5 legjobb multifunkciós nyomtató [2024] – Segítünk választani!

Összeszedtük az 5 legjobb multifunkciós nyomtatót otthoni és irodai használatra, hogy egyszerűbb választási lehetőséget biztosítsunk azoknak, akik a nyomtatáson kívül másolni és szkennelni is szeretnének. Érdekel, hogy milyen extra igényeket lehet támasztani egyes multifunkciós nyomtatókkal szemben? Mutatjuk!

Legjobb multifunkciós nyomtató otthonra

Típusa: Tintasugaras
Csatlakozás: USB, WiFi, WiFi Direct
Garancia: 36 hónap

A Brother DCP-T426W tökéletes választás, hiszen üzemeltetése gazdaságos és az ára is megfizethető. Az újratölthető tintatartálynak köszönhetően búcsút inthetünk a tintapatronoknak, hiszen csak a tartályát kell megtölteni festékekkel, ami így sokkal gazdaságosabb használatot jelent. Nyomtatás mellett másol és szkennel. Nyomtatási felbontása: 6000 x 1200 dpi. Szkennelés felbontása pedig 1200 x 1800 dpi. Nyomtatási sebessége fekete-fehér A4-es lap esetén 16 lap/perc, színesben pedig 9 lap/perc. USB kábelen, WiFi és WiFi Directen keresztüli csatlakozási lehetőség is biztosított. Maximális nyomtatási méret A4.

Legjobb multifunkciós nyomtató az irodába

Típusa: Lézer
Csatlakozás: USB, LAN, WiFi, WiFi Direct, NFC
Garancia: 36 hónap

A Brother MFC-L2922DW egy komoly multifunkciós lézernyomtató, amit elsősorban irodába ajánlunk. Nyomtatási felbontása 1200 x 1200 dpi, ez megegyezik szkennelési és másolási felbontásával. Ezenkívül a nyomtatási és másolási sebessége is egyező: 34 lap/perc. Nagy papírtálcája bizonyítja, hogy irodai munkára tervezték. Csatlakozási lehetőségei között az USB mellett a LAN, Wifi és WiFi Direct valamint NFC is szerepel, így hálózati nyomtatóként is könnyedén használható. Maximális nyomtatási méret A4-es.

Legjobb olcsó multifunkciós nyomtató

Típusa: Tintasugaras
Csatlakozás: USB, WiFi
Garancia: 12 hónap

A HP DeskJet 2723E egy multifunkciós, színes tintasugaras nyomtató. Ha számít az ár, és általában keveset nyomtatsz, akkor tökéletes választás, főleg otthoni felhasználásra. Természetesen nyomtat, másol és szkennel, a nyomtatási felbontása 4800 x 1200 dpi, másolási felbontása 300 x 300 dpi, szkennelés esetén pedig 1200 dpi. Bár nyomtatási sebességre nem egy villám, hiszen percenként “csak” 7,5 fekete-fehér oldallal birkózik meg, színesben pedig percenként 5,5-el, mégis kedvező árának köszönhetően tökéletes választás lehet. USB és WiFi csatlakozási lehetőségeket kínál. Maximális nyomtatási méret A4.

Legjobb multifunkciós lézernyomtató

Típusa: Lézer
Csatlakozás: USB, LAN, WiFi, WiFi Direct, Faxport
Garancia: 24 hónap

A HP COLOR LaserJet Pro MFP M283FDW színes multifunkciós lézernyomtató mindent tud, ráadásul mindezt rendkívül gyorsan. Nyomtatni fekete-fehérben és színesben is 21 lap / perc sebességgel nyomtat, és a másolás sebessége is ezzel megegyező, mindezt 600 x 600 dpi felbontásban viszi véghez. A nyomtatás, szkennelés, másolás mellett pedig FAX funkcióval is ellátták, ha valahol még szükség van erre a technológiára. Csatlakozási lehetőségei között az USB mellett LAN, WiFi, WiFi Direct és Faxportra van lehetőség. Bírja a strapát, akár egész nap lehet nyüstölni. Jó választás, ha szkennelni és másolni is kell vele nagyüzemben. Természetesen irodai igénybevételre tervezték. 2 év garanciát is vállal rá a HP.

