SteelSeries Aerox 5 és Aerox 9 teszt | Egerésszünk kicsit!

A gamer közösségben nem ismeretlen a SteelSeries márka, ami kifejezetten gamer perifériákat gyárt. Legyen szó fejhallgatóról, billentyűzetről vagy egerekről, náluk mindenre van megoldás! Jelen tesztben a SteelSeries Aerox 5 egér vezetékes és vezeték nélküli variánsát, valamint a SteelSeries Aerox 9 vezeték nélküli gamer egerét fogom bemutatni.

Ha kíváncsi vagy mire képes a 3 készülék, nézd meg tesztvideónkat!

SteelSeries Aerox 5

A vezetékes és vezeték nélküli verzió tudása teljesen megegyezik. A különbség mindössze annyi, hogy az egyik kizárólag vezetékről képes működni, míg a másik akár vezeték nélkül vagy vezetékről is. A hozzá adott 2,4 GHz-es dongle-lel képes kommunikálni vagy választhatjuk a Bluetooth 5.0 kapcsolatot. Annyi eltérés van még, hogy a vezetékes 66 g-ot nyom, míg a vezeték nélküli 74 g.

Mindkettő doboza tartalmazza az egeret, felhasználói kézikönyvet és egy Type-C kábelt. A vezeték nélkülihez kapunk egy 2,4 Ghz-es Type-C dongle-t és egy Type-C – Type-C adaptert, hogy ha nem lenne Type-C csatlakozó a gépünkön, akkor a kábellel és az adapterrel tudjuk csatlakoztatni normál USB porton keresztül.

Ergonomikus, 9 gombos egérről van szó. Az oldalán 4 gomb található, amelyek közül az egyik egyedi fel/le kapcsolós. Az AquaBarrier technológia IP54-es besorolású. Az AquaBarrier technológiával készült egér IP54-es besorolású por- és vízállóságot kapott, így védelemmel rendelkezik a szennyeződésekkel szemben.

A SteelSeries Arox egerei sokoldalúak, a legtöbb játékstílushoz passzolnak, akár FPS, BattleRoyal vagy egyéb gyors tempójú játékhoz használjuk. Egyedi TrueMove Air precíziós optikai érzékelője 1-1 követéssel és akár 18 000 CPI-vel, 400 IPS-sel, 40G gyorsulással és dőléskövetéssel rendelkezik.  A NextGen Golden Micro IP54 kapcsolók pedig több, mint 80 millió kattintásra lettek tervezve. Kompatibilis Windows, Mac, Linux operációs rendszerekkel és akár Xbox-szal is.

SteelSeries Aerox 9

A dobozának tartalma az egéren túl: a papírok, Type-C kábel, 2,4GHz-es Type-C Dongle és a Type-C – Type-C adapter. Súlya csupán 89 gr.

Tudásra teljesen megegyezik a SteelSeries Aerox 5 vezeték nélküli verziójával, de nem 9, hanem 18 gombos! Az oldalán 12 programozható gomb található.

Akár az Aerox 5 vezeték nélküli, akár az Aerox 9 vezeték nélküli egeret választjuk, mindegyik Quantum  2.0 Wireless irreális sebességgel továbbítja az adatokat, így 2,4 GHz-es vagy a Bluetooth 5.0 rugalmasságát biztosítja és a 2,4GH-en 80, míg Bluetooth-on akár 180 óra üzemidőt képes produkálni egyetlen feltöltéssel.

SteelSeries GG app

A steelseries.com/engine oldalról letölthető a SteelSeries GG app Windows és Mac verziója egyaránt. A SteelSeries híreken túl gameplay clip-ek rögzítését, hangerő szabályzást, és ami a legfontosabb – az egerünk komoly személyre szabhatóságát teszi lehetővé. Legyen szó a LED fény beállításairól, érzékenységről és a legaprólékosabb beállítási lehetőségről… Mindenképp érdemes feltelepíteni, arról nem is beszélve, hogy az egér legújabb firmware-ét innen frissíthetjük.

Ezek az egerek komoly gamereknek készültek, garantáltan minden igényt kielégítenek, bármely játékstílus fekszik nekünk. Azt, hogy kinek melyikre lesz szüksége, a játékstílus dönti el elsősorban, hogy 9 vagy 18 gombra van szükségünk a játékban.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.