Kezdőlap / Cikkek / 5 legjobb multifunkciós nyomtató [2023] – Segítünk választani!

5 legjobb multifunkciós nyomtató [2023] – Segítünk választani!

Összeszedtük az 5 legjobb multifunkciós nyomtatót otthoni és irodai használatra, hogy egyszerűbb választási lehetőséget biztosítsunk azoknak, akik a nyomtatáson kívül másolni és szkennelni is szeretnének. Érdekel, hogy milyen extra igényeket lehet támasztani egyes multifunkciós nyomtatókkal szemben? Mutatjuk!

Legjobb multifunkciós nyomtató otthonra

Típusa: Tintasugaras
Csatlakozás: USB
Garancia: 12 hónap

Az EPSON EcoTank L3211 tökéletes választás, hiszen üzemeltetése gazdaságos és az ára is megfizethető. Az EcoTank-nak köszönhetően búcsút inthetünk a tintapatronoknak, hiszen csak a tartályát kell megtölteni festékekkel, ami így sokkal gazdaságosabb használatot jelent. Nyomtatás mellett másol és szkennel. Nyomtatási felbontása: 5760×1440 dpi. Szkennelés felbontása pedig 600×1200 dpi. Nyomtatási sebessége fekete-fehér A4-es lap esetén 33 lap/perc, színesben pedig 15 lap/perc. USB kábelen keresztüli csatlakozási lehetőség biztosított. Maximális nyomtatási méret A4.

Legjobb multifunkciós nyomtató az irodába

Típusa: Lézer
Csatlakozás: USB, LAN, WiFi
Garancia: 12 hónap

A HP LaserJet M234SDWE egy komoly multifunkciós lézernyomtató, amit elsősorban irodába ajánlunk. Nyomtatási felbontása 600×600 dpi, ez megegyezik szkennelési és másolási felbontásával. Ezenkívül a nyomtatási és másolási sebessége is egyező: 29 lap/perc. Nagy papírtálcája bizonyítja, hogy irodai munkára tervezték. Csatlakozási lehetőségei között az USB mellett a LAN és WiFi is szerepel, így hálózati nyomtatóként is könnyedén használható. Maximális nyomtatási méret A4-es.

Legjobb olcsó multifunkciós nyomtató

Típusa: Tintasugaras
Csatlakozás: USB, WiFi
Garancia: 12 hónap

A HP DeskJet 2320 egy multifunkciós, színes tintasugaras nyomtató. Ha számít az ár és általában keveset nyomtatsz, akkor tökéletes választás, főleg otthoni felhasználásra. Természetesen nyomtat, másol és szkennel, a nyomtatási felbontása 4800×1200 dpi, másolási felbontása 600×300 dpi, szkennelés esetén pedig 1200 dpi. Bár nyomtatási sebességre nem egy villám, hiszen percenként “csak” 7,5 fekete-fehér oldallal birkózik meg, színeseben pedig percenként 5,5-el, mégis kedvező árának köszönhetően tökéletes választás lehet. USB csatlakozás. Maximális nyomtatási méret A4.

Legjobb multifunkciós lézernyomtató

Típusa: Lézer
Csatlakozás: USB, LAN
Garancia: 24 hónap

A HP Laserjet PRO M428FDW MFT multifunkciós lézernyomtató mindent tud, ráadásul mindezt rendkívül gyorsan. Igaz, ez csak egy fekete-fehér nyomtatásra képes lézernyomtató, de a percenkénti 38 lap az ott van a szeren, mindezt 1200×1200 dpi felbontásban viszi véghez. A nyomtatás, szkennelés, másolás mellett pedig FAX funkcióval is ellátták, ha valahol még szükség van erre a technológiára. Csatlakozási lehetőségei között az USB mellett csak LAN-ra van lehetőség, a Wi-Fi kimaradt a repertoárból. Bírja a strapát, akár egész nap lehet nyüstölni. Jó választás, ha szkennelni és másolni is kell vele nagyüzemben. Természetesen irodai igénybevételre tervezték. 2 év garanciát is vállal rá a HP.

