Top 5 játékmegjelenés – 2023. november

A november számos izgalmas játékmegjelenéssel kecsegtet az összes platform szerelmeseinek, legyen szó kézi vagy otthoni konzolról, esetleg PC-ről. Lássuk is mivel vár minket az utolsó őszi hónap 2023-ban!

1. Call of Duty: Modern Warfare III

Elérhető: 2023. november 10. (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Alkalmazkodj vagy halj meg az utolsó fenyegetést jelentő harcban! A rekordokat döntő Call of Duty: Modern Warfare II közvetlen folytatásában Price kapitány és a Task Force 141 az utolsó fenyegetéssel állnak szemben. Az ultranacionalista háborús bűnös, Vladimir Makarov, terjeszti befolyását szerte a világon, ami miatt a Task Force 141 olyan módon harcol, mint még soha korábban. Ideje rendezni a számlát, és új harcokba kezdeni. Multiplayer még nem volt ilyen izgalmas, ráadásul a jól ismert terepeken próbálhatunk szerencsét, csak éppen új köntösben.

2. Super Mario RPG

Elérhető: 2023. november 17. (Nintendo Switch)

Képzelj el egy Mario játékot amolyan Final Fantasy VII stílusban! Na, ez a Super Mario RPG! Mario, Bowser és Peach összefognak, hogy helyreállítsák a kívánságokat teljesítő Csillagutat ebben a könnyed RPG kalandban. Csatlakozz a furcsa hősök csoportjához, hogy megmentsd a Csillagutat, és megállítsd a bajkeverő Smithy bandáját! Ez a színes szerepjáték friss grafikával és átvezetőkkel rendelkezik, amelyek még több varázst kölcsönöznek a váratlan szövetségnek, Mario, Bowser, Peach és az eredeti karakterek, Mallow és Geno között. Lépj be ebbe a világba, ahol a különc szövetségesek és furcsa ellenségek várnak, hiszen ez a játék minden Mario világát kedvelő rajongónak készült!

3. Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name

Elérhető: 2023. november 9. (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Töröld el a múltad és védd meg a jövődet! Kazuma Kiryu, egykoron legendás jakuza, saját halálát színlelte, és feladta nevét családja védelme érdekében. Most egy rejtélyes alak konfliktusba sodorja, és megpróbálja rávenni, hogy bújjon fel rejtekhelyéről. A „Joryu” fedőnév alatt Kiryu izgalmas akciókkal teli történetbe kezd, csonttörő harcokkal a vibráló helyszíneken, amelyek tele vannak izgalmas karakterekkel és tevékenységekkel.

4. RoboCop: Rogue City

Elérhető: 2023. november 2. (PC, PS5, Xbox Series X/S)

Válj az ikonikus, részben ember, részben gép rendőr hőssé, amint igyekszel igazságot szolgáltatni az ódon Detroit veszélyes, bűnöktől terhelt utcáin. Felfegyverkezve megbízható Auto-9-cel, a rendőrségen szerzett évek tapasztalatával és számos rendelkezésedre álló eszközzel, harcba szállsz azokkal az erőkkel, akik csak pusztítani, rombolni szeretnének a városban. Te döntöd el, hogyan teljesíted be a fő irányelveket, de ahogy a történet kibontakozik, légy óvatos, mert a korrupció és a kapzsiság nem ismer határokat.

5. The Talos Principle 2

Elérhető: 2023. november 2. (PC, PS5, Xbox Series X/S)

Egy új világba születtél, ahol a biológiai emberiség kihalt, de az emberi kultúra fennmaradt a robotok városában. Te magad is egy olyan kalandba keveredsz, ami egy rejtélyes óriásstruktúrát vonultat fel, mely hatalmas erőket rejteget. Minél többet felfedsz, annál több kérdéssel találod majd szembe magadat a világegyetem természetével kapcsolatban. Ez a logikai kaland azoknak való, akik szeretik a Portalhoz hasonló fejtörőket. Ha pedig az első résszel játszottál, bűn lenne kihagyni a másodikat.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.