Kezdőlap / Cikkek / 3 legjobb lézernyomtató [2021] – Segítünk választani!

3 legjobb lézernyomtató [2021] – Segítünk választani!

Összeszedtük a legjobb lézernyomtatókat nektek, hogy könnyebb legyen választani, ha a lézeres technológia mellett tennétek le a voksotokat. A cikkben olvashattok néhány információt, ami rávilágít arra, hogy miben más a lézernyomtató, mint a tintasugaras.

3 legjobb lézernyomtató

A 3 legjobb lézernyomtatót az alapján választottuk ki, hogy melyik az abszolút király, valamint melyiket javasoljuk irodai és otthoni használatra. Nagyon nem mindegy a felhasználási környezet, ugyanis a felhasználók teljesen más igényeket támasztanak egy irodai vagy egy otthonra választott lézernyomtatóval szemben.

Legjobb lézernyomtató

Felbontás: 1200×1200 dpi
Memóriája: 256 MB
Nyomtatási kapacitás: 20.000 lap/hó
Nyomtatási sebessége: 28 lap / perc
Csatlakozások: USB, LAN, WiFi

A legjobb lézernyomtató a HP LASERJET PRO M203DW, amit nyugodt szívvel ajánlunk akár nagyobb irodák számára, hiszen gyors, az egész napos terhelést is kibírja, csatlakozási lehetőségei széleskörűek. Fekete-fehér nyomtatásra képes, 28 lap/perc sebességgel, 1200×1200 dpi felbontásban. Bemeneti tálcája 250, a kimeneti pedig 150 A4-es lap kapacitással bír. Elvárt, így természetes, hogy duplex nyomtatásra is képes, továbbá USB, LAN és Wi-Fi csatlakozásra is alkalmas. Memóriája 256 MB, így rengeteg fájlt képes nyomtatási sorba állítani. Havi 20.000 lap nyomtatására tervezték, ez napi 666 lap. Tehát jól bírja a terhelést.

Lézernyomtató irodába

Felbontás: 1200×600 dpi
Memóriája: 64 MB
Nyomtatási kapacitás: 2.000 lap/hó
Nyomtatási sebessége: 34 lap / perc
Csatlakozások: USB, LAN, WiFi, WiFi Direct

Amíg a HP LASERJET PRO M203DW lézernyomtatót akár nagyobb irodába is ajánljuk, a kisebb irodáknak tökéletes választás a BROTHER HL-L2352DW lézernyomtató, hiszen elképesztően gyors a maga 34 lap / perc sebességével, igaz havi terhelhetőségére csupán 2000 lapot határoztak meg, sok helyen ez bőven elegendő. Természetesen duplex nyomtatásra képes, csatlakozás szempontjából pedig az USB, LAN, Wi-Fi mellett még közvetlen mobil készülékekről is nyomtathatunk rá a Wi-Fi Directnek köszönhetően. Bemenetei lapadagolója 250, míg kimeneti 150 lap kapacitással lett felvértezve. Belső memóriája 64 MB.

Lézernyomtató otthonra

Felbontás: 600×600 dpi
Memóriája: 128 MB
Nyomtatási kapacitás: 15.000 lap/hó
Nyomtatási sebessége: 34 lap / perc
Csatlakozások: USB, WiFi

A XEROX PHASER 3020 otthoni felhasználásra tökéletes választás, de sokan irodában is szeretik, még ha nem is olyan nagy sebességgel képes nyomtatni: bár a 20 lap / perc is elég gyors 600 x 600 dpi felbontás mellett. Viszont a havi nyomtatási kapacitása 15.000 lap / hó, ami figyelemre méltó. Sajnos duplex nyomtatásra nem képes, így meg kell fordítanunk manuálisan a lapokat, ha kétoldalasat nyomtatnánk. Bemeneti tálcája 150 lapos, míg kimeneti tálcája 100 lapot képes kezelni. Ára nagyon baráti tudásához képest, így érdemes fontolóra venni, ha nem szeretnénk túl sokat költeni rá.

