Kezdőlap / Cikkek / 3 legjobb robotporszívó [2023] – Segítünk választani!

3 legjobb robotporszívó [2023] – Segítünk választani!

Napjainkban már minden okos és modern, így van ez a takarítás területén is, hiszen a robotporszívók évek óta a piacon vannak. De melyiket érdemes választanunk, milyen funkciókra képesek? Ebben próbálunk kicsit segíteni, hogy mindenki könnyen megtalálhassa a számára megfelelőt.

3 legjobb robotporszívó

Összeszedtük a 3 legjobb robotporszívót, amit máris 3 kategóriára bontunk, hiszen nem mindenkinek ugyanaz lesz a legjobb választás. Lássuk hát, melyik mire képes!

1. Xiaomi Robot Vacuum mop 2 Ultra + Autoempty station

Csúcskategória a lakásban!

A robotporszívók világában annak idején mindenkinek az iRobor Roomba készülékei jutottak eszébe, amíg meg nem jelent a piacon a Xiaomi. Okosabb és tudásához képest kiemelkedő ár/érték aránnyal bíró robotporszívói hamar az emberek kedvenceivé váltak. Több különböző modellen túl vagyunk már, a jelenlegi csúcsragadozónak a Xiaomi Robot Vacuum Mop 2 Ultra számít. Nemcsak porszívózni, de felmosni is tud, ráadásul ezekre külön-külön vagy egyszerre is képes 3 különböző módjának köszönhetően. 4000 Pa szívóereje a legapróbb porszemeket is felszívja komolyabb zajszint emelkedés nélkül, míg az LDS lézeres navigáció profi módon térképezi fel környezetét pillanatok alatt, közben megrajzolva a lakás térképét. Ezután még a szobákat is képes felosztani, melyekbe külön elküldhetjük takarítani, de akár össze is vonhatunk helyiségeket. Van lehetőség virtuális fal berajzolására is, ilyenkor az általunk rajzolt “fallal” elzárt területekre nem megy. Körbezárhatunk egy nagy szálú szőnyeget is, amivel esetleg nem tud megbirkózni. A rengeteg szenzor, amit a teste rejt, szinte mindent érzékel, így nem esik le az emeletről, nem ront le a lépcsőn, pontosan tudja mi hol található és óvatosan bánik még a nagy vázákkal is a földön. Felmosásának minőségét a legügyesebb háziasszonyok is megirigyelhetik, hiszen a kézi felmosás előre-hátra mozgását is képes imitálni, így alaposan dolgozik. 5200 mAh akkujának köszönhetően 240m2 feltakarítására alkalmas egy töltéssel, ha ez mégsem lenne elég, akkor visszamegy a helyére és ha feltöltötte magát, onnan folytatja, ahol abba kellett hagynia. Az Autoempty Station-nek köszönhetően pedig a portartály telítődése sem lehet akadály, hiszen azt a 4 literes empty stationbe tudja üríteni.

Maximálisan 2 cm magas küszöbön való áthaladás nem okoz neki problémát, így ezt érdemes figyelembe vennünk. Alkatrészei könnyen cserélhetőek. Kopásukról és elkoszolódásukról a mobil alkalmazás tájékoztat bennünket. Okostelefonnal is vezérelhető, úgy irányíthatjuk a robotporszívót, akár egy távirányítós kisautót. Portartálya és víztartálya könnyedén cserélhető. Ami a legjobb, hogy semmilyen speciális vegyszerre nincs szüksége a tökéletes felmosáshoz, csupán csapvizet kell beletöltenünk. Okosotthon rendszerekkel könnyedén összekapcsolható, a Google Asszisztens és Amazon Echo (Alexa) is támogatja.

2. Xiaomi Robot Vacuum mop 2 lite

A legjobb olcsó robotporszívó

A Xiaomi Robot Vacuum Mop 2 Lite optikai érzékelőinek köszönhetően vizuális navigációt használ, és dinamikusan térképezi fel a környezetet. VSLAM +4 magos processzorának köszönhetően a helymeghatározása pontos, intelligens feltérképezéssel rendelkezik. Szívóereje 2200 Pa, így a legkisebb repedésekből is hatékonyan szívja fel a port 450ml-es portartályába. A 200 ml méretű víztartálya elektronikusan vezérelt, egyenletesen adagolja a vizet szivárgásmentes használat mellett. Nem felmos, mint az előző modell, inkább csak nedves feltörlést végez. Mosható HEPA szűrő van benne, könnyedén áthidalja a 2 cm magas szintkülönbségeket. Mi Home applikációból egyszerűen vezérelhető, programozható, akár távirányítható is. 8,2 cm magasságának köszönhetően a legtöbb ágy alá befér, és ott is kitakarít. Google Assistant és Amazon Echo kompatibilis.

