3+1 legjobb vezeték nélküli fülhallgató [2024] – segítünk választani

A legjobb vezeték nélküli fülhallgatók

A legjobb vezeték nélküli fülhallgatók meghatározása nem a legegyszerűbb feladat. Mitől lehet jó egy fülhallgató? Egyértelműen a hangminőségtől, de ha az ár is számít, és ár/érték arányban szeretnéd a legjobbat megtalálni, az az igazán nehéz dió. Összeszedtük azt a hármat, amivel mindenki igényei kielégíthetők, akárhol is álljon a minőség és ár közötti skálán.

1. Apple Airpods 3. generáció
2. Samsung Galxy Buds2 Pro

3. Razer Hammerhead
+1 Acer Go

1. Apple Airpods 3. generáció

Ergonomikus kialakítás, hosszú üzemidő, vezeték nélküli töltés

Töltés: vezeték nélküli vagy Lightning kábellel
Kapcsolata: Bluetooth 5.0
Működési idő: a tokkal együtt 24 óra

Ha Apple készülékhez veszed, legyen az iPhone, MacBook, Apple Watch, MacBook vagy akár Apple TV, a lehető legjobb választás az Apple Airpods 3. gen. Az egyik legjobb hangminőséget nyújtja a piacon a konkurensekkel szemben. Könnyen válthatsz kedvenc eszközeid között. A Hey Siri-re is hallgat, de dupla érintéssel is aktiválhatod az Apple hangasszisztensét. A tok vezeték nélkül tölthető bármilyen Qi vagy MagSafe töltővel, de akár lightning kábellel is telepumpálható az akksija. A fülest gyorstöltéssel tölti a tok, így nagyon hamar újból hallgathatjuk kedvenc zenéinket, amikor csak szeretnénk. Automatikusan bekapcsol és csatlakozik a legközelebbi eszközhöz, így könnyedén használatba vehetjük minden körülmények között. IPX4-es besorolású izzadság- és vízállóság is jellemzi.

2. Samsung Galaxy Buds2 Pro

Hosszú üzemidővel rendelkező TWS füles

Töltés: Type-C kábellel
Kapcsolata: Bluetooth 5.0
Működési idő: a tokkal együtt 30 óra

A Samsung Galaxy Buds2 Pro füles vezeték nélküli töltéssel ellátott tokja gyorsan képes a füleseket ismételten energiával ellátni, aminek köszönhetően akár 30 óra üzemidőre is szert tehetünk a tok segítségével. Lejátszási idő: Akár 5 óra (zajszűrővel/ANC módban), akár 8 óra (zajszűrő/ANC mód nélkül). A Bluetooth 5.0-nak köszönhetően még hosszabb üzemidőt és stabilabb kapcsolatot tudhat magáénak. 24 bites Hi-Fi-hangzással rendelkezik a minőségi élmény érdekében. Aktív zajszűrése a 3 magas SNR-es mikrofonnak köszönhető, ami kiszűri a külső zajokat. 360-os audio hangzása valósághű, magával ragadó hangzást biztosít és így támogatja a 360-as zenéket.

3. Razer Hammerhead

Korrekt tudás olcsón

Töltés: Type-C kábellel
Kapcsolata: Bluetooth 5.2
Működési idő: a tokkal együtt 32,5 óra

A Razer Hammerhead TWS fülhallgató az egyik legjobb ár/érték arányú vezetéknélküli füles a piacon. Tokja Type-C kábellel tölthető, és akár 32,5 óra zenehallgatást biztosít tulajdonosának. Kiváló hang és beszélgetési minőség jellemzi. Érzékeli a fülbe helyezést és eltávolítást, így annak megfelelően állítja le vagy indítja el a zenét. A kiváló hangminőségre az AAC szabványú audió kodek a garancia. IPX4 (izzadtság és fröccsenő víz elleni védelem) tanúsítvánnyal is rendelkezik. Razer Chroma RGB világítást is raktak bele, amivel egészen egyedivé szabhatjuk.

