Kezdőlap / Cikkek / 3 legjobb vezeték nélküli fülhallgató [2021] – segítünk választani

3 legjobb vezeték nélküli fülhallgató [2021] – segítünk választani

A legjobb vezeték nélküli fülhallgatók

A legjobb vezetéknélküli fülhallgatók meghatározása nem a legegszerűbb feladat. Mitől lehet jó egy fülhallgató? Egyértelműen a hangminőségtől, de ha az ár is számít, és ár/érték arányban szeretnéd a legjobbat megtalálni. Ez az igazán nehéz dió. Mi összeszedtük azt a hármat, amivel mindenki igényei kielégíthetők, akárhol is álljon a minőség és ár közötti skálán.

1. Apple Airpods Pro
2. Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2S

3. Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Basic

1. Apple Airpods Pro

Gumiharangos kialakítás, hosszú üzemidő, vezeték nélküli töltés

Töltés: vezeték nélküli vagy Lightning kábellel
Kapcsolata: Bluetooth 5.0
Működési idő: a tokkal együtt 24 óra

Ha Apple készülékhez veszed, legyen az iPhone, MacBook, Apple Watch, MacBook vagy akár Apple TV, a lehető legjobb választás az Apple Airpods Pro. Az egyik legjobb hangminőséget nyújtja a piacon a konkurensekkel szemben. Könnyen válthatsz kedvenc eszközeid között. A Hey Siri-re is hallgat, de dupla érintéssel is aktiválhatod az Apple hangasszisztensét. A tok vezeték nélkül tölthető bármilyen Qi töltővel, de akár lightning kábellel is telepumpálható az akksija. A fülest gyorstöltéssel tölti a tok, így gyorsan újból hallgathatjuk kedvenc zenéinket, amikor csak szeretnénk. Automatikusan bekapcsol és csatlakozik a legközelebbi eszközhöz, így könnyedén használatba vehetjük minden körülmények között.

2. Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2S

Hosszú üzemidő, vezeték nélküli töltés megfizethető áron

Töltés: vezeték nélküli vagy Type-C kábellel
Kapcsolata: Bluetooth 5.0
Működési idő: a tokkal együtt 24 óra

A Xiaomi Mi True Wireless earphone 2S 14,2mm membrán átmérővel rendelkezik a megfelelő hangzás érdekében. Vezeték nélküli töltéssel ellátott tokja gyorsan képes a füleseket ismételten energiával ellátni, aminek köszönhetően akár 24 óra üzemidőre is szert tehetünk a tok segítségével. Ár/érték arányban az egyik legjobb vezeték nélkül is tölthető fülesről beszélünk, megfelelő hangzással és kellemes dizájnnal. A Bluetooth 5.0-nak köszönhetően még hosszabb üzemidőt és stabilabb kapcsolatot tudhat magáénak.

3. Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Basic

Korrekt tudás olcsón

Töltés: Type-C kábellel
Kapcsolata: Bluetooth 5.0
Működési idő: a tokkal együtt 20 óra

A Xiaomi Mi True Wireless Earphone 2 Basic a legjobb árú vezetéknélküli füles a piacon. Tokja Type-C kábellel tölthető, és akár 20 óra zenehallgatást biztosít tulajdonosának. Ismeri a legfontosabb Bluetooth profilokat, mint a HFP/A2DP/AVRCP. Kiváló hang és beszélgetési minőség jellemzi. Érzékeli a fülbehelyezést és eltávolítást, így annak megfelelően állítja le, vagy indítja el a zenét. A kiváló hangminőségre az AAC szabványú audió kodek a garancia.

Milyen egy jó vezeték nélküli fülhallgató?

Egy jó vezeték nélküli bluetooth fejhallgatónál fontos, hogy TWS legyen, a megfelelő kodekeket támogassa, mint AptX és AAC codec. Ha van benne Aktív zajszűrés (ANC), az csak emeli az élményt, hiszen teljesen kizárja a külső zajokat. iPhone mellé érdemes az Apple füleseit használni, míg android mellé minden mást.

Bluetooth fülhallgató technológiák

A régebbi technológiát használó bluetooth fejhallgatókat érdemes elfelejteni, hiszen a TWS (True Wireless Stereo) technológiáé a jövő. Nem mindegy, hogy egy füles csatlakozik-e a telefonunkhoz, és a másik tőle kapja-e a jelet, vagy mindkettő külön-külön a telefonhoz csatlakozik-e. Ez utóbbi TWS fülesek a legjobbak technológia szempontból. Vannak olyan bluetooth fejhallgatók viszont, amelyekhez jár bluetooth adapter is. Ez arra való, hogy jobb minőségű, késésmentes hangot biztosítsanak vezeték nélkül. Sok ilyen fejhallgató az adapter nélkül is képes BT eszközökhöz csatlakozni, de felléphetnek késések.

Nyitott és zárt Bluetooth fülhallgató típusok

A fülhallgatók általában nyitottak, míg a fejhallgatók zárt típusúak. Az elnevezés egyszerűen onnan ered, hogy a teljes fülkagyót lefedve, zárva tartja azt. A Sony több ilyen fejhallgatója még a fülkagyló formáját is figyelembe veszi a megfelelő hangzás kialakításához, amelyhez a fülkagylókat le kell fotózni, és egy szoftver kikalkulálja a tökéletes hangbeállítást. Fejhallgatók közül igazán profi a Cisco 730 Platinum:

Vezeték nélküli fülhallgató márkák

Vezetéknélküli fülhallgatókat rengeteg cég gyárt. A legismertebbek telefonos körökben az Apple Airpods fajtái, olcsóbb kategóriát, de jó minőséget képvisel a Xiaomi is különböző füleseivel. Viszont a prémium márkákat kedvelőknek Sennheiser, B&O, Sony füleseket is nyugodt szívvel ajánlunk.

Mihez és milyen fülhallgatót érdemes használni?

Játékhoz mindenképp bluetooth adapterrel ellátott fülest javaslunk, ha PC-hez használnál fejhallgatót. Utcai zenehallgatásra olyan in-ear nyitott fülest, ami ANC-vel (aktív zajszűréssel) is rendelkezik. TV nézéshez szinte bármelyik tökéletes, de a késés itt is előfordulhat sima BT fülesek esetén, akár drágább szegmensben is. Sportoláshoz viszont olyat, ami vízálló, de legalább az izzadtság ellen jól védi saját magát. Vannak akik az összekötött variánst kedvelik, mint például a JBL Tune 215:

Vezeték nélküli fülhallgató árak és akciók

A vezeték nélküli fülhallgató árak elég változatosak. Létezik aranyközépút, ahol megfizethető áron az árához képest egész elfogadható hangélményben lesz részünk. Mindenki vájtfülűsége és pénztárcája vastagsága szempontjából egyaránt találhat akciós bluetooth fülhallgatót a notebook.hu webáruházában akár már 3990 Ft-tól egészen 85.000 Ft-ig és persze ezen árak között széles palettában.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

MSI Prestige 15 | Fiatalokra tervezett erőmű

Az MSI a fiatalokat próbálja megszólítani legújabb notebook csodájukkal, az MSI Prestige 15-tel, legyen szó …