legjobb kávéfőző

SAGE BES875BSS The Barista Express

A SAGE BES875BSS egy komoly, gyors eszpresszó kávéfőző. Beépített kávédarálóval rendelkezik, ráadásul minőségi, fém őrlőkővel, a vízmelegítő rendszere pedig Thermocoil. Az Electric PID hőmérséklet szabályozás következtében konstans vízhőmérsékletet biztosít az aroma optimális kivonásának a végéig. Alacsony víznyomású előgőzöléssel készíti a kávét, 18 különféle őrlési móddal képes dolgozni és 250 g kapacitású tartály van benne a szemes kávénak. Az automatikus őrlés közvetlenül a szűrőben történik, így mindig frissen fogja lefőzni. A kávéadagolásra automata és manuális mód is rendelkezésre áll. Az aromakivonás ellenőrzésére hivatott nyomásmérővel is rendelkezik. A gőzcső 360 fokban forgatható, így a hosszú kávénak is elegendő a hely. A víztartálya 2 literes. A kávégép teljesítménye 1560-1850 W.

Sencor SES 7015CH automata kávéfőző

A Sencor BES875BSS egy elegáns eszpresszó kávéfőző. Nemcsak gyors, hanem igényes is a kialakítása és a pezsgő szín igazán jól áll neki. Érintőgombos LED paneljének köszönhetően kezelése egyszerű. Keskeny, kompakt méretéből adódóan szinte minden konyhapulton kényelmesen elfér. A tökéletes kávé elkészítését 19 bar nyomással támogatja. A forrázóegysége fejlett technológiával készült, szerencsére mosogatógépben is elmosható. Espresso és lungo főzése csupán egy érintésbe kerül, de a forró víz adagolásával americana kávé vagy akár tea is készíthető. Darálója rozsdamentes acélból készült és 5 darálási fokozattal rendelkezik a különféle kávéfőzési módokhoz. Kávétartálya 150 g-os, míg levehető víztartálya 1,1 liter vizet biztosít. A víz és kávé utántöltésére figyelmeztet, csakúgy mint a vízkőtelenítésre. A víz optimális hőmérsékletéért a Thermoblock fűtőrendszer felelős. Az intenzívebb ízek eléréséhez képes akár előforrázni is a kávét. A zacctartálya kivehető. Rendelkezik öko üzemmóddal is és automatikus öntisztításra képes. Tejhabosítóval viszont nem rendelkezik, azt külön kell vennünk, ha igényeljük. A kávéfőzőgép teljesítménye 1470 W.

Bosch TIS30521RW Verocup automata kávéfőző

A Bosch TIS30521RW Verocup automata kávégép különleges kávéspecialitásokat kínál egy gombnyomással. Intelligens fűtőegységének hála tökéletes forrázási hőmérsékleten dolgozik és a SensoFlow rendszernek köszönhetően a legfinomabb aromákat érhetjük el. Milk Magic Pro funkciója olyan, mint a varázslat, a tejet csak a pohárba kell önteni a tökéletes cappuccino és latte macchiato elkészítéséhez. Az őrlője kerámia, ami nem csak tartós, de magas minőségű is. A kifolyó és tejhabosító magassága állítható, így szinte bármekkora pohár aláfér. A gép elején található szervizajtó miatt a karbantartás és tisztítás gyors és egyszerű. Víztartálya 1,4 literes és kivehető. A vízpumpa 15 bar nyomással dolgozik. Rendelkezik csészemelegítő funkcióval, így nem fog többé idő előtt kihűlni a kávénk a hideg pohár miatt. A tejes italok készítéséhez használt rész könnyen eltávolítható és akár mosogatógépben is mosható. A forrázóegységet pedig elég folyóvíz alatt tisztítani. Calc’n’Clean automata vízkőtelenítő,- és tisztítóprogramja profin helytáll a mindennapokban. Kávétartálya 250 g kapacitású és aromavédő tetővel lezárható. Teljesítménye 1300 W.

Milyen automata kávéfőzőt vegyek?

Automata kávéfőzőt az igényeinknek megfelelően kell választani.

  • Mennyi kávét szeretnénk főzni vele egy nap? A víz- és kávétartály méretét figyelembe kell vennünk ilyenkor.
  • Szükségünk van-e speciális beállításokra? Rengeteg kávékülönlegességet készítenénk vagy csak normál eszpresszóra vágyunk leginkább?
  • Legyen benne tejhabosító és megannyi opció? Ennek szüksége vagy szükségtelensége segíthet a döntés meghozatalában.
  • Ami minden esetben fontos, az a mérete, hogy biztosan elférjen a konyhapulton.

Automata kávéfőzők otthonra

Otthonra olyan automata kávéfőzőt válasszunk, ami kiszolgálja a család összes tagját. Érdemes akár olyat választani, amivel teát is készíthetünk. A döntésben nagy szerepet játszhat, hogy tejhabosítóra szükség van-e és persze az is fontos, hogy könnyen és gyorsan takarítható legyen.