Legjobb tintasugaras multifunkciós nyomtató

Típusa: Tintasugaras
Csatlakozás: USB, LAN, WiFi, WiFi Direct
Garancia: 36 hónap

Az EPSON EcoTank L15150 multifunkciós tintasugaras nyomtatót irodai használatra tervezték, színes nyomtatásban élen jár, ráadásul akár A3 méretben is nyomtathatunk vele! EcoTank tintatartályának köszönhetően gazdaságos az üzemeltetése. Nyomtatási felbontása 4800×2400 dpi, sebessége pedig 32 lap/perc fekete-fehér esetén A3 méretben és 22 lap/perc színesben. A szkennelés felbontása 2400×1200 dpi. Csatlakozási lehetőségei között az USB, LAN és Wi-Fi mellett közvetlen kapcsolódásra is képes különféle eszközökkel a Wi-Fi Directnek köszönhetően. Az Epson erre a komoly munkaeszközre pedig 36 hónap garanciát vállal.

Mi az a multifunkciós nyomtató?

A multifunkciós nyomtató – ahogy a neve is mutatja – a nyomtatáson kívül egyéb funkciókkal is rendelkezik, mint például a szkennelés, fénymásolás. Ennek köszönhetően megspórolhatjuk 2-3 eszköz helyét és árát.

A multifunkciós nyomtatók fajtái

Fajta szerint két fő csoportra oszthatjuk ezeket a nyomtatókat: az egyikbe a lézernyomtatók, a másikba a tintasugaras nyomtatók tartoznak multifunkciós tulajdonságokkal. Természetesen ezeken a kategóriákon belül is vannak különbségek, hiszen vannak A4 és A3 nyomtatók, vagy éppen kijelzővel felszerelt modellek és kijelző nélküliek. A fő különbség mégis a nyomtatási technológiában leledzik. Hogy ki melyiket részesíti előnyben, azt döntse el maga! Egy biztos: lézernyomtatóval nem nyomtatunk fotópapírra, így ha fotópapírra való nyomtatás is az igényeink között szerepel, egyértelműen tintasugaras lesz a helyes döntés! Persze, nagyon jól fontoljuk meg, milyen típust választunk, mert sokszor a kétoldalas nyomtatás nagyon fontos, hogy automatikusan meg legyen oldva. Ne nekünk kelljen manuálisan fordítani a papírlapokon, ezt pedig duplex nyomtatásnak hívjuk, így ezt az elnevezést keressük.

Multifunkciós nyomtató márkák

Szinte minden nyomtatókkal foglalkozó márka gyártja ezeket a gépeket, de vannak olyan brandek, akik csak és kizárólag a nyomtatásra adták fejüket. Ilyen például az Epson, Xerox, Brother. Több olyan márka is versenyez a piacon, akik nemcsak nyomtatókban utaznak. Itt van például a HP vagy a Canon, amik szintén jó választást jelenthetnek, akár lézeres-, akár tintasugaras nyomtatókról legyen szó.

Multifunkciós nyomtatók részletre

A normál nyomtatóknál kicsit borsosabb ára lehet a multifunkciósoknak, de még mindig olcsóbb, mintha 3 eszközt kellene megvásárolnunk (nyomtató, fénymásoló, szkenner). Ettől függetlenül, ha ilyenre vágyunk, kicsit mélyebben zsebbe kell nyúlni bizonyos esetekben. Erre viszont van egy megoldás: a részletfizetés! Vannak olyan multifunkciós nyomtatók, melyek 0% THM-el elvihetők, így 10 vagy 20 havi egyenlő részletben kell kifizetnünk a teljes vételárat és egy fillérrel sem többet. Ha olyat szemeltünk ki, amire nem érvényes a 0% THM, ott is kedvező hitelkonstrukcióval vihetjük haza a multifunkciós nyomtatót OTP áruhitel igénybevételével. Érdemes szétnézni, és kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet!

Akciós multifunkciós lézernyomtatók

Sokszor a lézernyomtatók a leggazdaságosabb megoldások közé tartoznak, ha pedig okos nyomtatóról van szó, az bizony legalább WiFi-s. Ha nem kell fotónyomtató, akkor lemondhatunk teljesen a tintasugaras nyomtatókról, hiszen a többfunkciós lézernyomtatók gyorsak és ez a multifunkcionális többlet, amit kapunk, minden pénzt megér azon a profi sebességen, amit kínálnak akár ipari felhasználásra is. A notebook.hu sokszor akciós nyomtatókat is, így érdemes rendszeresen szétnézni a multifunkciós lézernyomtató akciók között is.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.