Top 3 olcsó okostelefon [2023] – a legjobb ajánlatok, akciók

Amikor valaki olcsó okostelefont szeretne vásárolni, igazán olcsót, az azt jelenti, hogy 50-60e Ft alatt. Ez természetesen nem lehetetlen küldetés, hiszen rengeteg nagy cég gyárt az alsó kategóriába is mobiltelefont, nem kell névtelen, megbízhatatlan készülékeket választani. Ezért is szedtem össze 2 ismert márka olcsó okostelefon megoldásait, ami kiváló lehet gyerekeknek és időseknek is első okostelefonként.

Top 3 olcsó okostelefon

  1. Xiaomi Redmi 9A
  2. Xiaomi Redmi 9AT
  3. Samsung Galaxy A03

1. Xiaomi Redmi 9A

A legolcsóbb okostelefon

Kijelző: 6,53” HD+
Tárhely:
32GB
Memória: 2 GB
Üzemidő:
max 2 nap
Op. rendszer:
Android 10

Az egyik legjobb és legolcsóbb okostelefon a piacon 8-magos MediaTek Helio G25 processzorral és IMG PowerVR GW8320 grafikus vezérlővel. Memóriából 2GB-ot kapott, míg belső tárhelye 32GB-os és maximum 256GB microSD kártyával bővíthető. Kijelzője 6,53″ HD+ (1600×720) fényes LCD. Előlapon egy 5MP-es kamera csücsül, míg a hátlapot egy 13MP-es kamera ékesíti LED vakuval. Wi-Fi b/g/n képes és Bluetooth 5.0-t is kapott. GPS is van benne természetesen, ráadásul A-GPS képes is és fogja a BDS, GLONASS műholdak jeleit is. Akkuja 5000mAh, ami elég combosnak mondható ilyen hardver és kijelző mellé, a 2 napos üzemidőt kacagva teljesíti. Extraként FM rádiót is tartalmaz, ami sokak nagy kedvence.

Kinek ajánljuk?

  • Akik a legjobb ár/érték arányú olcsó telefont keresik

Megtetszett? Akkor a notebook.hu kínálatában megtalálod az Xiaomi Redmi 9A-t is!

2. Xiaomi Redmi 9AT

A legjobb olcsó okostelefon

Kijelző: 5,45” HD+
Tárhely: 32GB
Op. rendszer: Android 10

Ez a telefon szinte teljes mértékben megegyezik az előzővel, de hogy miért is érdemes egy ezressel többet fizetni érte? A különbségekért, melyek nem feltétlenül elhanyagolhatók. A mindenben megegyező hardver, legyen az a 8-magos proci, 2GB memória és 32GB tárhely, a nagy különbségek nem itt és nem is kameráknál fedezhetők fel, hanem az vezeték nélküli szolgáltatások terén, ugyanis míg az előző csak WiFi b/g/n-re volt képes, addig a 9AT modell már Wi-Fi ac képes, ami nem elhanyagolható sebességbeli különbség, ráadásul NFC képes is, így a mobilfizetés ezzel a modellel már vígan megoldható. Megéri a plusz ezrest? Mindenki döntse el maga, de ha mobilfizetést szeretnél, mindenképp!

Kinek ajánljuk?

  • Akik a legjobb ár/érték arányú olcsó telefont keresik, és gyors WiFi mellett mobilfizetést is szeretnék használni.

Megtetszett? Akkor a notebook.hu kínálatában megtalálod az Xaiomi Redmi 9AT-t is!

3. Samsung Galaxy A13

A legolcsóbb Samsung mobiltelefon

Kijelző: 6,6” FHD+
Tárhely: 32GB
Memória: 3 GB
Üzemidő: 2 nap
Op. rendszer: Android 12

A SAMSUNG legolcsóbb alsó kategóriás telefonja, szolgáltatás terén viszont picit többet nyújt. Habár ugyanúgy 8-magos processzorral rendelkezik (Exynos 850), mint a másik kettő, memóriából viszont többet kapott, amire 2023-ban bizony már nagy szükség van. Így a 30GB memóriával és 32GB tárhellyel vígan el leszünk bármilyen feladatot is kell, hogy ellásson a készülék. Kijelzője sokkal jobb felbontású, 6,6″ FHD+ (2408×1080) fényes LCD. Szelfi kamerája ennek már 8MP-es, viszont a hátlapra egy nem akármilyen 50MP-es főkamerát kapunk és egy 2MP-es mélység érzékelő szenzort, 5MP ultra széles látószögű és 2MP makró kamerát. WiFi ac és BT 5.0 mellett kapunk GPS-t, ami képes az A-GPS-re és GALILEO, GLONASS, QZSS műholdak jeleit is érzékeli. Akkuja szintén 5000mAh, ami 2 napra bőven elegendő. Természetesen NFC-vel is felszerelték.

