Kezdőlap / Cikkek / Samsung Galaxy A30s teszt | Helló, szépségem!

Samsung Galaxy A30s teszt | Helló, szépségem!


Végre a Samsung is piacra dobott egy olyan telefont, amivel ténylegesen megcélozta azt a mobilon netező, fotózó és játszó réteget, akik nem vágynak a full csúcskategóriára, de elvárják, hogy telefonjuk pont azt tudja, amire nekik szükségük van. Bónusz: még jól is néz ki!

A külső – a letisztultság és a kifinomultság románca

Már maga a telefon csomagolása is jelzi számunkra, hogy egy minőségi mobilt sikerült beszereznünk. Minden csicsát mellékelve, egy fehér dobozban – amelyet csak elől díszítettek a telefon elő- és oldalnézeti képével – vár ránk a Samsung Galaxy A30s. A megszokott használati útmutatók mellett a csomagban lapul még egy töltőkábel, ami a mostani modell esetében egy USB-C 2.0-s típusú csatlakozóval van ellátva. Továbbá egy töltőfej és egy SIM-pálcika is.

De térjünk is rá a telefon külsejére, mivel ez az egyik olyan terület amiben történt pár változás a Samsung Galaxy A30-hoz képest. A mobil első látásra letisztult, hátlapjának köszönhetően mégis igen meleg, vidám benyomást kelt, amelyet már csak fokozni tud a képernyő illesztési pontjainak tökéletessége.

A készülék használata közben rögtön feltűnhet az, hogy pillanatok alatt leköveti az ujjunk mozgását, amely egyfelől a 6,4 hüvelykes Multi-Touch AMOLED Infinity-V kijelzőjének köszönhető. A mobiltelefon szerencsére nagyon jól illeszkedik a felhasználók kezébe így az emailek írása, a rokonokkal, barátokkal való csetelés sem lesz probléma a már előbb is emlegetett kijelzőnek illetve a gyors belső szoftvernek (de erről majd még később) köszönhetően. Plusz pozitívum még mindemellett az is, hogy a kijelző az előlap több, mint 84%-át foglalja el, ezzel kimagasló film illetve sorozatnézési lehetőséget nyújt azoknak a felhasználóknak, akik szeretik erre is használni mobilkészüléküket. A régi verzió hagyományaival szakítva az ujjlenyomat leolvasó nem a telefon hátlapján, hanem az előlapján található meg, ami egy kis változást jelenthet az A30s elődjét használók körében. Szerencsére gyorsan meg lehet szokni ezt az újítást is! Utoljára maradt ugyan, de természetesen nem hagyhatjuk ki a Jack-csatlakozót sem, ugyanis ez a Samsung a mai napig megőrizte ezt az egyre ritkábbá váló aljzatot, ezzel felhasználók millióinak dolgát jócskán megkönnyítve.

A másik igen nagyszabású változtatás az elődhöz képest az A30s kamerájában köszön vissza. Az előlapi kamera megmaradt ugyan 16 megapixelesnek, azonban a telefon hátoldalán található kameratrióban a főkamera most már 25 megapixeles (az elődje szintén 16 megapixeles volt). Illetve ide került még egy 8 megapixeles széles látókörű egység is, aminek köszönhetően még élesebb és színhűbb fotókat készíthetünk majd vele, sőt akár 1080 megapixeles videó felvételekhez is használhatjuk a telefonunkat. A hab a tortán viszont mégis az, hogy a telefonban a fotókészítés menüpontba bekerült az étel funkciós is, amely az Instagram bloggereknek kifejezetten hasznos kis extra lehet.

Érdekelne videós tesztünk is a Samsung Galaxy A30s-ről? Tessék!

A belső – hatalmas erő egy kis gépezetben

A mobiltelefonon Android 9.0 található, amelyet egy Exynos 7904 8 magos processzor pörget. A magok elosztása szerint a mobilban kettő darab 1.8GHz Cortex A73 és hat darab 1.6 GHz Cortex A53 rejtőzik. Az eszköz 3 illetve 4 GB-os memóriával is elérhető, amelyet alap helyzetben egy 32 GB-os, vagy egy 64 GB-os illetve egy 128 GB-os háttérmemóriával toldottak meg a fejlesztők. A tárhelymágusoknak azonban a 128 GB-os verzió esetén sem kell megijedniük: microSD kártyával ugyanis 512 GB-ig bővíthető a telefon, így minden könnyedén ráférhet majd a jegyzetektől kezdve, a képeken keresztül egészen a nagyfelbontású videókig, filmekig. Fontos még azt is megemlítenünk, hogy a készülék ezen verziója DualSim-es lett, aminek köszönhetően például egyesíthetjük a céges illetve magánkészülékünket is. A telefon legmélyén megbújik még egy 4G LTE hálózati modem, egy két sávos Wi-Fi egy 5.0-ás Bluetooth, egy FM Rádió és egy A-GPS vevő is.


Üzemidő

Végül de nem utolsó sorban elérkeztünk a telefon talán egyik legjobban figyelt tulajdonságához, az üzemidejéhez. A Samsung az A30s esetében sem próbált meg túlzottan spórolni, így ő is egy 4000mAh-es beépített akkumulátort kapott. A gyorstöltésnek köszönhetően pedig 30 perc alatt akár 50%-ra is fel tud töltődni. Átlagos használat mellett, ami magában foglalja a böngészést, YouTube videók nézését, Facebook és Instagram oldalak bújását, és persze az e-mailek megírását egy egész napot kibír, viszont a telefonos játékok eleinte picit jobban leszívják a telefon életerejét. De ha már a telefonos játékok témájánál tartottunk fontos azt is megemlítenünk, hogy az A30s-ben található egy GameBooster is, ami arra szolgál, hogy maximalizálja a játékélményt. A program rendszere igen egyszerű: megjegyzi a felhasználó játékhasználati szokásait és ennek megfelelően optimalizálja magát a telefont is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a játék igényeinek megfelelően állítja be a hőmérsékletet, skálázza az akkumulátort vagy éppen a memóriát, így a felhasználó sokkal jobb minőségben játszhat majd kedvenceivel, miközben a telefon nem fog olyan gyorsan merülni.

Összefoglalás

Mindent egybevetve nyugodtan kijelenthetjük, hogy újra nagyot alkotott a Samsung! A gyártó végre nem csak azoknak készít kifejezetten magas minőségű telefont, hasznos funkciókkal megfűszerezve, akik akár egy kisebb vagyont is képesek érte kifizetni. Ennek pedig tökéletes példája a Samsung Galaxy A30s: ami egy nagyon jó középkategóriás telefon, sok hasznos és új funkcióval. Tökéletes karácsonyi ajándék, a formatervezett dobozról már csak egy piros masni hiányzik.  Te is örülnél neki?

Megvásárolnád a Samsung Galaxy A30s -t?

Comments

Kapcsolat Tarcsi Szilvia

Talán ez is érdekel

Nincs szükséged új notebookra!… vagy mégis?

Kíváncsi vagy, hogy szükséged van-e notebookra? Esetleg a régit érdemes lenne-e lecserélned? Ezekre a kérdésekre …