Kezdőlap / Cikkek / Top 3 legjobb gamer PC (2023 január)

Top 3 legjobb gamer PC (2023 január)

Egy jó gamer PC összeállítás aranyat ér, hiszen az építés fárasztó meló és jobb, ha ezt hozzáértőbb kezek teszik meg helyettünk. Komplett gamer PC konfigurációk is kaphatók a notebook.hu webáruházában, nézzük hát milyen összeállítás az, amit bevettünk a TOP 3-ba.

3 legjobb gamer PC

A megszokottak szerint most is a legjobbal kezdjük, de kapaszkodj, mert az állad is leesik, annyira ütős ez a gép, már a gépházának a látványa is.

  1. MSI MEG AEGIS TI5 (GL10DH-HU017D) – Munkára és játékra Intel pártiaknak
  2. ASUS PC ROG STRIX GA15 (G15DH-HU021D) – Ha kicsit többet szeretnénk
  3. DELL G5 5000 (G5000I7WB1) – A belépő szint

MSI MEG AEGIS TI5 (12VTF-052) – a legjobb gamer PC

MSI MEG AEGIS TI5 gamer PC

CPU: Intel Core i7-12700K
VGA: NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti 8 GB GDDR6
Memória: 32 GB DDR5 4400MHz
Tárhely: 1 TB M.2 SSD

Bemutatjuk neked az MSI MEG AEGIS TI5 egyik ütős (9S6-B93911-053) modelljét. Az Intel Core i7-12700K procija 25M Cache mellett akár 5 GHz-es órajellel nagyon odavág. Természetesen egy szuper NVIDIA GeForce RTX3070 Ti van benne 8 GB GDDR6 memóriákkal. A gép memóriája pedig 32 GB DDR5 4400MHz-es. WiFi 6 is van a fedélzeten, így azért ez egy elég ütős gép.

ASUS ROG STRIX GA15 (G15DK-R5800x1090) – a közepes gamer PC

ASUS ROG STRIX GA15 gamer PC

CPU: AMD Ryzen 7-5800X 3,8 GHz (max. 4,7GHz)
VGA: NVIDIA GeForce RTX 3070 8 GB GDDR6
Memória: 16 GB DDR4 3200MHz
Tárhely: 512 GB M.2 SSD

Még mindig a komoly vizeken evezve, bemutatnám az ASUS PC ROG STRIX GA15 (G15DK-R5800x1090) modelljét, ami AMD Ryzen 7-5800X procit rejt magában, 32 MB cache mellett a maximális órajel sebessége 4,7 GHz. 16 GB memóriával szerelt masináról van szó, amely 3200 MHz órajelen ketyeg. Tárhelyül egy 512 GB M.2 szolgál. A videókártya itt egy NVIDIA GeForce RTX 3070 8 GB GDDR6 memóriával. Szintén gigabites LAN, WiFi ax, BT5.0 is található benne. HDMI-ből viszont már 2-t kapunk, továbbá 3 displayport-tal, 5 db USB 3.0-val, 2 db USB 3.1-el és 2db USB-C 3.0-val van felszerelve.

ASUS ROG STRIX G10CE (G10CE-51140F1560) – megfizethető gamer PC

ASUS ROG STRIX G10CE gamer PC

CPU: Intel Core i5-10400T
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1660Ti 6 GB GDDR6
Memória: 5 GB DDR4
Tárhely: 512 GB M.2 SSD

Akkor hajózzunk a megfizethető mezőnybe, és nézzünk meg abból is egy Intel variációt az ASUS ROG STRIX G10CE egyik modelljéből, melynek a pontos megnevezése G10CE-51140F1560. Van benne egy Intel Core i5-10400T 10. generációs processzor 12M cache-el és maximálisan 3,6 GHz-es órajellel. Memóriából talán érdemes majd még pakolni bele idővel, mert alapból 8 GB DDR4-et kapunk. Tárhely pedig 512 GB M.2 SSD képében bújik meg a kicsikében. Grafikus vezérlő terén maradtunk a jól bevált NVIDIA GeForce GTX 1660Ti-nél 6 GB memóriával, viszont ez már a GDDR6 memóriával szerelt változat. Gigabites LAN, WiFi ax és BT5.2 van a fedélzeten. Ezt a gépet annak ajánlom, aki szeretne belépni a gamerek világába, viszont idővel akár fejleszteni is tudja majd a masináját.

Gamer PC összehasonlítás

Amikor összehasonlítunk játékra szánt asztali PC-ket, érdemes előbb eldönteni, hogy Intel vagy AMD érdekel-e minket, bár a két márka termékei is összehasonlíthatók, leginkább a mögöttes márka iránti hűség dönti el, hogy ki melyiket választja. Figyeljük meg a VGA-t, hogy GTX vagy már RTX van-e benne és abból is melyik típus, milyen felszereltséggel és mennyi RAM-al. Két azonos típusnál is lehetnek órajelbeli eltérések két külön márka között. A benchmark tesztek sokat segíthetnek ezek összehasonlításában. A RAM mennyisége, típusa és órajele is fontos, azt is érdemes megfigyelni. Tárhelyről mindenki döntse el mekkorával elégszik meg, de az utólag is könnyen bővíthető. Persze az sem árt, ha tisztában vagyunk az alaplap slotjaival és csatlakozóival, mindenképpen nézzetek ennek utána. Utoljára, de nem utolsósorban a vezérlő chipsetje is fontos, hiszen abból is létezik több kategória, melyet az ára is tükröz természetesen.

