Kezdőlap / Cikkek / 3 legjobb vezeték nélküli fülhallgató [2023] – segítünk választani

3 legjobb vezeték nélküli fülhallgató [2023] – segítünk választani

A legjobb vezeték nélküli fülhallgatók

A legjobb vezeték nélküli fülhallgatók meghatározása nem a legegyszerűbb feladat. Mitől lehet jó egy fülhallgató? Egyértelműen a hangminőségtől, de ha az ár is számít, és ár/érték arányban szeretnéd a legjobbat megtalálni. Ez az igazán nehéz dió. Összeszedtük azt a hármat, amivel mindenki igényei kielégíthetők, akárhol is álljon a minőség és ár közötti skálán.

1. Apple Airpods 3. generáció
2. Samsung Galxy Buds2 Pro

3. Xiaomi Redmi Buds 4

1. Apple Airpods 3. generáció

Gumiharangos kialakítás, hosszú üzemidő, vezeték nélküli töltés

Töltés: vezeték nélküli vagy Lightning kábellel
Kapcsolata: Bluetooth 5.0
Működési idő: a tokkal együtt 24 óra

Ha Apple készülékhez veszed, legyen az iPhone, MacBook, Apple Watch, MacBook vagy akár Apple TV, a lehető legjobb választás az Apple Airpods 3. gen. Az egyik legjobb hangminőséget nyújtja a piacon a konkurensekkel szemben. Könnyen válthatsz kedvenc eszközeid között. A Hey Siri-re is hallgat, de dupla érintéssel is aktiválhatod az Apple hangasszisztensét. A tok vezeték nélkül tölthető bármilyen Qi, vagy MagSafe töltővel, de akár lightning kábellel is telepumpálható az akksija. A fülest gyorstöltéssel tölti a tok, így nagyon hamar újból hallgathatjuk kedvenc zenéinket, amikor csak szeretnénk. Automatikusan bekapcsol és csatlakozik a legközelebbi eszközhöz, így könnyedén használatba vehetjük minden körülmények között. IPX4-es besorolású Izzadság- és vízállóság is jellemzi.

2. Samsung Galaxy Buds2 Pro

Hosszú üzemidővel rendelkező TWS füles

Töltés: Type-C kábellel
Kapcsolata: Bluetooth 5.0
Működési idő: a tokkal együtt 30 óra

A Samsung Galaxy Buds2 Pro füles vezeték nélküli töltéssel ellátott tokja gyorsan képes a füleseket ismételten energiával ellátni, aminek köszönhetően akár 30 óra üzemidőre is szert tehetünk a tok segítségével. Lejátszási idő: Akár 5 óra (zajszűrővel/ANC módban), akár 8 óra (zajszűrő/ANC mód nélkül). A Bluetooth 5.0-nak köszönhetően még hosszabb üzemidőt és stabilabb kapcsolatot tudhat magáénak. 24 bites Hi-Fi-hangzással rendelkezik a minőségi élmény érdekében. Aktív zajszűrése a 3 magas SNR-es mikrofonnak köszönhető, ami kiszűri a külső zajokat. 360-os audio hangzása valósághű, magával ragadó hangzást biztosít és így támogatja a 360-as zenéket.

3. Xiaomi Redmi Buds 4

Korrekt tudás olcsón

Töltés: Type-C kábellel
Kapcsolata: Bluetooth 5.0
Működési idő: a tokkal együtt 20 óra

A Xiaomi Redmi Buds 4 a legjobb árú vezetéknélküli füles a piacon. Tokja Type-C kábellel tölthető, és akár 30 óra zenehallgatást biztosít tulajdonosának. Ismeri a legfontosabb Bluetooth profilokat, mint a HFP/A2DP/AVRCP. Kiváló hang és beszélgetési minőség jellemzi. Érzékeli a fülbe helyezést és eltávolítást, így annak megfelelően állítja le, vagy indítja el a zenét. A kiváló hangminőségre az AAC szabványú audió kodek a garancia. IP54 tanusítvánnyal is rendelkezik. Funkciói között található a zajcsökkentés, érintésvezérlés, MIUI gyors párosítás, 3 ANC zajszűrési mód, hibrid zajszűrés, kettős átláthatósági mód.

Milyen egy jó vezeték nélküli fülhallgató?

Egy jó vezeték nélküli bluetooth fejhallgatónál fontos, hogy TWS legyen, a megfelelő kodekeket támogassa, mint AptX és AAC codec. Ha van benne Aktív zajszűrés (ANC), az csak emeli az élményt, hiszen teljesen kizárja a külső zajokat. iPhone mellé érdemes az Apple füleseit használni, míg Android mellé minden mást.

Milyen vezeték nélküli fülhallgatót vegyek?