Automata kávéfőzők irodába

Irodába automata kávéfőzőt érdemes vásárolni, de vegyük figyelembe, hogy rengetegen fogják használni. Mindenképp strapabírót érdemes választani. Előnyös, ha különböző igényeket képes kiszolgálni, hiszen mindenki máshogyan szereti a kávét. A vendégekre is gondolni kell, így akár igényesebb kávéköltemények elkészítésére is fel lehet készülni. Persze az sem árt, ha a takarítása egyszerű, a víztartálya nagy és minél kevesebbet kelljen vízkőteleníteni.

  • SAECO DA3P – Ha nagy a személyzet és rengeteg kávé fogy.

Darálós automata kávéfőzők

A darálós automata kávéfőzők mindig is a legjobb kategóriába tartoztak. Az igényes kávéfogyasztók tudják, hogy a frissen darált kávénál nincs jobb. Sőt, még az sem mindegy, hogy melyik kávét mekkora szeműre daráljuk és hogy azon milyen nyomással, hány fokos vizet folyatunk keresztül. Aki a legjobb aromát és ízvilágot keresi, biztos, hogy darálós kávéfőzőt fog vásárolni. Főleg akkor, ha megveszi a különlegesebb, drágább kávéfajtákat.

Kávégépek tejtartállyal

Az igazi cappuccino kedvelők, tejeskávé huszárok és forrócsoki fanok csakis tejtartállyal felszerelt kávégépeket nézzenek maguknak, mert sokkal praktikusabb, mint külön erre a célra tejhabosítót tartani. A felgőzölt tej a kávéban felér egy mennyei érintéssel.

Automata eszpresszó kávéfőzők

A kávéfogyasztók között vannak olyan egyszerű, mégis igényes emberek, akiknek nem kell több, csak egy gombnyomásra kész reggeli kávé. Egy kis presszógép, amire vágynak, hogy egész nap időt és pénzt spórolva elkészíthessék azt az ízletes kávé költeményt, amire szükségük van.

Legjobb automata kávéfőző márkák

A legjobb automata kávéfőző márkák közé tatozik a Saeco, Sage, Gaggia, Krups, DeLonghi. Vannak olyan márkák is a piacon, akik rengeteg más termékkel is rendelkeznek és csak egy kisebb szegmenst tesz ki a kávéfőző választékuk, mégis profik ezen a téren. Ilyen a Sencor, Bosch vagy akár a Philips.

Legjobb karos kávéfőző otthonra

Ha karos kávéfőzőt szeretnénk, akkor az egyik legjobb választás a Sage eszpresszó kávéfőzőinek egyike lesz, például a Sage SES500BST The Bambino Plus eszpresszó kávéfőző egy tökéletes választás lehet, hiszen eszpressző, capuccino, latte és egyéb kávék is készíthetők vele, A ThermoJet vízmelegítő rendszerének köszönhetően 3 másodperc alatt startra kész. Annyira a tökéletességre hajaz, hogy még az elektronikus hőmérsékletszabályzó is arra törekszik, hogy az aroma kivonásának a végéig tökéletesen egyenletes hőmérsékletet biztosítson a víznek.

Olasz automata kávéfőzők

Bizony, az olasz kávéfőzők méltán híresek, ha pedig egyet ki kellene emelni a márkák közül, az a Gaggia lenne. Automata kávéfőzői közül az egyik talán legjobb a Gaggia Anima Class automata kávéfőző, mely már-már a tökéletes kávét készíti, persze nem árt egy jó kis olasz szemes kávé sem hozzá. 1,8 literes víztartálya és 250 g-os szemes kávétartálya bőven elegendő a napi kávék lefőzéséhez akár egy család számára is. Zaccfiókja 15 pogáccsát képes tárolni és ami az egyik legfontosabb, hogy az őrlésfinomság állítható, ahogyan azt el is várjuk egy ilyen komoly géptől. Ráadásul bár nem túl olcsó, azért automata kávéfőzőhöz képest csendes, vagyis többi hasonló géphez képest halk. A tejhab pedig amit készíthetünk vele, mennyei.

Wifis automata kávéfőzők

Az okos WiFis kávéfőzőkre egyre inkább kezd igény lenni, ezt egyes gyártók már felismerték és próbálják ezt a vonalat is kiszolgálni, hiszen nincs is jobb, mint egy hangparanccsal, vagy ébresztővel induló friss őrölt kávé készítése, hogy ne csak az ébresztőóra, hanem a kávé illata is ébredésre serkentsen.

Kávéfőző árak, akciók, hitel

Mindenki megtalálhatja a neki megfelelő tudású és árú kávéfőzőt, viszont előfordulhat, hogy valami olyanra vágyunk, ami kicsit megterhelné a pénztárcánkat. A notebook.hu webáruházában rengeteg akciós automata kávéfőző közül válogathatunk, és gyakran találkozhatunk 0% THM-mel vásárolható automata kávéfőzővel, csak körül kell nézni.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.