Kezdőlap / Cikkek / 5 legjobb multifunkciós nyomtató [2021] – Segítünk választani!

5 legjobb multifunkciós nyomtató [2021] – Segítünk választani!

Összeszedtük az 5 legjobb multifunkciós nyomtatót otthoni és irodai használatra, hogy egyszerűbb választási lehetőséget biztosítsunk azoknak, akik a nyomtatáson kívül másolni és szkennelni is szeretnének. Érdekel, hogy milyen extra igényeket lehet támasztani egyes multifunkciós nyomtatókkal szemben? Mutatjuk!

Legjobb multifunkciós nyomtató otthonra

Típusa: Tintasugaras
Csatlakozás: USB, WiFi
Garancia: 12 hónap

Az EPSON EcoTank L3156 tökéletes választás, hiszen üzemeltetése gazdaságos és az ára is megfizethető. Az EcoTank-nak köszönhetően búcsút inthetünk a tintapatronoknak, hiszen csak a tartályát kell megtölteni festékekkel, ami így sokkal gazdaságosabb használatot jelent. Nyomtatás mellett másol és szkennel. Nyomtatási felbontása: 5760×1440 dpi. Szkennelés felbontása pedig 600×1200 dpi. Nyomtatási sebessége fekete-fehér A4-es lap esetén 33 lap/perc. USB kábelen kívül Wi-Fi csatlakozási lehetőség is biztosított. Maximális nyomtatási méret A4.

Legjobb multifunkciós nyomtató az irodába

Típusa: Lézer
Csatlakozás: USB, LAN
Garancia: 12 hónap

A HP LaserJet M234SDNE egy komoly multifunkciós lézernyomtató, amit elsősorban irodába ajánlunk. Nyomtatási sebessége 600×600 dpi, ez megegyezik szkennelési és másolási felbontásával. Ezenkívül a nyomtatási és másolási sebessége is egyező: 29 lap/perc. Nagy papírtálcája bizonyítja, hogy irodai munkára tervezték. Csatlakozási lehetőségei között az USB mellett a LAN szerepel, így hálózati nyomtatóként is könnyedén használható. Maximális nyomtatási méret A4-es.

Legjobb olcsó multifunkciós nyomtató

Típusa: Tintasugaras
Csatlakozás: USB, WiFi
Garancia: 12 hónap

A HP DeskJet 2710 egy multifunkciós, színes tintasugaras nyomtató. Ha számít az ár és gyakran nyomtatsz keveset, tökéletes választás, főleg otthoni felhasználásra. Természetesen nyomtat, másol és szkennel, a nyomtatási felbontása 4800 x 1200 dpi, másolási felbontása 300 x 300 dpi, szkennelés esetén pedig 1200 dpi. Bár nyomtatási sebességre nem egy villám, hiszen percenként “csak” 7 fekete-fehér oldalt nyomtat, színeseben pedig percenként 5-öt, mégis kedvező árának köszönhetően tökéletes választás lehet. Csatlakozási lehetőségei között pedig az USB mellett ott figyel a Wi-Fi is, ami a felsőbb kategóriában megszokott, itt pedig igencsak üdvözlendő. Maximális nyomtatási méret A4.

Legjobb lézeres multifunkciós nyomtató

Típusa: Lézer
Csatlakozás: USB, LAN
Garancia: 24 hónap

A HP Laserjet PRO M428FDW MFT multifunkciós lézernyomtató mindent tud, ráadásul mindezt rendkívül gyorsan. Igaz, ez csak egy fekete-fehér nyomtatásra képes lézernyomtató, de a percenkénti 38 lap az ott van a szeren, mindezt 1200 x 1200 dpi felbontásban viszi véghez. A nyomtatás, szkennelés, másolás mellett pedig FAX funkcióval is ellátták, ha valahol még szükség van erre a technológiára. Csatlakozási lehetőségei között az USB mellett csak LAN-ra van lehetőség, a Wi-Fi kimaradt a repertoárból. Bírja a strapát, akár egész nap lehet nyüstölni, jó választás, ha szkennelni és másolni is kell vele nagyüzemben. Természetesen irodai igénybevételre tervezték. 2 év garanciát is vállal rá a HP.