Legjobb tintasugaras multifunkciós nyomtató

Típusa: Tintasugaras
Csatlakozás: USB, LAN, WiFi, WiFi Direct
Garancia: 36 hónap

Az EPSON EcoTank L15150 multifunkciós tintasugaras nyomtatót irodai használatra tervezték, színes nyomtatásban élen jár, ráadásul akár A3 méretben is nyomtathatunk vele! EcoTank tintatartályának köszönhetően gazdaságos az üzemeltetése. Nyomtatási felbontása 4800×2400 dpi, sebessége pedig 32 lap/perc fekete-fehér esetén A3 méretben és 22 lap/perc színesben. A szkennelés felbontása 2400×1200 dpi. Csatlakozási lehetőségei között az USB, LAN és Wi-Fi mellett közvetlen kapcsolódásra is képes különféle eszközökkel a Wi-Fi Directnek köszönhetően. Az Epson erre a komoly munkaeszközre pedig 36 hónap garanciát vállal.

Mi az a multifunkciós nyomtató?

A multifunkciós nyomtató – ahogy a neve is mutatja – a nyomtatáson kívül egyéb funkciókkal is rendelkezik, mint például a szkennelés, fénymásolás. Ennek köszönhetően megspórolhatjuk 2-3 eszköz helyét és árát.

A multifunkciós nyomtatók fajtái

Fajta szerint két fő csoportra oszthatjuk ezeket a nyomtatókat: az egyikbe a lézernyomtatók, a másikba a tintasugaras nyomtatók tartoznak multifunkciós tulajdonságokkal. Természetesen ezeken a kategóriákon belül is vannak különbségek, hiszen vannak A4 és A3 nyomtatók, vagy éppen kijelzővel felszerelt modellek és kijelző nélküliek. A fő különbség mégis a nyomtatási technológiában leledzik. Hogy ki melyiket részesíti előnyben, azt döntse el maga! Egy biztos: lézernyomtatóval nem nyomtatunk fotópapírra, így ha fotópapírra való nyomtatás is az igényeink között szerepel, egyértelműen tintasugaras lesz a helyes döntés! Persze, nagyon jól fontoljuk meg milyen típust választunk, mert sokszor a kétoldalas nyomtatás nagyon fontos, hogy automatikusan meg legyen oldva. Ne nekünk kelljen manuálisan fordítani a papírlapokon, ezt pedig duplex nyomtatásnak hívjuk, így ezt az elnevezést keressük.

Multifunkciós nyomtató márkák

Szinte minden nyomtatókkal foglalkozó márka gyártja ezeket a gépeket, de vannak olyan brandek, akik csak és kizárólag a nyomtatásra adták fejüket. Ilyen például az Epson, Xerox, Brother. Több olyan márka is versenyez a piacon, akik nemcsak nyomtatókban utaznak. Itt van például a HP vagy a Canon, amik szintén jó választást jelenthetnek, akár lézeres-, akár tintasugaras nyomtatókról legyen szó.

Multifunkciós nyomtatók részletre

A normál nyomtatóknál kicsit borsosabb ára lehet a multifunkciósoknak, de még mindig olcsóbb, mintha 3 eszközt kellene megvásárolnunk (nyomtató, fénymásoló, szkenner). Ettől függetlenül, ha ilyenre vágyunk, kicsit mélyebben zsebbe kell nyúlni bizonyos esetekben. Erre viszont van egy megoldás: a részletfizetés! Vannak olyan multifunkciós nyomtatók, melyek 0% THM-el elvihetők, így 10 vagy 20 havi egyenlő részletben kell kifizetnünk a teljes vételárat és egy fillérrel sem többet. Ha olyat szemeltünk ki, amire nem érvényes a 0% THM, ott is kedvező hitelkonstrukcióval vihetjük haza a multifunkciós nyomtatót OTP áruhitel igénybevételével. Érdemes szétnézni, és kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet!

Akciós multifunkciós lézernyomtatók

Sokszor a lézernyomtatók a leggazdaságosabb megoldások közzé tartoznak, ha pedig okos nyomtatóról van szó, az bizony legalább WiFis. Ha nem kell fotónyomtató, akkor lemondhatunk teljesen a tintasugaras nyomtatókról, hiszen a többfunkciós lézernyomtatók gyorsak és ez a multifunkcionális többlet, amit kapunk, minden pénzt megér azon a profi sebességen, amit kínálnak akár ipari felhasználásra is. A notebook.hu sokszor akciós nyomtatókat is, így érdemes rendszeresen szétnézni a multifunkciós lézernyomtató akciók között is.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

PlayStation VR2 megjelenés

A Sony PlayStation konzol eddig az egyetlen, mely VR -al is rendelkezik és bizony az …