Legjobb Samsung telefonok [2023] – Segítünk választani!

A Samsung még mindig az egyik piacvezető Android telefonokat gyártó cég a mobiltelefonok piacán, hiszen a Galaxy S sorozatával folyamatosan a legjobb telefonokat kínálta. Akik valami mást, nagyobbat szeretnének, azok a Galaxy Note sorozatra vágytak minden évben, de helyette már az Ultra a király. Az alsóbb árszegmenst a Galaxy A sorozat szolgálja ki. Jó pár éve pedig már velünk van az egészen kiforrottá vált Galaxy Z sorozat is, amely elhozta nekünk a hajlítható kijelzővel rendelkező mobilokat.

3 legjobb Samsung telefon

Samsung Galaxy S22 Ultra

Kijelző: 6,8″ QHD+
Memória/tárhely: 12 GB / 128 GB
Akkumulátor: 5000 mAh
Vízállóság: Igen

A Samsung Galaxy S sorozat tagjai mindig is a felső kategória zászlóshajói voltak a Samsungnak. A Note széria nyugdíjaztatása után a tollal rendelkező csúcskategóriás mobil a Samsung Galaxy S22 Ultra képében jelent meg ismét. A Samsung Exynos 2200 nyolc magos processzora és a Xclipse 920 grafikus vezérlője olyan párost alkot, amelyet nehezen tudna bármi megfektetni. Android 12 és One UI 4.1.1-gyel a fedélzetén pedig igazán kellemes élményt nyújt használat közben, a 12 GB memóriának köszönhetően pedig szinte soha nem kell egyetlen alkalmazást sem bezárnunk. A 128 GB/256 GB/512 GB tárhely bármelyike elegendő a fotóinknak, 8K videó felvételeinknek. A 6,8″ QHD+ felbontással rendelkező, 120Hz-es kijelző pedig már önmagában szemet gyönyörködtető, köszönhetően a Dynamic AMOLED 2X technológiának. Kamerái lenyűgözőek, hiszen már az előlapi 40 MP-es szelfi kamerával is csodás képek készíthetők, és akkor még nem beszéltünk a hátlapon található 108 MP-es széles látószögű főkameráról, 10 MP-es telefotó-, szintén 10MP periszkópos telefotó és 12 MP-es ultra széles látószögű kameráról. Az 5000 mAh-es akkujának köszönhetően akár 2 napot is kibír. A kijelző alá helyezett ujjlenyomatolvasó jó szolgálatot tesz, a vízállóság pedig már elvárható ebben az árszegmensben.

Samsung Galaxy Z Flip4

Kijelző: 6,7″ FHD+ hajlítható
Memória/tárhely: 8 GB / 256 GB
Akkumulátor: 3700 mAh
Vízállóság: Igen

A Samsung Galaxy Z Flip4 már a 3. Flip a piacon, bár a sorszáma azért 4-es, mert az első Z Flip modellből volt a normál 4G, majd egy 5G variáns is. Teljesítményére nem lehet panasz, ahogy a 120 Hz-es kijelzőjére sem. Az igazság az, hogy roppant praktikus összehajtva, még egy nadrágzsebben hordva is, hiszen könnyedén képes leülni az ember úgy, hogy a zsebében hagyja a telefont. Persze mindemellett nagyon menő! Elsőre sokan azt gondolnák ez egy női telefon, de azt kell mondanom, hogy feketében igencsak pasis. Sebességre nem lehet panasz, az idei év top hardverét kapta. Snapdragon 8475, Adreno 730 GPU-val, 8 GB memória és 256 GB tárhely kíséretében. Természetesen továbbra is vízálló, így nem kell óvni a nedvességtől. A 6,7″ kijelzője 120 Hz-es Super AMOLED és félbehajtható, míg kívül is van rajta egy 1,8″ kijelző az értesítéseknek és a zárt állapotban készülő szelfiknek. A legtöbb szenzor megtalálható benne, és adatkommunikációt is minden fronton képes létrehozni. NFC is van benne, ami a felső kategóriában már alap.

Samsung Galaxy Z Fold4

Kijelző: 7,6″ hajlítható belső + 6,2″ külső kijelző
Memória/tárhely: 12 GB / 512 GB
Akkumulátor: 4400 mAh
Vízállóság: Igen

A Samsung Galaxy Z sorozatot már harmadik éve köszönthetjük a piacon. A Z Fold2 egészen kiforrott volt már tavalyelőtt is, de ezt az előző évben megfejelték még a vízállósággal és kijelző mögé rejtett szelfi kamerával a Z Fold3-ban. Idén azonban tovább csiszolták azt a bizonyos gyémántot, amit Samsung Galaxy Z Fold4-nek hívunk. Ennél a készüléknél a legfontosabb, hogy egy közel normál telefonon kívül egy tabletet is hordhatunk a zsebünkben, és ez így igencsak nagy fegyvertény. Az idei év csúcshardvere került bele, a Snapdragon 8475, egy Adreno 730 grafikus vezérlővel karöltve. A 12 GB memóriának köszönhetően minden alkalmazás flottul fut, és megférnek egymás mellett egy időben. Habár kamerái nem az S22 szintjét hozzák, mégis bőven elegendők. Mind a 3 hátlapi kamera 12 MP-es, míg az előlapi 10 MP-es, a belső kijelző mögé helyezett pedig 4 MP-es. Ujjlenyomatolvasója a bekapcsológombba lett integrálva, így kényelmes a használata. Természetesen Dual SIM-es, de eSIM van a 2. SIM helyett.

