Kezdőlap / Cikkek / 3+1 legjobb tintasugaras nyomtató [2021] – Segítünk választani!

3+1 legjobb tintasugaras nyomtató [2021] – Segítünk választani!

Célunk, hogy megkönnyítsük nektek a kicsit sem egyszerű nyomtató vásárlást. Összeszedtünk 3 + 1 tintasugaras nyomtatót, amelyek felhasználásuk típusa szerint a legjobbak a piacon. Ezek a készülékek már régen nem a technológiai előnyeikről, hanem a hosszú évek alatt elért fejlődésükről híresek.

Emellett pedig megismerhetitek a HP legújabb szériáit, amelyek forradalmasíthatják, amit eddig a tintasugaras nyomtatásról gondoltunk.

Legjobb tintasugaras nyomtató irodába

Az EPSON ECOTANK L15160 tintasugaras nyomtatóját választottuk a tudása alapján. Az EPSON Eco Tank családjába tartozik, amelyek nevükből adódóan arról híresek, hogy egy külön után tölthető tintatartállyal rendelkeznek. Így sokkal hatékonyabb tinta felhasználást biztosítanak, hiszen lényegesen több oldal kinyomtatására alkalmasak ugyanannyi tinta felhasználásával, mint patronos társaik. Az Epson Eco Tank L15160 természetesen nemcsak nyomtat, hanem szkennel és fénymásol is egyben. Nyomtatási felbontása 4800×1200 dpi, míg sebessége A4-es fekete-fehér nyomtatás esetén 32 lap/perc. Szkennelési feladatokat 1200×1400 dpi-ben lát el. Csatlakozásra háromféle módon van lehetőség: a normál USB mellett LAN és Wi-Fi csatlakozásra képes, valamint a Wi-Fi Direktet is támogatja.

Tintasugaras nyomtató irodába

Az EPSON EcoTank L6190 ultra nagy tintatartályokkal rendelkezik, aminek az utántöltése roppant praktikus és költséghatékony. Profi irodai munkára termett, a nyomtatási felbontása 4800×1200 dpi. Ez a modell is képes az USB mellett Ethernet és Wi-Fi csatlakozásra, de közvetlen Wi-Fi Direct csatlakozásra is van lehetőség mobil eszközeinkről. LCD kijelzőjének köszönhetően egyszerűen kezelhető, és szinte minden beállítást elvégezhetünk rajta. 33 lap/perc monokróm és 20 lap/perc színes nyomtatásra képes normál papír esetén. Természetesen szkennelésre alkalmas 1200×2400 dpi felbontással, és persze a másolás sem maradhat ki a repertoárból.

Tintasugaras nyomtató otthonra

Az EPSON EcoTank L1110 az egyik legegyszerűbb tintasugaras nyomtató az EPSON Eco Tank eszközei között, amit csak kapni lehet. Multifunkcionalitás és Wi-Fi nincs benne, viszont ha valakinek csak nyomtatásra egy gyors készülékre van szüksége, kevés tintafogyasztással, után tölthető tintatartállyal, akkor ez a legjobb választás. 5760×1440 dpi felbontásra képes, sebessége normál papír esetén monokrómban 33 lap/perc, míg színesben 15 lap/perc. Kis helyen elfér, a papírtálcájába 100 lap fér, míg a kiadótálca 30 lap kapacitású.

Az EPSON azt ígéri, hogy akár 90% tintát is megspórolhatsz az új technológia segítségével.
Teszt videónkban meg is mutatjuk, hogyan működik az Epson Eco Tank L6190 és L1110 tintasugaras nyomtató:

+1: A tintasugaras nyomtatás jövője?!

Ígértem, hogy plusz egy tintasugaras nyomtatót ajánlok, ami megtörve az előzőekben látott trendet, most nem Epson, hanem HP lesz, méghozzá a HP DeskJet Plus 4130, ami HP Instant Ink ready. De hogy ez mit is jelent? A HP egyik legújabb szolgáltatása, hogy a nyomtató érzékeli, hogy hamarosan kifogy a tintapatron, és újat rendel házhoz. Ennek a szolgáltatásnak pedig havidíja van, amit a nyomtatni kívánt papírlapok mennyisége határoz meg. Az lényegtelen, hogy a nyomtatott oldal egy fotó vagy csak egy szöveget tartalmazó oldal, így mindenképpen megéri.

A havidíj tartalmazza a tintát, a kiszállítást és az újrahasznosítást is. Így gondtalanul nyomtathatunk, amennyit csak szeretnénk. Ha pedig nem nyomtattuk ki a havi vállalt oldal mennyiséget, azt tovább visszük a következő hónapra.

Most érdemes kipróbálni a HP Instant Ink nyomtatókat, mert 7 napos ingyenes próbát kapunk regisztráció után!

Próbáld ki, nézd meg HP Instant Ink promóciónkat!

Multifunkciós tintasugaras nyomtatók

A tintasugaras nyomtatók között rengeteg multifunkciósat is találhatunk, ezekkel természetesen a nyomtatáson kívül szkennelhetünk és másolhatunk is. Ez igazán praktikus tud lenni nem csak az irodában, de sokszor otthon is, hiszen a mindennapi életünket könnyítik meg ezek a funkciók.

Mi a különbség a lézeres és a tintasugaras nyomtató között?

Alapjában véve a különbség a nyomtatási technológiában rejlik. A tintasugaras nyomtató mikroszkopikus tintacseppeket juttat egyenesen a papírra piezoelektromos vagy termikus módon. A lézernyomtató pedig száraz elektro-optikai módszert alkalmaz, ahol bonyolult módon az optika, vezetőképes henger, toner és egy felhevült hengerpár rögzítik a nyomtatni valót a papírra. Míg tintasugaras nyomtatóval az átlagos nyomtatási sebesség mellett akár fotópapírra is nyomtathatunk, addig a lézernyomtató tömeges nyomtatásra is alkalmas: nem ritka a 60 oldal/perc teljesítmény monokróm nyomtatás esetén.

Tintasugaras nyomtató márkák

A Tintasugaras nyomtató márkák között megtalálható a legismertebbek között az ESPON, HP vagy akár a Brother. Mindegyik márka próbálja lefedni az otthoni, irodai és professzionális nyomtatási területeket, így bárki könnyedén megtalálhatja a saját pénztárcájának és felhasználói szokásainak megfelelő típust.

Tintasugaras nyomtatók részletre

Tintasugaras nyomtatók könnyedén vásárolhatók részletre a notebook.hu webáruházában, akár OTP áruhitelre, de némelyik típusnál előfordul a 0% THM lehetősége is, amikor a termék pontos árát 10 vagy 20 havi egyenlő részletben kell kamatmentesen megfizetni. Ha alaposan körbenézünk, néhány jó nyomtató akció szembejöhet velünk.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Villanyszámla csökkentése az új rezsi tükrében

Nem csak a környezetünk, hanem a pénztárcánk szempontjából sem mindegy, hogy mennyi villanyt, vizet és …