Kezdőlap / Cikkek / 3+1 legjobb tintasugaras nyomtató [2023] – Segítünk választani!

3+1 legjobb tintasugaras nyomtató [2023] – Segítünk választani!

Célunk, hogy megkönnyítsük nektek a kicsit sem egyszerű nyomtató vásárlást. Összeszedtünk 3 + 1 tintasugaras nyomtatót, amelyek felhasználásuk típusa szerint a legjobbak a piacon. Ezek a készülékek már régen nem a technológiai előnyeikről, hanem a hosszú évek alatt elért fejlődésükről híresek.

Emellett pedig megismerhetitek a HP legújabb szériáit, amelyek forradalmasíthatják, amit eddig a tintasugaras nyomtatásról gondoltunk.

Legjobb tintasugaras nyomtató irodába

Az EPSON ECOTANK L15150 tintasugaras nyomtatóját választottuk a tudása alapján. Az EPSON Eco Tank családjába tartozik, amelyek nevükből adódóan arról híresek, hogy egy külön utántölthető tintatartállyal rendelkeznek. Így sokkal hatékonyabb tinta felhasználást biztosítanak, hiszen lényegesen több oldal kinyomtatására alkalmasak ugyanannyi tinta felhasználásával, mint patronos társaik. Az Epson Eco Tank L15150 természetesen nemcsak nyomtat, hanem szkennel és fénymásol is egyben. Nyomtatási felbontása 4800×2400 dpi, míg sebessége A4-es fekete-fehér nyomtatás esetén 32 lap/perc, színesben 22 lap/perc. Szkennelési feladatokat 2400×1200 dpi-ben lát el. Csatlakozásra háromféle módon van lehetőség: a normál USB mellett LAN és Wi-Fi csatlakozásra képes.

Tintasugaras nyomtató irodába

Az EPSON EcoTank M2120 ultra nagy tintatartályokkal rendelkezik, aminek az utántöltése roppant praktikus és költséghatékony. Profi irodai munkára termett, a nyomtatási felbontása 1440×720 dpi. Ez a modell is képes az USB mellett Wi-Fi csatlakozásra, de közvetlen Wi-Fi Direct csatlakozásra is van lehetőség mobil eszközeinkről. LCD kijelzőjének köszönhetően egyszerűen kezelhető, és szinte minden beállítást elvégezhetünk rajta. 32 lap/perc monokróm nyomtatásra képes normál papír esetén. Természetesen szkennelésre alkalmas 1200×2400 dpi felbontással, és a másolás sem maradhat ki a repertoárból.

Tintasugaras nyomtató otthonra

Az EPSON EcoTank L1250 az egyik egyszerűbb tintasugaras nyomtató az EPSON Eco Tank eszközei között. Multifunkcionalitás nincs benne Wi-Fi és Wi-Fi Direct viszont igen. Ha valakinek csak otthoni nyomtatáshoz egy gyors készülékre van szüksége, kevés tintafogyasztással, utántölthető tintatartállyal, akkor ez a legjobb választás. 5760×1440 dpi felbontásra képes, sebessége normál papír esetén monokrómban 33 lap/perc, míg színesben 15 lap/perc. Kis helyen elfér, a papírtálcájába 100 lap tölthető, míg a kiadótálca 30 lap kapacitású.

+1: A tintasugaras nyomtatás jövője?!

Ígértem, hogy plusz egy tintasugaras nyomtatót ajánlok, ami megtörve az előzőekben látott trendet, most nem Epson, hanem HP lesz, méghozzá a HP DeskJet Plus 4122E, ami HP Instant Ink Ready. De hogy ez mit is jelent? A HP egyik legújabb szolgáltatása, hogy a nyomtató érzékeli, ha hamarosan kifogy a tintapatron, és újat rendel házhoz. Ennek a szolgáltatásnak pedig havidíja van, amit a nyomtatni kívánt papírlapok mennyisége határoz meg. Az lényegtelen, hogy a nyomtatott oldal egy fotó vagy csak egy szöveget tartalmazó oldal, így mindenképpen megéri.

A havidíj tartalmazza a tintát, a kiszállítást és az újrahasznosítást is. Így gondtalanul nyomtathatunk, amennyit csak szeretnénk. Ha pedig nem nyomtattuk ki a havi vállalt oldalmennyiséget, azt tovább visszük a következő hónapra.

