Kezdőlap / Cikkek / Év végéig az összes szolgáltató eSIM képes lesz!

Év végéig az összes szolgáltató eSIM képes lesz!

Az eSIM lehetősége évek óta csak a Telekomnál elérhető, ami hihetetlen, hiszen megannyi készülék eSIM képes már a piacon, a hordható okos eszközökről nem is beszélve. Ennek viszont vége, 2021. végéig az összes szolgáltató kínálatában elérhetővé válik az eSIM!

Mire is jó az eSIM? Azon kívül, hogy a fizikai SIM kártya helyett annak helyét és foglalatát ki kellene alakítani, csupán egy plusz chip az alaplapon, melybe digitálisan tárolhatók a SIM kártya adatai. A kis mérete miatt hordozható okos eszközök is előszeretettel használják, mint pl. több Samsung okosóra és az Apple Watch is. Ilyen módon megoldható az, hogy a saját SIM kártyánk klónját digitálisan az óránkban hordjuk, így ha telefon nélkül elmegyünk futni és Bluetooth fülessel hallgatunk zenét az óránkról, azt tehetjük streamelve a mobilnetünket használva, de a bejövő hívásokat is tudjuk fogadni. Mindettől függetlenül okostelefonok is használják az eSIM-et, sokszor a SIM foglalat mellett, de létezik olyan telefon is, amely már csak eSIM-et használ – habár ez egyelőre elég ritka.

A Vodafone kínálatában az eSIM augusztus 18-tól elérhető, és díjmentesen cserélik bárkinek a fizikai SIM kártyáját, ha igényli. A Vodafone megoldása okosórákkal még nem működik, de idővel biztosan ez is megoldható lesz. A Telenor pedig úgy néz ki, hogy év végéig szintén bevezeti az eSIM-et, így minden szolgáltatónál még 2021-ben elérhetővé válik a szolgáltatás.

Az eSIM aktiválása telefonon roppant egyszerű, általában egy QR kódon keresztül aktiválhatjuk azt és máris letöltődik minden szükséges infó a telefonunkra az eSIM aktiválásához.

Az alábbi készülékek rendelkeznek eSIM kompatibilitással:

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Norton antivírus összehasonlítás | A legnagyobb és legrégebbi

Ha azt kérném, sorolj fel vírusirtókat, szinte biztos, hogy az első három márka között szerepelne …