3. Xiaomi Robot Vacuum mop 2 pro

Legjobb ár/érték arányú robotporszívó

A Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro robotporszívó egyik érdekessége, hogy 2 tartállyal rendelkezik, melyek közül csak az egyik van egyszerre a porszívóban. Így van egy tartály a porszívózásra és egy másik a felmosás vagy felmosás és porszívózás funkcióra, mert a portartály egy különálló részébe kell a vizet is tölteni. 5200 mAh akkujával 2,5 óra működésre képes, szintén LDS lézeres navigációt használ, mint az Ultra modell, mely az egyik legpontosabb navigáció, mellyel akár vaksötétben is tökéletesen takarít. A 2cm-es küszöbökkel megbirkózik, virtuális térképet rajzol, melyeket szobákra bont és akár virtuális falakat, no-go zónákat is beállíthatunk. Google Assistant és Amazon Echo kompatibilis.

Robotporszívók felmosó funkcióval

A robotporszívók közül a komolyabbak felmosó funkcióval rendelkeznek. Léteznek modellek, amik egyszerre csak porszívózni vagy felmosni tudnak, de a legújabbak, mint cikkünk első alanya, akár a kettő kombinálására is képes. Nem kell aggódni, érzékeli a szőnyeget, így azt nem fogja felmosni. A felmosás funkció vegyszermentesen, csapvízzel történik, ahol keményebb a víz, ott javasolt a desztillált víz használata. Ezek az önműködő porszívók a felmosást professzionális módon végzik a háziasszonyok örömére, hiszen sok munkát vesz le a vállukról.

Robotporszívók szőnyegre

A legtöbb robotporszívó könnyen elbánik a normál szőnyegekkel. A problémát azok okozzák, amelyek túl vékonyak, rongyszerűek, mert azt összegyűrik. A nagyon hosszú szálú szőnyegekkel szintén meggyűlik a bajuk, mert nem tudnak haladni rajtuk. De a normál, rövid szálú szőnyegeket könnyedén tisztítják ezek az önjáró porszívók.

Milyen porszívót válasszunk kutyaszőr / macskaszőr esetén?

Kutyaszőr, macskaszőr esetén az összes robotporszívó tökéletes választást jelent, de elárulom, nem csak az állatszőr ellen kell megoldás! Az emberek is rengeteg szőrt hagynak el maguk után. A rendszeres porszívózással ezt meg lehet szüntetni, hiszen ha minden nap körbemegy a porszívó, amíg nem vagyunk otthon, észrevétlenül dolgozva, mindig a tiszta lakásba érkezünk meg. Ez az érzés pedig megfizethetetlen.

Legfontosabb automata porszívó funkciók

Az ütemezési funkcióknak köszönhetően lehetőség van programozható takarítás alkalmazására, így akkor mehet végbe a takarítás, mikor nem tartózkodunk otthon. Ha okos asszisztenssel is működik, akkor egyszerű hangutasításokkal kiküldhetjük a terepre, vagy éppen a töltő dokkoló felé parancsolhatjuk. A robotporszívó vélemények mindig pozitívak, ha valaki beruház egy ilyen takarító robotra, hiszen sok időt takarít meg nekünk.

Takarító robot márkák

Takarítórobot márkákkal tele a piac, de sok a noname, gagyibb kínai márka, amik nem túl megbízhatóak. A leginkább ajánlott az iRobot Roomba kollekciója, de az előbb említett gyengébb kínai márkákkal szemben a kínai Xiaomi, mégis kiemelkedik a többi közül. Minőségi anyaghasználat, kiváló szenzorok, kiemelkedő tudás és megbízhatóság jellemzi.

Porszívó robot részletre

Vásárolhatunk részletere robotporszívót, sok esetben 0% THM-re és 10 havi részletre is. Ezen felül 36 havi online áruhitelre is van lehetőség, de ebben az esetben 9,9% THM-mel számolnunk kell. Érdemes egy komolyabb modellt választani, hiszen részletfizetésnél már kicsi az 1 hónapra eső részlet árkülönbsége. Látogass el a https://www.notebook.hu/opcionalis-bovitmenyek/okosotthon/robotporszivo oldalra, ahol szinte mindig találhatsz olyan robotporszívót, ami 0% THM-mel elvihető!

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

PlayStation VR2 megjelenés

A Sony PlayStation konzol eddig az egyetlen, mely VR -al is rendelkezik és bizony az …