Most érdemes kipróbálni a HP Instant Ink nyomtatókat, mert 7 napos ingyenes próbát kapunk regisztráció után!

Próbáld ki, nézd meg HP Instant Ink promóciónkat!

Tintasugaras nyomtató árak

A tintasugaras nyomtató árak általában a legbarátságosabbak, mert a lézer nyomtatók valamivel drágább technológiát képviselnek. Viszont ha fotónyomtatást is szeretnénk, akkor egyértelműen a tintasugarasra kell esnie a választásunknak. Már 20.000 Ft alatt is találhatunk tintasugaras nyomtatót a piacon, de az ár akár fél millióig is felmehet, ha egy komoly, nagy terhelésű, irodai nyomtatót szeretnénk érdemi multifunkciós képességekkel. Sőt, ha nyomdai nyomtatóra vágyunk, akkor az 1 milliót is elérheti az ár.

Olcsó tintasugaras nyomtatók

Az olcsó tintasugaras nyomtatók 20.000 Ft környékén már megvásárolhatók, de mielőtt egy olcsó nyomtató vásárlásába belevágnánk, nézzünk utána, hogy mennyibe kerül bele egy nyomtatópatron szett, mert simán lehet, hogy picit drágábban olyat kapunk, amibe olcsóbb a patron. Miért fontos ez? Hosszútávon sokkal többe kerül egy olcsó, de drága toneres nyomtató, mint egy drágább, de olcsó toner utánpótlással járó.

Multifunkciós tintasugaras nyomtatók

A tintasugaras nyomtatók között rengeteg multifunkciósat is találhatunk, ezekkel természetesen a nyomtatáson kívül szkennelhetünk és másolhatunk is. Ez igazán praktikus tud lenni nem csak az irodában, de sokszor otthon is, hiszen a mindennapi életünket könnyítik meg ezek a funkciók.

Mi a különbség a lézeres és a tintasugaras nyomtató között?

Alapjában véve a különbség a nyomtatási technológiában rejlik. A tintasugaras nyomtató mikroszkopikus tintacseppeket juttat egyenesen a papírra piezoelektromos vagy termikus módon. A lézernyomtató pedig száraz elektro-optikai módszert alkalmaz, ahol bonyolult módon az optika, vezetőképes henger, toner és egy felhevült hengerpár rögzítik a nyomtatni valót a papírra. Míg tintasugaras nyomtatóval az átlagos nyomtatási sebesség mellett akár fotópapírra is nyomtathatunk, addig a lézernyomtató tömeges nyomtatásra is alkalmas: nem ritka a 60 oldal/perc teljesítmény monokróm nyomtatás esetén.

Tintasugaras nyomtató márkák

A Tintasugaras nyomtató márkák között megtalálható a legismertebbek között az ESPON, HP vagy akár a Brother. Mindegyik márka próbálja lefedni az otthoni, irodai és professzionális nyomtatási területeket is, így bárki könnyedén megtalálhatja a saját pénztárcájának és felhasználói szokásainak megfelelő típust.

Tintasugaras nyomtatók részletre

Tintasugaras nyomtatók könnyedén vásárolhatók részletre a notebook.hu webáruházában, akár OTP áruhitelre, de némelyik típusnál előfordul a 0% THM lehetősége is, amikor a termék pontos árát 10 vagy 20 havi egyenlő részletben kell kamatmentesen megfizetni. Ha alaposan körbenézünk, néhány jó nyomtató akció szembejöhet velünk.

Milyen nyomtatót vegyek

Ha nem vagyunk benne biztosak még most sem, hogy milyen nyomtatót vegyünk adott célra, és hogy egyáltalán a tintasugaras vagy a lézer mellett tegyük-e le a voksunkat, érdemes elolvasni cikkünket arról, hogy “Milyen nyomtatót vegyek?“. Itt megválaszolunk szinte minden felmerülő kérdést és az igényeknek megfelelő nyomtató típust ajánljuk.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Top 3 olcsó okostelefon [2023] – a legjobb ajánlatok, akciók

TartalomjegyzékshowTop 3 olcsó okostelefon1. Xiaomi Redmi 9AA legolcsóbb okostelefon2. Xiaomi Redmi 9ATA legjobb olcsó okostelefon3. …