Kezdőlap / Cikkek / SteelSeries Aerox 5 és Aerox 9 teszt | Egerésszünk kicsit!

SteelSeries Aerox 5 és Aerox 9 teszt | Egerésszünk kicsit!

A gamer közösségben nem ismeretlen a SteelSeries márka, ami kifejezetten gamer perifériákat gyárt. Legyen szó fejhallgatóról, billentyűzetről vagy egerekről, náluk mindenre van megoldás! Jelen tesztben a SteelSeries Aerox 5 egér vezetékes és vezeték nélküli variánsát, valamint a SteelSeries Aerox 9 vezeték nélküli gamer egerét fogom bemutatni.

Ha kíváncsi vagy mire képes a 3 készülék, nézd meg tesztvideónkat!

SteelSeries Aerox 5

A vezetékes és vezeték nélküli verzió tudása teljesen megegyezik. A különbség mindössze annyi, hogy az egyik kizárólag vezetékről képes működni, míg a másik akár vezeték nélkül vagy vezetékről is. A hozzá adott 2,4 GHz-es dongle-lel képes kommunikálni vagy választhatjuk a Bluetooth 5.0 kapcsolatot. Annyi eltérés van még, hogy a vezetékes 66 g-ot nyom, míg a vezeték nélküli 74 g.

Mindkettő doboza tartalmazza az egeret, felhasználói kézikönyvet és egy Type-C kábelt. A vezeték nélkülihez kapunk egy 2,4 Ghz-es Type-C dongle-t és egy Type-C – Type-C adaptert, hogy ha nem lenne Type-C csatlakozó a gépünkön, akkor a kábellel és az adapterrel tudjuk csatlakoztatni normál USB porton keresztül.

Ergonomikus, 9 gombos egérről van szó. Az oldalán 4 gomb található, amelyek közül az egyik egyedi fel/le kapcsolós. Az AquaBarrier technológia IP54-es besorolású. Az AquaBarrier technológiával készült egér IP54-es besorolású por- és vízállóságot kapott, így védelemmel rendelkezik a szennyeződésekkel szemben.

A SteelSeries Arox egerei sokoldalúak, a legtöbb játékstílushoz passzolnak, akár FPS, BattleRoyal vagy egyéb gyors tempójú játékhoz használjuk. Egyedi TrueMove Air precíziós optikai érzékelője 1-1 követéssel és akár 18 000 CPI-vel, 400 IPS-sel, 40G gyorsulással és dőléskövetéssel rendelkezik.  A NextGen Golden Micro IP54 kapcsolók pedig több, mint 80 millió kattintásra lettek tervezve. Kompatibilis Windows, Mac, Linux operációs rendszerekkel és akár Xbox-szal is.

SteelSeries Aerox 9

A dobozának tartalma az egéren túl: a papírok, Type-C kábel, 2,4GHz-es Type-C Dongle és a Type-C – Type-C adapter. Súlya csupán 89 gr.

Tudásra teljesen megegyezik a SteelSeries Aerox 5 vezeték nélküli verziójával, de nem 9, hanem 18 gombos! Az oldalán 12 programozható gomb található.

Akár az Aerox 5 vezeték nélküli, akár az Aerox 9 vezeték nélküli egeret választjuk, mindegyik Quantum  2.0 Wireless irreális sebességgel továbbítja az adatokat, így 2,4 GHz-es vagy a Bluetooth 5.0 rugalmasságát biztosítja és a 2,4GH-en 80, míg Bluetooth-on akár 180 óra üzemidőt képes produkálni egyetlen feltöltéssel.

SteelSeries GG app

A steelseries.com/engine oldalról letölthető a SteelSeries GG app Windows és Mac verziója egyaránt. A SteelSeries híreken túl gameplay clip-ek rögzítését, hangerő szabályzást, és ami a legfontosabb – az egerünk komoly személyre szabhatóságát teszi lehetővé. Legyen szó a LED fény beállításairól, érzékenységről és a legaprólékosabb beállítási lehetőségről… Mindenképp érdemes feltelepíteni, arról nem is beszélve, hogy az egér legújabb firmware-ét innen frissíthetjük.

Ezek az egerek komoly gamereknek készültek, garantáltan minden igényt kielégítenek, bármely játékstílus fekszik nekünk. Azt, hogy kinek melyikre lesz szüksége, a játékstílus dönti el elsősorban, hogy 9 vagy 18 gombra van szükségünk a játékban.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Villanyszámla csökkentése az új rezsi tükrében

Nem csak a környezetünk, hanem a pénztárcánk szempontjából sem mindegy, hogy mennyi villanyt, vizet és …