Kezdőlap / Egyéb / Mi a különbség Iphone 11, 11 Pro és 11 Pro Max között?

Mi a különbség Iphone 11, 11 Pro és 11 Pro Max között?

Elérkezett az idő, hogy iPhone 11-re válts, de nem tudod, hogy az alap modell, az iPhone 11 Pro vagy az iPhone 11 Pro Max lesz-e a legjobb választás?

Ebben a döntésben segítünk neked írásunkkal, hiszen nálunk akár 20 havi, 0% THM kamatmentes hitelre is vásárolhatsz iPhone telefont részletre.

A legfőbb különbségek a méretben, akkumulátorban, töltőben és a kamerák között vannak. Lássuk is szépen sorban!

Dizájn, méretek

Az Apple nem túlzottan tér el a már megszokott recepttől, amit az iPhone XS és XR bemutatott. A belépő szintű iPhone 11 méret szempontjából a két PRO modell között helyezkedik el annak ellenére, hogy ár szerint ez a legolcsóbb modell. A három telefon a következő méretekkel rendelkezik:

 • iPhone 11: 75,7 x 150,9 x 8,3 mm
 • iPhone 11 Pro: 71,4 x 144 x 8,1 mm
 • iPhone 11 Pro Max: 77,8 x 158 x 8,1 mm
iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max vásárlása - Apple (HU)

A telefonok mérettől függetlenül ugyanazt a kinézetet kapták, teljesen üveg hátlap, négyzetes kamerasziget és notch a kijelzőbe vágva. Viszont amíg az iPhone 11 alumínium oldallal rendelkezik, addig a Pro modellek rozsdamentes acéllal büszkélkedhetnek oldalsó keret szempontjából.

Kijelzők

Habár a telefonok méretei eltérőek, és az iPhone 11 alapmodell nagyobb kijelzőt kapott, az viszont alacsonyabb felbontású, mint a Pro modellekben található. Az alap modell még a FullHD felbontást sem éri el, de persze az iPhone szereti a “retina” kifejezéssel illetni kijelzőit, így az iPhone 11 is megkapta a Liquid Retina elnevezést. Nézzük a tényleges méreteket és felbontásokat:

 • iPhone 11: 6,1” Liquid Retina 1792×828
 • iPhone 11 Pro: 5,8” Super Retina XDR 2436×1125
 • iPhone 11 Pro Max: 6,5” Super Retina XDR 2688×1242

Hozzátartozik még a tényekhez, hogy az iPhone 11 LCD panelt használ csak, míg a két Pro modell már OLED technológiát, ami garantálja a mélyebb feketét és élénkebb színeket a Pro variánsok esetén.

Teljesítmény

Teljesítmény szempontjából nincs szignifikáns eltérés, hiszen ugyanazt az A13 Bionic processzort kapjuk mindhárom modellben, hacsak nem a kijelző felbontások különbségei miatt nem lehet minimális eltérés, de az elhanyagolható. Ez a processzor nagy hangsúlyt fektet a gépi tanulásra. Az Apple jelenlegi leggyorsabb processzoráról és GPU-jártól beszélhetünk, amit telefonba raktak, fejlett neurális motorral, gépi tanulást gyorsítókkal és a Core ML3-al, melyek összességében egy hihetetlenül gyors chip-et eredményez, mely akár laptopoknak is elég lenne, nem hogy egy telefonnak.

Hátsó kamerarendszer

A hátsó kamera rendszerben már ténylegesen megkülönbözteti az Apple az alap iPhone 11-et a Pro modellektől. Habár mindegyik telefon ugyanolyan négyzetes kameraszigetet kapott, az alapmodell 2, a Pro modellek pedig 3 lencsét kaptak.

iPhone 11 lencsék

 • 12 MP széles, f/1,8, OIS
 • 12 MP ultra széles, f/2.4, 120 fokos FOV

iPhone 11 Pro és Pro Max lencsék

 • 12 MP széles, f/1,8, OIS
 • 12 MP telefotó, f/2.0, OIS 2x optikai zoom
 • 12 MP ultra széles, f/2.4, 120 fokos FOV

Tehát lényegében a különbség a Pro modellek esetén a telefotó lencse megléte. Az Apple szerint viszont a hármas kamerarendszer több, mint egy plusz kameralencse, mert “pontosabban kalibrálja a fehéregyensúlyt és az expozíciót”. Ami viszont izgalmas, hogy mind a 3 telefon egyszerre készít széles és ultraszéles felvételt, így később is dönthetünk, hogy melyiket tartsuk meg.

Video szempontjából mind a három képes 4K/60FPS sebességgel rögzíteni, és rendelkeznek audio zoommal is.

Akkumulátor, töltés

A tavalyi iPhone XR akkumulátor töltöttsége lényegesen jobb volt, mint az XS modellé, amin szeretett volna az Apple javítani a 11-es modellekkel, és ez sikerült is. Így jellemzik az új modelleket:

 • iPhone 11: 1 órával tovább bírja, mint az iPhone XR
 • iPhone 11 Pro: 4 órával tovább bírja, mint az iPhone XS
 • iPhone 11 Pro Max: 5 órával tovább bírja, mint az iPhone XS Max

Ez jelentős növekedés, főleg a Pro modellek esetében. Ha megnézzük, hogy a modellek mennyi ideig bírják a videolejátszást szuflával: iPhone 11 akár 17 óra, iPhone 11 Pro akár 18 óra, iPhone 11 Pro Max pedig akár 20 óráig. Ez azért már meggyőző eredmény.

Hálózati töltő adapter, 18W, USB Type-C aljzat, Apple, gyári, fehér

Töltés esetén mindegyik telefon képes a 12W-os vezetéknélküli gyorstöltésre. Hálózati adapterről pedig 18W-os gyorstöltést is támogatnak, viszont ehhez megfelelő töltőfej csak a Pro variánsok mellé van csomagolva. Az alap modell bár képes a 18W-os gyorstöltésre, csak egy 5W-os töltővel érkezik, így ha szeretnénk a maximumot kihozni töltéskor, meg kell vásárolnunk külön a megfelelő 18W-os töltő adaptert.

Hang

A tavalyi iPhone modellek rettentő jól szóltak a sztereo hangrendszernek köszönhetően, az idei iPhone 11 összes modellje ezen is túltett, ugyanis térbeli hangzással rendelkezik, a 3D hangmodell mellé Doby Atmos támogatást is kapott, amitől tisztább, élesebb hangzást kap.

Vízállóság

Habár mindhárom telefonnak IP68-as szabványnak megfelelő vízállósági tanúsítványa van, amellyel 2 méter mélyre merülhetünk fél órán keresztül, erre a Pro modellek rátettek még egy lapáttal, ugyanis 4 méterig is merülhetünk velük.

Tárkapacitás

A tavalyi modellekkel megegyező kapacitással rendelkeznek, mindegyik elérhető már 64GB-os tároló kapacitással.

 • iPhone 11: 64GB / 128 GB / 256 GB
 • iPhone 11 Pro: 64GB / 128 GB / 256 GB / 512 GB
 • iPhone 11 Pro Max: 64GB / 128 GB / 256 GB / 512 GB

Sikerült eldöntened, hogy melyik a számodra megfelelő iPhone 11 modell? Most mindegyik iPhone részletre is megvásárolható a notebook.hu -nál 0% THM-el, 20 hónapra!

A nagy érdeklődésre való tekintettel, megírtuk cikkünk frissített változatát is, ahol az iPhone 13-as szériáit hasonlítottuk össze. Olvasd el a Mi a különbség iPhone 13 Pro és Pro Max között? cikkünket is.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Egy hozzászólás