Fontos, hogy a vezeték nélküli fülesed TWS, tehát True Wireless technológiát tudja. Tehát nem a pl. jobb oldali csatlakozik az eszközhöz, a bal pedig a jobbhoz, hanem mindkettőt az eszköz vezérli. Így jobb minőséget ér el, nem lesz csúszás a két füles között és egyik sem lesz jobban terhelve a másiknál, így az nem merül gyorsabban. Továbbá érdemes odafigyelni az üzemidőre, a töltő tokra, hogy az milyen gyorsan tölti újra a füleseket. A hangzás sem utolsó szempont, továbbá kerülnénk is a felesleges zajokat. A célját is ki kell választani, mert mást érdemes sport közben vagy az irodában használni. Az sem utolsó szempont, hogy milyen készülékekkel kompatibilis. Ha sokat telefonálunk, jó ha van headset funkció, amikor csak az egyik felet használjuk. Zsinór nélkül is lehet már minőségi hangokat alkotni, ezt ne feledjük.

Bluetooth fülhallgató technológiák

A régebbi technológiát használó bluetooth fejhallgatókat érdemes elfelejteni, hiszen a TWS (True Wireless Stereo) technológiáé a jövő. Nem mindegy, hogy egy füles csatlakozik-e a telefonunkhoz, és a másik tőle kapja-e a jelet, vagy mindkettő külön-külön a telefonhoz csatlakozik-e. Ez utóbbi TWS fülesek a legjobbak technológia szempontból. Vannak olyan bluetooth fejhallgatók viszont, amelyekhez jár bluetooth adapter is. Ez arra való, hogy jobb minőségű, késésmentes hangot biztosítsanak vezeték nélkül. Sok ilyen fejhallgató az adapter nélkül is képes BT eszközökhöz csatlakozni, de felléphetnek késések.

Mihez és milyen fülhallgatót érdemes használni?

Fülhallgató sportoláshoz

Mindenképp olyat válasszunk sporthoz, ami legalább izzadságálló, de az sem árt, ha vízálló, ehhez keressünk IPX4 vagy magasabb értékkel rendelkező füleseket. Persze az sem árt, ha a fülünkben marad aktív sport közben.

Fülhallgató utcára/irodai munkára

Utcára vagy irodai munkára tökéletes bármilyen füles, de választhatunk itt is olyat, ami képes például a külső hangokat beengedni, hogy utcán ne üssön el az autó vagy az irodában halljuk, ha épp a főnök behív az irodájába. De ennek ellenkezőjére is szükség lehet, amikor pont ki szeretnénk zárni mindent, ez az (ANC) aktív zajszűrés, ami még a füles mellett hallható hangokat is kioltja.

Fülhallgató úszáshoz

Léteznek olyan fülesek, melyek teljesen vízállók és saját beépített memóriával, illetve médiaplayerrel is rendelkeznek, hogy úszás közben is használható legyen. Ez elég specifikus felhasználás, de jó tudni, hogy létezik ilyen is, ha valaki pont valami hasonlót keresne.

Nyitott és zárt Bluetooth fülhallgató típusok

A fülhallgatók általában nyitottak, míg a fejhallgatók zárt típusúak. Az elnevezés egyszerűen onnan ered, hogy a teljes fülkagyót lefedve, zárva tartja azt. A Sony több ilyen fejhallgatója még a fülkagyló formáját is figyelembe veszi a megfelelő hangzás kialakításához, amelyhez a fülkagylókat le kell fotózni, és egy szoftver kikalkulálja a tökéletes hangbeállítást.

Vezeték nélküli fülhallgató márkák

Vezeték nélküli fülhallgatókat rengeteg cég gyárt. A legismertebbek telefonos körökben az Apple Airpods fajtái, olcsóbb kategóriát, de jó minőséget képvisel a Xiaomi is különböző füleseivel. Viszont a prémium márkákat kedvelőknek Sennheiser, B&O, Sony füleseket is nyugodt szívvel ajánlunk.

Mihez és milyen fülhallgatót érdemes használni?

Játékhoz mindenképp bluetooth adapterrel ellátott fülest javaslunk, ha PC-hez használnál fejhallgatót. Utcai zenehallgatásra olyan in-ear nyitott fülest, ami ANC-vel (aktív zajszűréssel) is rendelkezik. TV nézéshez szinte bármelyik tökéletes, de a késés itt is előfordulhat sima BT fülesek esetén, akár drágább szegmensben is. Sportoláshoz viszont olyat, ami vízálló, de legalább az izzadtság ellen jól védi saját magát. Vannak akik az összekötött variánst kedvelik, mint például a JBL Tune 215:

Vezeték nélküli fülhallgató árak és akciók

A vezeték nélküli fülhallgató árak elég változatosak. Létezik arany középút, ahol megfizethető összegért az árához képest egész elfogadható hangélményben lesz részünk. Mindenki egyaránt találhat a vájtfülűsége és pénztárcája vastagsága szempontjából akciós bluetooth fülhallgatót a notebook.hu webáruházában akár már 3990 Ft-tól egészen 85.000 Ft-ig és persze ezen árak között is széles palettában.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

PlayStation VR2 megjelenés

A Sony PlayStation konzol eddig az egyetlen, mely VR -al is rendelkezik és bizony az …