+1 Acer Go

Legjobb gaming fülhallgató

Töltés: Type-C kábellel
Kapcsolata: Bluetooth 5.2
Működési idő: a tokkal együtt 14 óra

Az Acer Go TWS fülhallgató kiváló választás azoknak, akik kényelmes és megbízható vezeték nélküli fülhallgatót keresnek. A Bluetooth 5.2 technológiának köszönhetően stabil kapcsolatot biztosít, a beépített mikrofon pedig kristálytiszta hangzást nyújt hívásokhoz. A fülhallgató IPX4 vízállósággal rendelkezik (izzadtság és fröccsenő víz), így ideális edzéshez és sportoláshoz is. A 24 órás akkumulátor-üzemidőnek köszönhetően pedig egész nap élvezheted a zenét anélkül, hogy aggódnod kellene az akkumulátor lemerülése miatt. Ergonomikus kialakításának köszönhetően kényelmesen illeszkedik a fülbe, és nem esik ki. A beépített érintésvezérléssel pedig könnyedén vezérelheted a zenelejátszást és a hívásokat.

Milyen egy jó vezeték nélküli fülhallgató?

Egy jó vezeték nélküli bluetooth fejhallgatónál fontos, hogy TWS (True Wireless Sound) legyen, a megfelelő kodekeket támogassa, mint AptX és AAC codec. Ha van benne Aktív zajszűrés (ANC), az csak emeli az élményt, hiszen teljesen kizárja a külső zajokat. iPhone mellé érdemes az Apple füleseit használni, míg Android mellé minden mást.

Milyen vezeték nélküli fülhallgatót vegyek?

Fontos, hogy a vezeték nélküli fülesed TWS, tehát True Wireless technológiát tudja. Tehát nem a pl. jobb oldali füles csatlakozik az eszközhöz, a bal pedig a jobbhoz, hanem mindkettőt az eszköz vezérli. Így jobb minőséget ér el, nem lesz csúszás a két füles között, és egyik sem lesz jobban terhelve a másiknál, így az nem merül gyorsabban. Továbbá érdemes odafigyelni az üzemidőre, a töltő tokra, hogy az milyen gyorsan tölti újra a füleseket. A hangzás sem utolsó szempont, továbbá kerülnénk is a felesleges zajokat. A célját is ki kell választani, mert mást érdemes sport közben vagy az irodában használni. Az sem utolsó szempont, hogy milyen készülékekkel kompatibilis. Ha sokat telefonálunk, jó, ha van headset funkció, amikor csak az egyik felet használjuk. Zsinór nélkül is lehet már minőségi hangokat alkotni, ezt ne feledjük.

Bluetooth fülhallgató technológiák

A régebbi technológiát használó bluetooth fejhallgatókat érdemes elfelejteni, hiszen a TWS (True Wireless Stereo) technológiáé a jövő. Nem mindegy, hogy egy füles csatlakozik-e a telefonunkhoz, és a másik tőle kapja-e a jelet, vagy mindkettő külön-külön a telefonhoz csatlakozik-e. Ez utóbbi TWS fülesek a legjobbak technológia szempontból. Vannak olyan bluetooth fejhallgatók viszont, amelyekhez jár bluetooth adapter is. Ez arra való, hogy jobb minőségű, késésmentes hangot biztosítsanak vezeték nélkül. Sok ilyen fejhallgató az adapter nélkül is képes BT eszközökhöz csatlakozni, de felléphetnek késések.

Mihez és milyen fülhallgatót érdemes használni?

Fülhallgató sportoláshoz

Mindenképp olyat válasszunk sporthoz, ami legalább izzadságálló, de az sem árt, ha vízálló, ehhez keressünk IPX4 vagy magasabb értékkel rendelkező füleseket. Persze az sem árt, ha a fülünkben marad aktív sport közben.

Fülhallgató utcára/irodai munkára

Utcára vagy irodai munkára tökéletes bármilyen füles, de választhatunk itt is olyat, ami képes például a külső hangokat beengedni, hogy utcán ne üssön el az autó vagy az irodában halljuk, ha épp a főnök behív az irodájába. De ennek ellenkezőjére is szükség lehet, amikor pont ki szeretnénk zárni mindent, ez az (ANC) aktív zajszűrés, ami még a füles mellett hallható hangokat is kioltja.