Legjobb tintasugaras multifunkciós nyomtató

Típusa: Tintasugaras
Csatlakozás: USB, LAN, WiFi, WiFi Direct
Garancia: 36 hónap

Az EPSON EcoTank L15160 multifunkciós tintasugaras nyomtatót irodai használatra tervezték, színes nyomtatásban élen jár, ráadásul akár A3 méretben is nyomtathatunk vele! EcoTank tintatartályának köszönhetően gazdaságos az üzemeltetése. Nyomtatási felbontása 4800×1200 dpi, sebessége pedig 32 lap/perc fekete-fehér esetén A4 méretben. A szkennelés felbontása 1200×2400 dpi. Csatlakozási lehetőségei között az USB, LAN és Wi-Fi mellett közvetlen kapcsolódásra is képes különféle eszközökkel a Wi-Fi Directnek köszönhetően. Az Epson erre a komoly munkaeszközre pedig 36 hónap garanciát vállal.

Mi az a multifunkciós nyomtató?

A multifunkciós nyomtató – ahogy a neve is mutatja – a nyomtatáson kívül egyéb funkciókkal is rendelkezik, mint például a szkennelés, fénymásolás. Ennek köszönhetően megspórolhatjuk 2-3 eszköz helyét és árát.

A multifunkciós nyomtatók fajtái

Fajta szerint két fő csoportra oszthatjuk ezeket a nyomtatókat: az egyikbe a lézernyomtatók, a másikba a tintasugaras nyomtatók tartoznak multifunkciós tulajdonságokkal. Természetesen ezeken a kategóriákon belül is vannak különbségek, hiszen vannak A4 és A3 nyomtatók, vagy éppen kijelzővel felszerelt modellek és kijelző nélküliek. A fő különbség mégis a nyomtatási technológiában leledzik. Hogy ki melyiket részesíti előnyben, azt döntse el maga! Egy biztos: lézernyomtatóval nem nyomtatunk fotópapírra, így ha fotópapírra való nyomtatás is az igényeink között szerepel, egyértelműen tintasugaras lesz a helyes döntés!

Multifunkciós nyomtató márkák

Szinte minden nyomtatókkal foglalkozó márka gyártja ezeket a gépeket, de vannak olyan brandek, akik csak és kizárólag a nyomtatásra adták fejüket. Ilyen például az Epson, Xerox, Brother. Több olyan márka is versenyez a piacon, akik nem csak nyomtatókban utaznak. Itt van például a HP vagy a Canon, amik szintén jó választást jelenthetnek, akár lézeres-, akár tintasugaras nyomtatókról legyen szó.

Multifunkciós nyomtatók részletre

A normál nyomtatóknál kicsit borsosabb ára lehet a multifunkciósoknak, de még mindig olcsóbb, mintha 3 eszközt kellene megvásárolnunk (nyomtató, fénymásoló, szkenner). Ettől függetlenül, ha ilyenre vágyunk, kicsit mélyebben zsebbe kell nyúlni bizonyos esetekben. Erre viszont van egy megoldás: a részletfizetés! Vannak olyan multifunkciós nyomtatók, melyek 0% THM-el elvihetők, így 10 vagy 20 havi egyenlő részletben kell kifizetnünk a teljes vételárat és egy fillérrel sem többet. Ha olyat szemeltünk ki, amire nem érvényes a 0% THM, ott is kedvező hitelkonstrukcióval vihetjük haza a multifunkciós nyomtatót OTP áruhitel igénybevételével. Érdemes szétnézni, és kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet!

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Top 5 játékmegjelenés 2021. augusztus

A nyár utolsó hónapját kell már csak kibírnunk, hogy kezdetét vegye az őszi kánaán, és …