Színes vagy fekete-fehér lézernyomtatót vegyek?

Fotópapírra nem tudunk lézernyomtatóval nyomtatni, arra csak a tintasugaras nyomtatók képesek. Ettől függetlenül sok esetben szükség lehet a színes nyomtatásra. Grafikonok, ábrák jobban mutatnak úgy, ahogy azt a monitoron színesben elterveztük. Ezért érdemes mérlegelni, hogy elég-e számunkra a monokróm lézernyomtató, vagy szeretnénk-e egy színes nyomtatóra beruházni. Persze a színes fenntartási költsége magasabb, ezt is vegyük figyelembe. A döntés a mi kezünkben van, és a felhasználási szokásainknak megfelelően kell azt meghozni.

Lézer-, vagy tintasugaras nyomtatót vegyek?

A tintasugaras nyomtatók lassabbak lézeres társaiknál, bár monokróm nyomtatásban eléggé jók. A színes viszont lényegesen lassabban megy egy tintasugaras számára. Ha sokat és gyorsan kell nyomtatni, főleg szöveget, mindenképp a lézernyomtató javasolt! A tintasugarasnak akkor van inkább létjogosultsága, ha szeretnénk fotópapírra is nyomtatni, mert az csak és kizárólag a tintasugaras nyomtatók kiváltsága. (Néhány hőnyomtató kivételével, amihez speciális fotópapírra van szükség.)

Lézernyomtató márkák

A legtöbb nyomtatókat forgalmazó cég gyárt lézeres- és tintasugaras nyomtatót is, bár vannak kivételek. Az Epson például csak és kizárólag tintasugaras nyomtatókkal foglalkozik. A legelterjedtebb lézernyomtató márkák: a Xerox, Brother és a HP. Hogy melyik a legjobb márka, azzal sokat lehetne vitatkozni, ugyanis mindegyik jó minőségű, megbízható nyomtatókat gyárt. Talán a Xerox és a Brother annyiban emelkedik ki a HP-val szemben, hogy kizárólag nyomtatókkal foglalkoznak, míg a HP a számítástechnikai eszközök széles palettájával. Persze nekik is csak nyomtatóval foglalkozik a DeskJet részleg.

Lézernyomtatók részletre

Lézernyomtatókat a notebook.hu webáruházában könnyedén vásárolhatunk akár 0% THM-mel is. Ha a kiszemelt lézernyomtatóra nincs ilyen akció, akkor élhetünk a 36 havi részletfizetés lehetőségével, így akár már 0 Ft befizetésével elvihető. Emiatt nem érdemes aggódni, ha egy túl drága modell lenne számunkra a legalkalmasabb. A munkát nem érdemes azzal hátráltatni, hogy egy kevésbé megfelelő modellt választunk az ára miatt. A részletfizetésnek köszönhetően havi pár ezer forintba kerül csak, és már használhatjuk is.

Multifunkciós lézernyomtatók

A lézernyomtatókból is léteznek multifunkciós készülékek, mint a tintasugaras nyomtatók piacán. A nyomtatás mellett szkennelni, másolni tudnak, némelyik faxra is képes, bár a fax létjogosultsága szerintem már réges-régen feledésbe merült. Biztos vannak olyan piaci szegmensek, ahol még előszeretettel használják. De 2021-ben egyszerűbb egy doksit e-mail-ben elküldeni és kinyomtatni, mint telefonvonalon keresztül átküldeni egy faxot.

Az egyik legjobb multifunkciós lézernyomtató a HP LASERJET M234SDNE, amit nyugodt szívvel ajánlok főként irodai használatra, mert sokat tud, gyors és rengeteg terhelést elbír.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Top 5 játékmegjelenés 2021. augusztus

A nyár utolsó hónapját kell már csak kibírnunk, hogy kezdetét vegye az őszi kánaán, és …