Fülhallgató úszáshoz

Léteznek olyan fülesek, melyek teljesen vízállók és saját beépített memóriával, illetve médiaplayerrel is rendelkeznek, hogy úszás közben is használható legyen. Ez elég specifikus felhasználás, de jó tudni, hogy létezik ilyen is, ha valaki pont valami hasonlót keresne.

Nyitott és zárt Bluetooth fülhallgató típusok

A fülhallgatók általában nyitottak, míg a fejhallgatók zárt típusúak. Az elnevezés egyszerűen onnan ered, hogy a teljes fülkagylót lefedve, zárva tartja azt. A Sony több ilyen fejhallgatója még a fülkagyló formáját is figyelembe veszi a megfelelő hangzás kialakításához, amelyhez a fülkagylókat le kell fotózni, és egy szoftver kikalkulálja a tökéletes hangbeállítást.

Csontrezgéses fülhallgatók

A csontrezgéses fülhallgató nem a fülbe helyezve, hanem az arccsontra helyezve továbbítja a hangokat vibráció formájában. A vibráció a csontokon keresztül jut el a belső fülbe, ahol hangként érzékeljük. Elsőre félelmetesnek hangzik, de annyira nem vudu mágia. A hangminőség teljesen vállalható, persze vájtfülűeknek nem ajánljuk. Előnye, hogy pl. sportolás vagy városi közlekedés közben halljuk a forgalmat, így nem üt el egy autó, mert halljuk annak közeledtét. De irodában is zseniális, hiszen míg pl. zenét hallgatunk, halljuk, ha hozzánk szól egy kolléga. Erős zajszennyezettség mellett viszont a használat élvezhetetlenné válik, pl. metró zaja képes elnyomni, hiszen a rezgéssel bevitt hangokon túl a dobhártyánk a túl erős zajt is közvetíti egy időben, így az elnyomja a fülest. Viszont a fülesek állítólag roncsolják a hallást, a dobhártyára nincsenek jó hatással. A csontrezgéses füles pedig a dobhártyát kihagyva juttatja el a hangot a belső fülbe. Sok olyan felhasználás létezik, ahol hasznos, de nem minden esetben. A tökéletes élvezeti értékhez pl. használhatunk füldugót. Az valóban elég fura érzés, hogy be van dugva a fülünk, mégis halljuk a zenét, ilyenkor fogjuk fel igazán, hogyan is működik a dolog. Pl. repülőn kifejezetten jó ilyen módon használni.

Vezeték nélküli fülhallgató márkák

Vezeték nélküli fülhallgatókat rengeteg cég gyárt. A legismertebbek telefonos körökben az Apple Airpods fajtái, olcsóbb kategóriát, de jó minőséget képvisel a Xiaomi is különböző füleseivel. Viszont a prémium márkákat kedvelőknek Sennheiser, B&O, Sony füleseket is nyugodt szívvel ajánlunk.

Mihez és milyen fülhallgatót érdemes használni?

Játékhoz mindenképp bluetooth adapterrel ellátott fülest javaslunk, ha PC-hez használnál fejhallgatót. Utcai zenehallgatásra olyan in-ear nyitott fülest, ami ANC-vel (aktív zajszűréssel) is rendelkezik. TV nézéshez szinte bármelyik tökéletes, de a késés itt is előfordulhat sima BT fülesek esetén, akár drágább szegmensben is. Sportoláshoz viszont olyat, ami vízálló, de legalább az izzadtság ellen jól védi saját magát. Vannak, akik az összekötött variánst kedvelik, mint például a JBL Tune 215:

Vezeték nélküli fülhallgató árak és akciók

A vezeték nélküli fülhallgató árak elég változatosak. Létezik arany középút, ahol megfizethető összegért az árához képest egész elfogadható hangélményben lesz részünk. Mindenki egyaránt találhat a vájtfülűsége és pénztárcája vastagsága szempontjából akciós bluetooth fülhallgatót a notebook.hu webáruházában akár már 3.990 Ft-tól egészen 85.000 Ft-ig és persze ezen árak között is a széles palettában.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.