Kezdőlap / Cikkek / MSI SWORD 15 teszt | kard ki kard!

MSI SWORD 15 teszt | kard ki kard!

Az MSI Sword 15 egy belépő szintű gamer notebookja az MSI-nek. Na de mik is tapasztalatok vele? Máris olvashatjátok tesztünkben!

Az MSI Sword 15 gamer notebooknak különböző felszereltségű modelljei kaphatók a piacon. Érdemes tudni, hogy az összes modell belépő szintű gamer notebookot képvisel.

Dizájn, felépítés

Első ránézésre egy nagyon vékony notebooknak tűnik, hiszen a szuper színeivel csalóka, mégis elegáns külsőt kölcsönöz magának. A kijelző és a notebook oldalának felső része fehér, míg az alsó borítás fekete, így sokkal keskenyebbnek tűnik. Na nem vastag egyébként, csak ez a kis szemfényvesztés egészen karcsúnak sejteti elsőre, ami valljuk be, nagyon jól áll neki. Ahogy a belépő szintről már beszéltünk, teljes mértékben műanyag borítást kapott a kicsike. A tetején az MSI dragon logó szolid, mélynyomott formában látható.

Csatlakozókból jobb oldalán 3,5 mm kombinált jack, USB 3.2, USB-C 3.0, HDMI és 1000Mbps RJ45 található rajta. Bal oldalán a tápcsatlakozó mellett egy hűtőrács választja el a 2 db USB csatlakozótól, melyből az egyik 3.2-es, a másik 2.0-ás.

Kinyitva kellemes fehér belső és jégkék billentyűzet háttérvilágítás fogad minket. A billentyűk karaktereinek tipográfiája merőben eltér a megszokottól, ezzel sokkal vagányabb stílust szerezve magának. Fontos megjegyeznem, hogy elfértek a numerikusok is a billentyűzeten, így teljes klaviatúrát kapunk. A touchpad nem a legnagyobb, de éppen megfelelő méretű és kicsit balra helyezkedik el, közvetlenül a space billentyű alatt. A 15,6″ kijelző matt, amit azért jobban szeret az emberek többsége, hogy ne csillanjon be minden rajta. Felbontása FHD, képfrissítése pedig 144 Hz, ahogy az a játékoknál elvárható. Fölötte 720p kamera, ami az alap meetingekhez tökéletes.

A notebook alján hatalmas hűtőrács található és szépen látszik az esztétikusan elhelyezett hűtési rendszer is a belsejében, mely szintén elég vagánnyá teszi még a masina alját is. Mérete 359 x 259 x 24,9 mm, súlya pedig csupán 2,25 kg, ami gamer notebooknál igencsak jónak számít.

Nézd meg a videós tesztet is az MSI Sword 15 notebookról:

Hardver

Processzorból egy 12. generációs Intel Core i5-12500H CPU-t kapott, ami 18M cache-el rendelkezik és maximális órajele 4,5 GHz. Memóriából 16 GB DDR4 3200MHz sebességűt kapunk, ami már tökéletesen megfelelő akármilyen munkáról vagy játékról legyen szó. Tárhelyből 512 GB SSD-t rejtettek bele. A GPU pedig NVIDIA GeForce RTX 3050Ti 4 GB GDDR6 memóriával. Ez a GPU is erősen a belépőszintet képviseli, azért már egész jókat lehet vele játszogatni, de a maximális grafikai beállításokat azért el kell felejtenünk. Akkumulátora 3 cellás 53,5 Whr, ami átlagos felhasználásnál egészen jól bírja, de ha játszani szeretnél, érdemes hálózati áramforrást biztosítani számára.

Vezeték nélküli kapcsolatokból WiFi 6 és BT 5.2 került a notebookba.

Összegzés

A notebookot azoknak ajánljuk, akik nem csak játszani szeretnének. Ez a notebook kiváló kreatív munkák elkészítésére, legyen az grafikai vagy videóvágó meló, de ezenkívül programozáshoz, általános irodai munkákhoz is megfelelő. Megjelenésének köszönhetően nem kirívó, így akár egy meetingre is beülhetünk vele. De ha vége a melónak és egy kis játékra vágyunk, nem kell szégyenkeznie, mert elfut rajta bármi, még akkor is, ha nem a maximális grafikai beállításokat alkalmazzuk. Remek megoldás egy játék/munka mixre.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Legjobb 3 fémházas laptop 2022

A fémházas laptopok általában a prémium és üzleti kategóriában érhetők el, strapabíró és elegáns kivitelüknek …