Kezdőlap / Cikkek / 3 legjobb lézernyomtató [2023] – Segítünk választani!

3 legjobb lézernyomtató [2023] – Segítünk választani!

A 3 legjobb lézernyomtatót az alapján választottuk ki, hogy melyik az abszolút király, valamint melyiket javasoljuk irodai és otthoni használatra. Nagyon nem mindegy a felhasználási környezet, ugyanis teljesen mások az igények egy irodai vagy egy otthonra választott lézernyomtatóval szemben.

Olcsó lézernyomtatók

Ha nagyon sietsz és a legolcsóbb lézernyomtatót keresed, akkor ebben a listában összeszedtük neked a kategóriák legkedvezőbb árú nyomtatóit:

Brother lézernyomtatók

A Brother lézernyomtatók mindig is a közkedvelt, megfizethető árú lézernyomtatók közé tartoztak és szép lassan beépültek a köztudatba a HP és Xerox mellé. A Brother márka kiharcolta a felhasználók elismerését, így érdemes elgondolkodni ezen a márkán is, hiszen nagyon jó lézernyomtatókat gyártanak, melyek nálunk is megtalálhatók raktáron, legyen az sima vagy akár multifunkciós:

HP lézernyomtatók

A HP az egyik legismertebb márka, ha nyomtatóról esik szó, különösen kiemelt a lézernyomtatók piacán is, de emellett az egész informatikai hardware szférában nívós névnek számít. Nyomtatóik megbízhatóak, ezért tartunk mi is több példányt raktáron:

Lézersugaras nyomtató + szkenner

A lézersugaras nyomtatók, melyek szkenner funkcióval is fel vannak szerelve, azok a multifunkciós lézernyomtatók. Ha sok irat másolására, szkennelésére van szükség, akkor ajánlott a multifunkciós laser nyomtatókat választani. A legmegbízhatóbb márkák közül mi is tartunk pár ilyen nyomtatót raktáron. A legjobbakat pedig be is mutatnánk:

Legjobb lézernyomtató

Felbontás: 1200×1200 dpi
Memória: 256 MB
Nyomtatási kapacitás: 20.000 lap/hó
Nyomtatási sebesség: 28 lap / perc
Csatlakozások: USB, LAN

A legjobb lézernyomtató a HP Laserjet Pro 400 MFP M479fdn Multifunkciós színes lézernyomtató, amit nyugodt szívvel ajánlunk akár nagyobb irodák számára, hiszen gyors, az egész napos terhelést is kibírja, csatlakozási lehetőségei széleskörűek, ráadásul multifunkciós. Fekete-fehér és színes nyomtatásra is képes, 27 lap/perc sebességgel, 1200×1200 dpi felbontásban. Elvárt, így természetes, hogy duplex nyomtatásra is alkalmas, továbbá USB és LAN csatlakozásra is képes. Memóriája 256 MB-os, így rengeteg fájlt képes nyomtatási sorba állítani. Havi 20.000 lap nyomtatására tervezték, ez napi 666 lap. Tehát jól bírja a terhelést.

Lézernyomtató irodába

Felbontás: 2400×600 dpi
Memória: 64 MB
Nyomtatási kapacitás: 2.000 lap/hó
Nyomtatási sebesség: 34 lap / perc
Csatlakozások: USB

Amíg a HP Laserjet Pro 400 MFP M479fdn lézernyomtatót akár nagyobb irodába is ajánljuk, a kisebb irodáknak tökéletes választás a BROTHER HL-B2080DW lézernyomtató, hiszen elképesztően gyors a maga 30 lap / perc sebességével, igaz havi terhelhetőségére csupán 2000 lapot határoztak meg, sok helyen ez bőven elegendő. Természetesen duplex nyomtatásra képes, csatlakozás szempontjából USB áll a rendelkezésünkre. Bemenetei lapadagolója 250, míg kimeneti 150 lap kapacitással lett felvértezve. Belső memóriája 64 MB.

Lézernyomtató otthonra

Felbontás: 2400×600 dpi
Memóriája: 64 MB
Nyomtatási kapacitás: 2.000 lap/hó
Nyomtatási sebessége: 20 lap / perc
Csatlakozások: USB, WiFi

A BROTHER HL-1222WE MONO lézernyomtató otthoni felhasználásra tökéletes választás, de sokan irodában is szeretik, még ha nem is olyan nagy sebességgel képes nyomtatni: bár a 20 lap / perc is elég gyors 2400 x 600 dpi felbontás mellett. A havi nyomtatási kapacitása 2.000 lap / hó, ami bőven elég. Sajnos duplex nyomtatásra nem képes, így meg kell fordítanunk manuálisan a lapokat, ha kétoldalasan nyomtatnánk. Bemeneti tálcája 150 lapos, míg kimeneti tálcája 100 lapot képes kezelni. Ára nagyon baráti a tudásához képest, így érdemes fontolóra venni, ha nem szeretnénk túl sokat költeni rá.

