Top 5 játékmegjelenés – 2024. március

A március hónap eleje nem sok érdekességet tartogat számunkra, a második fele viszont annál inkább. Össze is szedtük az 5 legizgalmasabbat.

1. Alone in the Dark

Elérhető: 2024. március 20. (PC, PS5, XSX/S)

Az Alone in the Dark egy túlélő horror játék, amiben Edward Carnby magánnyomozót irányítjuk egy elszigetelt kúriában, tele szörnyekkel. A játékosnak lopakodnia kell, taktikai harcot vívni, és óvatosan bánnia a forrásaival, miközben felderíti a kastély sötét múltját és a titokzatos üzenetet, ami ide hozta. A játék lenyűgöző grafikával, gótikus hangulattal és ijesztő szörnyekkel várja a játékosokat, és nem is kell mondanom, hogy egy régi klasszikus sokadik feldolgozásáról van szó.

2. Dragon’s Dogma 2

Elérhető: 2024. március 22. (PS5, PC, XSX/S)

A Dragon’s Dogma 2 egy akció RPG játék, melyben a játékos egy vándor lovagot irányít, aki egy hatalmas sárkány szívét viseli magában, és akinek bosszút kell állnia a szerelme haláláért. A játékmenet nyílt világú felfedezésre, izgalmas harcokra és mély karakterfejlesztésre összpontosít. A játékosok mesterséges intelligenciával vezérelt társakat, “Pawns”-okat fogadhatnak maguk mellé, akikkel együtt küzdhetnek a szörnyek ellen. A taktikus elemeket is tartalmazó játékban, komoly stratégiát kell kidolgozni a harcok megvívására.

3. Rise of the Ronin

Elérhető: 2024. március 22. (PS5)

A Rise of the Ronin egy nyílt világú akció-kalandjáték, melyben egy ronint irányíthatunk a 16. századi Japánban, aki kénytelen bosszút állni a családja árulása miatt. A játékmenet kardharcra, lovaglásra, lopakodásra és taktikai bevetésekre összpontosít. Szabadon bejárható gyönyörű japán vidékeken keresztül változatos küldetéseket teljesíthetünk, miközben az ellenség kaszabolása mellett szövetségeseket is gyűjthetünk magunk mellé.

4. Palia

Elérhető: 2024. március 25. (Steam)

A Palia egy gyönyörű MMO játék, ami a gazdálkodásra, a kertészkedésre és a közösségi életre összpontosít. Játékosok egy bájos, varázslatos szigeten hozhatják létre saját kis farmjukat, ahol növényeket termeszthetnek, állatokat tenyészthetnek, és kézműveskedhetnek. A játékmenet kooperatív jellegű, a játékosok együttműködhetnek egymással, hogy felépítsék falujukat, kereskedjenek, és új recepteket fedezzenek fel. A Palia rengeteg lehetőséget kínál a kikapcsolódásra: horgászathoz, főzéshez, bányászathoz, sőt még búvárkodáshoz is. Mindenki saját tempójában fedezheti fel a világot, és saját döntéseket hozhat. A történet fokozatosan bontakozik ki, ahogy a múlt rejtélyeit feltárják a szigeten.

5. South Park: Snow Day!

Elérhető: 2024. március 26. (PC, Xbox Series X|S, PS5, Switch)

A South Park: Snow Day egy kooperatív akció-kalandjáték. A játékosok Stan, Kyle, Cartman és Kenny bőrébe bújnak, és egy hatalmas hóvihar okozta káoszban igyekeznek megmenteni a világot, miközben élvezik a szünidei örömöket is. Egyedül vagy akár három barátoddal is belevághatsz a kalandba, miközben pusztító fegyvereket és különleges képességeket vethetsz be a gonosz ellenségek legyőzésére. A South Park: Snow Day egy teljesen új történetet mesél el, tele humorral, ikonikus South Park-karakterekkel és izgalmas kihívásokkal. Készülj fel a kaotikus kalandra, és mentsd meg South Parkot a hóvihartól!

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.