A legjobb ár / érték arányú gamer PC

A Top 3 Gamer PC-t ár szerint csökkenő sorrendben állítottuk össze a legdrágábbtól a legolcsóbbig, így az első helyen lévő a legütősebb, míg az utolsó helyen a legjobb ár/érték aránnyal rendelkező található. De mindegyik tökéletesen alkalmas már egy vérbeli játékos számára, csak az igények és a pénztárca szabhat határt annak, hogy melyiket válasszuk.

Legerősebb gamer PC

Az 1. ajánlatunk a piacon lévő legerősebb hardvereket tartalmazza, egyelőre ettől jobbat szinte már nem is lehet összerakni, vagy legalábbis nem érdemes, mert minden igényt kielégít. Legújabb proci és videókártya van benne, sok és gyors memória, rengeteg tárhely. Kell ennél több? Kötve hiszem, hogy sokan lennének, akik azt mondják, ez nem elég nekik.

Legjobb olcsó / kezdő gamer PC

Használt gamer számítógépben semmiképpen sem érdemes gondolkodni, még akkor sem, ha olcsón szeretnénk azt megúszni. Ha valaki el szeretné adni, az már azt jelenti, hogy elavult, így nem javasoljuk. Olcsón is össze lehet hozni viszont gamer PC-t kezdő gamerek számára középkategóriás szinten is. A notebook.hu profi szakemberei szívesen összeállítanak neked egy olyan gamer PC konfigurációt, amit a leginkább megéri építeni abból a keretből, amivel rendelkezel.

Legjobb Intel gamer PC

A legjobb Intel gamer PC-t is beletettük a cikkbe, mégpedig 1. helyet foglalja el, hiszen sokan az Intelre esküsznek. Az a kategória egy nagyon erős csúcskategóriás mező, amit lehetetlen megizzasztani. Legyen szó grafikai munkáról, videóvágásról, programozásról, modellezésről, jó szolgálatot fog tenni!

Legjobb AMD gamer PC

A legjobb AMD gamer PC megegyezik a legdrágábbal, bár nem feltétlenül az a legjobb ár/érték arányú, akkor már inkább a 2. ajánlatot javasolnám, ami egy ésszerűbb döntés. Viszont, ha megkérdezitek a notebook.hu üzleteiben az eladókat, tuti szívesen összeállítanak nektek egyedi ajánlatokat is, vagy egy komplettet is átalakítanak igényeitekhez, pénztárcátokhoz szabva. A gamerek szerint egy igazi gamer PC processzora AMD, így valóban ezek a legjobb gamer PC-k. Megfigyelhetitek, hogy videókártya terén viszont mindegyikben NVIDIA GeForce van, de ott is van, aki AMD Radeon párti és azt cserélné benne. Ezekre mindre van lehetőség, kérjetek egyedi ajánlatot!

Milyen gamer pc-t vegyek?

Gamer PC vásárlásakor érdemes a rendelkezésedre álló keretet okosan kihasználni. A legjobb ár/érték arányú gép meghálálja majd, ha okosan döntesz. Amennyiben ezt szakemberekre bíznád, a komplett konfigurációkat javasoljuk, melyek alaposan átgondoltan lettek összerakva, hogy adott költségkeretből a legerősebb, legjobb árú eszközök kerüljenek bele. Mert nem mindegy, hogy pl. adott költségkeretnél Nvidia GeForce RTX 3060, 3070 vagy 3080 felé kacsintgatsz-e és azokból is melyik felszereltségűt választod.

Gamer PC árak, akciók, hitel

A gamer PC szekció is állandóan az akciós árak színtere, így érdemes alaposan szétnézni, akár PC-hez szeretnél alkatrészt, akár komplett PC konfigurációra vágysz. Az árak 300.000 Ft-tól kezdődően akár 1,5 millió fölé is bekacsinthatnak, attól függően, milyen erős szörnyeteget szeretnénk otthonra beszerezni. Aggodalomra viszont semmi ok, hiszen több konfiguráció is megvásárolható 0% THM hitelre, amivel máris könnyebbé válik a vásárlás, hiszen a teljes ár 10 vagy 20 egyenlő részletét kell kifizetni havonta, egy fillérrel sem többet, mint ha egyben fizetnénk ki. Azért ez nagy könnyítés, hogy még egy 600.000 Ft értékű gamer PC hitelre is havi 30.000 Ft-os törlesztővel vásárolható meg 20 hónapon keresztül.

Legfontosabb gamer kiegészítők

Ne feledd, a gép mellé nem árt még gamer monitor, gamer egér, gamer billentyűzet és természetesen gamer fejhallgató sem, a gamer székről nem is beszélve, hogy teljes legyen az élmény és kényelem a hosszú játékórák alatt. Ezek a gamer kiegészítők egyáltalán nem elhanyagolandók, gondos kiválasztásuk javasolt, hiszen naponta órákat fogod azokat használni. Míg el nem felejtem, ha autóversenyzős játékokkal, autószimulátorokkal játszol, gondolom mondanom sem kell a tökéletes gamer kormány kiválasztását.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Top 3 olcsó okostelefon [2023] – a legjobb ajánlatok, akciók

TartalomjegyzékshowTop 3 olcsó okostelefon1. Xiaomi Redmi 9AA legolcsóbb okostelefon2. Xiaomi Redmi 9ATA legjobb olcsó okostelefon3. …