Színes vagy fekete-fehér lézernyomtatót vegyek?

Fotópapírra nem tudunk lézernyomtatóval nyomtatni, arra csak a tintasugaras nyomtatók képesek. Ettől függetlenül sok esetben szükség lehet a színes nyomtatásra. Grafikonok, ábrák jobban mutatnak úgy, ahogy azt a monitoron színesben elterveztük. Ezért érdemes mérlegelni, hogy elég-e számunkra a monokróm lézernyomtató, vagy szeretnénk-e egy színes nyomtatóra beruházni. Persze a színes fenntartási költsége magasabb, ezt is vegyük figyelembe. A döntés a mi kezünkben van, és a felhasználási szokásainknak megfelelően kell azt meghozni.

Lézer-, vagy tintasugaras nyomtatót vegyek?

A tintasugaras nyomtatók lassabbak lézeres társaiknál, bár monokróm nyomtatásban eléggé jók. A színes viszont lényegesen lassabban megy egy tintasugaras számára. Ha sokat és gyorsan kell nyomtatni, főleg szöveget, mindenképp a lézernyomtató javasolt! A tintasugarasnak akkor van inkább létjogosultsága, ha szeretnénk fotópapírra is nyomtatni, mert az csak és kizárólag a tintasugaras nyomtatók kiváltsága. Persze fotópapír szinte mindig van raktáron. (Néhány hőnyomtató kivételével, amihez speciális fotópapírra van szükség.) Viszont nem kell a lézer nyomtatónál félnünk, hogy beszárad a tinta, mert más elven működik.

Lézernyomtató márkák

A legtöbb nyomtatókat forgalmazó cég gyárt lézeres- és tintasugaras nyomtatót is, bár vannak kivételek. Az Epson például csak és kizárólag tintasugaras nyomtatókkal foglalkozik. A legelterjedtebb lézernyomtató márkák: a Xerox, Brother, Canon és a HP. Hogy melyik a legjobb márka, azzal sokat lehetne vitatkozni, ugyanis mindegyik jó minőségű, megbízható nyomtatókat gyárt. Talán a Xerox és a Brother annyiban emelkedik ki a HP-val szemben, hogy kizárólag nyomtatókkal foglalkoznak, míg a HP a számítástechnikai eszközök széles palettájával. Persze náluk is csak nyomtatóval foglalkozik a DeskJet részleg.

Lézernyomtatók részletre

Lézernyomtatókat a notebook.hu webáruházában könnyedén vásárolhatunk akár 0% THM-mel is a raktáron lévő termékek közül. Ha a kiszemelt lézernyomtatóra nincs ilyen akció, akkor élhetünk a 36 havi részletfizetés lehetőségével, így akár már 0 Ft befizetésével elvihető. Emiatt nem érdemes aggódni, ha egy túl drága modell lenne számunkra a legalkalmasabb. A munkát nem érdemes azzal hátráltatni, hogy egy kevésbé megfelelő modellt választunk az ára miatt. A részletfizetésnek köszönhetően havi pár ezer forintba kerül csak, és már használhatjuk is.

Multifunkciós lézernyomtatók

A lézernyomtatókból is léteznek multifunkciós készülékek, ugyanúgy mint a tintasugaras nyomtatók piacán. A nyomtatás mellett szkennelni, másolni tudnak, némelyik faxra is képes, bár a fax létjogosultsága szerintem már réges-régen feledésbe merült. Bár lehetnek olyan piaci szegmensek, ahol még előszeretettel használják. De 2022-ben egyszerűbb egy doksit e-mail-ben elküldeni és kinyomtatni, mint telefonvonalon keresztül átküldeni egy faxot.

Az egyik legjobb multifunkciós lézernyomtató a HP LASERJET M234SDNE, amit nyugodt szívvel ajánlok főként irodai használatra, mert sokat tud, gyors és rengeteg terhelést elbír.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Top 3 olcsó okostelefon [2023] – a legjobb ajánlatok, akciók

TartalomjegyzékshowTop 3 olcsó okostelefon1. Xiaomi Redmi 9AA legolcsóbb okostelefon2. Xiaomi Redmi 9ATA legjobb olcsó okostelefon3. …