Kinek ajánljuk?

  • Akik picit modernebb, erősebb alsó kategóriára vágynak és Samsungot szeretnének.

Megtetszett? Akkor a notebook.hu kínálatában megtalálod az Samsung Galaxy A13-at is!

Olcsó mobiltelefon márkák

A legtöbb okostelefon gyártó próbál az összes szegmensbe készülékeket biztosítani a vásárlóközönség részére, így az alsó kategóriába is, mely idősek és gyerekek számára jó választás. A kínai telefonok mellett a fenti márkákkal is érdemes foglalkozni. Kártyafüggetlen készülékeket így érdemes vásárolni, mindegyik jó telefon időseknek is.

Nézz körül a legnagyobb telefongyártók legolcsóbb okostelefonjai között:

Telefon operációs rendszerek – melyiket válasszam?

A telefonok operációs rendszerei közül csak és kizárólag Androiddal és iOS-el érdemes foglalkozni. Az Apple nem gyárt ennyire alsó szegmensbe készülékeket, így csak Androiddal fogunk találkozni. Az Android One mellett érdemes minél magasabb verziószámmal szerelt készüléket választani. A legideálisabb jelenleg az Android 10, ami jelenleg az aktuális verziós. A legújabb készülékekre már mostanság érkeznek az Android 11-es verziói. Amit fontos észben tartani, hogy Android 8 alatti készüléket már ne válasszunk 2021 környékén.

Hol érdemes olcsó telefont venni?

Olcsó telefont venni a Notebook.hu webáruházában azért is érdemes, mert alacsony áruk ellenére is lehet tovább könnyíteni a vásárlás nehézségeit, hiszen akár 10 havi 0% THM-el részletre is megvásárolható. Fontos a gyári (más néven gyártói) garancia, hiszen, amíg a bolti garancia esetén az üzlet vállal garanciát, ha az tönkremegy, bezár, akkor a garancia is úszott. Gyári garancia esetén pedig az üzletbe vagy akár a gyártó szervizeibe is vihetjük a készüléket. A notebook.hu csak és kizárólag gyártói garanciával forgalmaz okostelefonokat, ahogyan azt kell!

Olcsó okostelefon tesztek

Habár, ezek nem a legolcsóbb okostelefonok, inkább alsó-közép szegmens, mégis ezeket a teszteket is érdemes megnézned, ha olcsó telefont szeretnél vásárolni:

Okostelefon részletre, akár 0%THM-el

A notebook.hu webáruházában 10 havi 0% THM-el vásárolhatod meg az okostelefonokat, notebookokat és még rengeteg más terméket is. Hogy mit jelent ez pontosan? Azt, hogy a termék árát 10 egyenlő részletben kell  megfizetned 10 hónapon keresztül és csak annyit. Semmi kamat, semmi bújtatott költség nincs ezen felül!

Legolcsóbb okostelefon árak

A legolcsóbb okostelefon árak általában 30-40e Ft körül kezdődnek. Az interneten rengeteg kis üzlet található, ahol akár még olcsóbban is megkaphatók. A kérdés csak az, hogy megéri-e a szürke importos, bolti garanciás utat választani? Szerintünk nem, hiszen az üzlet becsődölés és/vagy megszűnése esetén ugrik a garancia. Ha probléma van a készülékkel, azt nem márkaszervizben fogják javíttatni nagy eséllyel, így akár egy kontár kezébe is kerülhet, és nem minőségi javítást kapunk. Ne kockáztassunk, vásároljunk gyártói garanciás készülékeket, biztos forrásból!

Nézz körül a legnagyobb gyártók legolcsóbb okostelefonjai között:

Akciós okostelefonok

Érdemes az akciós telefonok között is szétnézni, rengeteg esetben van olyan leárazás, hogy az általunk meghatározott keret felett pár ezer forinttal már egy – eredeti áron – több tízezer forinttal drágább készülékhez is hozzájuthatunk. Érdemes tehát nézelődni a notebook.hu webáruházában, vagy akár az üzletet felhívni/felkeresni és beszélni az eladókkal, akik az igényeinkhez és pénztárcánkhoz mérten a lehető legjobb készüléket fogják ajánlani számunkra.

Tudtad, hogy 2016-ban csak maximum 80 ezer Ft juthatott egy új, olcsó okostelefon vásárlásra?

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.