Legújabb Samsung telefonok

A legújabb Samsung típusok mindig az Androidos telefonok csúcsát jelentik. Több szegmensbe is gyártanak telefonokat, nézzük őket szépen sorban.

Hajlítható kijelzős, csúcs kategóriás telefonok: Galaxy Z sorozat

Normál kijelzős, csúcs kategóriás telefonok: Galaxy S sorozat és Galaxy Note sorozat

Átlagfelhasználóknak szánt, alsó- és közép kategóriás Galaxy A sorozat tagjai

Olcsó Samsung telefonok

A Samsung az olcsó kategóriába is gyárt telefonokat, így ha erre vágyunk, érdemes megnézni a Samsung Galaxy A13, a Samsung Galaxy A23 vagy a Samsung Galaxy A33 készülékeket, amik tökéletesek gyerkőcöknek, szülőknek, nagyszülőknek.

Középkategóriás Samsung telefonok

A középkategóriában a Samsung Galaxy A52 és Samsung Galaxy A72 készülékek a legütősebbek. Kiemelkedő tudással és roppant jó kamerával rendelkeznek. Bátran vásárolhatjuk, ha a felső kategóriára nincs szükségünk. A Galaxy A szériát elsősorban diákoknak, egyetemistáknak szánja a Samsung, így oda pozicionálja ezeket a készülékeket nagy sikerrel.

Vízálló Samsung telefonok

A felsőkategóriás készülékeit a Samsung vízálló kivitelben készíti. Ez alól kivételt képeznek a Galaxy Z széria előd modellei, a Z Fold, Z Fold2 5G, Z Flip és Z Flip 5G, viszont a tavalyi 3-es és idei, 4-as sorszámot viselő modellek már vízállósággal rendelkeznek.

Samsung Galaxy szériák

A Samsung több szegmensbe gyárt telefont és igyekszik a fiataloktól egászen az idősebb, komolyabb korosztályba és a business szintre is telefonokat gyártani. Nézzük mely szériák miről hírekes:

Összehajtható Samsung telefonok

A Samsung Galaxy Z széria az igazán kíváncsi és fogékony felsőkategóriás felhasználásra szánt hajlítható kijelzős telefonokat rejti magában. Izgalmas evolúción megy keresztül ez a szegmens, hiszen nyomon követhetjük már 4. éve az alakulását. Míg sokan ódzkodtak tőle az elején, egyre inkább elfogadják, hogy igenis van létjogosultsága a technológiának. Tud hasznos lenni a Z Flip is, hogy kis helyen elfér, míg a Z Fold hatalmas kijelzőjét is könnyen munkára foghatjuk. Persze hasznos, hogy különböző szögben szétnyitva is használhatjuk azt, de nem ez lesz az elsődleges felhasználói módunk egyik esetében sem, csak egy plusz kiegészítő hosszú listában, hogy mi mindenre jók ezek a telefonok.

Samsung telefon tesztek

Rengeteg Samsung telefon tesztjét olvashatjátok el a blogon, érdemes szemezgetni közülük:

Samsung telefon árak, akciók, hitel

A legjobb Samsung telefon általában borsos áron szerezhető be, de érdemes figyelni a notebook.hu webáruházában az akciókat. Ha itt vásárolod meg új telefonodat, akkor a hivatalos gyártói garancia is jár a készülékhez! Lehetőség van hitel felvételre, sokszor 0% THM-mel is elérhetők prémium mobilkészülékeink. Így pedig egy fillérrel sem kell többet kifizetni, mint a telefon tényleges értéke, tehát megéri elgondolkodni rajta. A notebook.hu weboldalon vásárolt összes készülék kártyafüggetlen.

Kiegészítők

A Samsung telefonokhoz rengeteg kiegészítő létezik. Tokok, fóliák, érintőceruzák és még megannyi kiegészítő eszköz van, amire szükségünk lehet. Érdemes szétnézni és megvenni a legszebb tokot, ami számunkra tetszik, hiszen a telefon védelme elsődleges prioritást élvez.

Milyen telefont vegyek?

A döntésben, hogy milyen telefont is vegyél, megpróbálunk segíteni. Olvasd el a Milyen mobilt vegyek cikkünket, vagy kérdezd meg a notebook.hu kollégáit személyesen, telefonon vagy e-mailben, és segíteni fognak az igényeidnek megfelelő mobil kiválasztásában.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.