Legjobb irodai laptopok 2023

A legjobb irodai laptop 2023

Az egyik legjobb irodai laptop, ha nem ragaszkodunk a Windowshoz, akkor az Apple MacBook Air 13 M2. Azon túl, hogy mérete miatt könnyen hordozható, fém kivitele elegáns, igazi business gép. Akkuja irtó sokáig bírja, és nem utolsósorban sok-sok éven át tökéletes szolgálatot fog tenni az irodai feladatok valamint a médiafogyasztás terén egyaránt. Kijelzője 13,6″ 2560×1600 IPS Liquid Retina kijelző. Ahogy a neve is árulkodik róla, az Apple M2-es 8-magos processzora található benne 16 magos Neural Engine kíséretében, és persze a 8 magos Apple GPU is jó szolgálatot tesz. Memóriából 8GB-tól választható, tárhelyből pedig 256GB SSD-től. 1080p FaceTime HD kamera van benne, BT5.0 és WiFi 6. Csartlakozókból pedig 2db USB-C 4.0. Tökéletes társ a mindennapokra otthon, az irodában és utazás közben is.

Hogyan válasszunk irodai / üzleti laptopot?

Az irodai és üzleti laptop választása nem feltétlenül nehéz feladat. Először is el kell dönteni, hogy Windows vagy MacOS rendszerű legyen-e (esetleg Linux a hardcore usereknek) és ez alapján kiválasztani a megfelelő eszközt. Az üzleti laptopok általában elegánsak, így nem az olcsó műanyag borítást részesítik előnyben, hogy jól mutasson egy tárgyaláson és strapabíróbb is legyen, mert elég sokat hurcolásszák azokat. Ez utóbbi miatt nem árt az sem, ha nem egy 17″ notebookot választunk, az ideális méret általában valahol 11-14″ között van, de persze van, aki a 15,6″ méretet szereti továbbra is. Nincs mit tenni ilyenkor, erre is van lehetőség.

Mi a legfontosabb egy irodai notebookban?

Az irodai notebook esetében az egyik legfontosabb a kompatibilitás a munkahelyi rendszerrel. Van olyan munkahely, ahol csak az MacOS rendszerű laptopokat és mobilokat preferálják, így mindent erre építettek ki. Ilyenkor nincs mit tenni, le kell mondani a Windows-ról. Általában fordított eset kevésbé fordul elő, hogy Windows rendszerű környezetben nem tudnak/akarnak kiszolgálni Apple MacBook-ot, de lehet erre is példa. Tehát fontos ennek utánajárni. A másik fontos tényező a biztonság, így nem árt, ha komoly titkosítási szabvánnyal is rendelkezik. Amennyiben sok találkozónk van partnerekkel, üzletfelekkel, akkor egy komolyabb, fém borítású laptopnak is nagy szerepe lehet. Viszont az üzleti és irodai szegmens kicsit olyan nem minden rovar bogár, viszont minden bogár rovar esete. Ugyanis nem minden irodai laptop felel meg az üzleti laptop kategóriának, viszont minden üzleti laptop jó irodai laptop alternatíva. Ugyanis az irodai laptopnak nem kell feltétlenül nagy erő, strapabíró fém borítás, stb. Elég, ha stabilan, gyorsan kiszolgálja a munkánk alatt használt szoftverek erőforrás igényeit, mely legegyszerűbb esetben az internetböngésző, levelező program és irodai alkalmazások, mint pl. Office csomagban fellelhető szoftverek.

Milyen operációs rendszert és szoftvereket használjunk?

Ahogy az már a fentebbi szövegekből kiderült, a Windows és MacOS általában a két operációs rendszer, ami között el szokott dőlni a választás, de szélsőséges esetben akár a Linux is bejöhet a képbe, főleg ha egy kisebb induló vállalkozásról van szó, és nem szeretnénk sokat költeni a szoftverekre. Mert végül is a Linux ingyenes operációs rendszer és pl. egy Open Office lehet, hogy bizonyos munkakörökben bőven elég a munkavégzéshez a drága Microsoft Office 365-el szemben.

ASUS irodai laptopok

Az ASUS, mint ahogy az összes többi laptop gyártó is készít laptopokat ebbe a szegmensbe, nem is akármilyeneket. Nézzünk néhány példát az ASUS irodai/üzleti laptopjaira!

Apple irodai laptopok

Az Apple termékei különböznek a többitől, hiszen teljesen külön ökoszisztémát alkotnak és MacOS operációs rendszerrel vannak felszerelve. Aki Apple párti, itt fogja megtalálni a tökéletes eszközt magának munkára:

Dell irodai laptopok

A Dell irodai laptopok kiváló minőségű kialakításukról és megbízható teljesítményükről híresek. Az ergonómikus tervezés és a fejlett technológiai megoldások révén ideális választásnak bizonyulnak a hatékony irodai munkavégzéshez.

HP irodai laptopok

Az HP irodai laptopok magas színvonalú konstrukciójukkal és megbízható teljesítményükkel kitűnnek a többi gyártó hasonló kategóriájú laptopjai közül. Az ergonómia és a fejlett technológia összehangolt kombinációja segíti a hatékony munkavégzést az irodai környezetben.

Lenovo irodai laptopok

A Lenovo irodai laptopok kivételes strapabíróságukkal és innovatív funkcióikkal emelkednek ki. A megbízható teljesítmény és az ergonomikus tervezés révén ideális választást kínálnak az irodai produktivitás növeléséhez.

Irodai laptop hitelre

Ha a cég veszi nekünk, gondolnánk nem kell hitelfelvétel. Viszont érdemes tudni a notebook.hu lízing lehetőségéről, mely esetén a Grenkeleasing Magyarország Kft. közbenjárásával valósítható az meg. A kedvező kondíciók és a 100%-ban elszámolható havidíj nagyon jól hangzanak és legalább 24, de legfeljebb 60 hónapos futamidő pedig igazán jónak számít.

Sőt, tudtad, hogy a notebook.hu személyre szabott megoldásokat, kedvezményeket és egyedi ajánlatokat kínál cégek, intézmények részére? Kérj tanácsot, ajánlatot bátran B2B account menedzserünktől!

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.