Kezdőlap / Cikkek / Legjobb Wifi jelerősítők [2022] – Így turbózd fel az otthoni netet!

Legjobb Wifi jelerősítők [2022] – Így turbózd fel az otthoni netet!

Mihez kezdjünk, ha gyenge WiFi jel problémával állunk szemben otthonunkban? Hogyan oldható meg a nagy távolságok vagy vastag falak problémája? Erre a kérdésre adunk kielégítő választ ebben a cikkben, és termékeket is ajánlunk hozzá.

3 legjobb Wifi jelerősítő

Összeszedtük a 3 legjobb WiFi jelerősítőt (range extender) nektek, és elmondjuk, melyiket miért is érdemes választani:

  1. TP-Link Deco X60 – Csúcskategória
  2. TP-Link WA850RE – A legjobb ár/érték arányú
  3. Xiaomi Mi Wi-Fi Range Extender Pro – Olcsók közül a legjobb

Miért jó? Az egységek egyetlen, nagy hálózatot képeznek, amely mindig a lehető legjobb kapcsolatot biztosítja, hiszen csúcskategóriás és ennek köszönhetően az internet is hasít majd mindenhol.

A tesztek és vélemények alapján az egyik legprofibb WiFi jelerősítőt köszönthetjük a TP-Link Deco X60 képében, amelyből több is összekapcsolható szükség esetén. Sebességére nem lehet panasz, hiszen WiFi 6-ot is támogat, az elérhető sebessége pedig 5 GHz-en 3000 Mbps – 2402 Mbps, míg a 2,4 GHz-es frekvencia esetén 574 Mbps. Az OFDMA és MU-MIMO technológiáknak köszönhetően megnégyszerezi a csatlakoztatható eszközöket. A WiFi 6-ról érdemes tudni, hogy a nagy sebességet kisebb hatótáv esetén tudja profin biztosítani, de a jelerősítővel ez a probléma is megoldódik. WPA3 titkosítással és szülői felügyelettel is rendelkezik. Beállítása pedig pofonegyszerű ennek a jeltovábbító és jelerősítő kütyünek!

Miért jó? A legjobb ár/érték arányú WiFi N technológiás jelerősítő.

Jó ár/érték arányt keresve a TP-Link WA850RE vezetéknélküli repeater lehet az egyik legjobb választás a piacon beltéri repeater esetén, viszont kültéren is jól fogható a jele, ami 100-300 méterre tehető. A saját Tether appal könnyen vezérelhető, akár még a LED villogását is kikapcsolhatjuk a zavartalan alvás érdekében. Range extender gombja segítségével a router WPS gombját megnyomva könnyedén csatlakoztatható a hálózatba. Ethernet csatlakozóval is rendelkezik, így vezetékes eszközök is csatlakoztathatók rá. Frekvenciája 2,4 – 2,4835 GHz és 300 Mbps adatátvitelre képes erősítés szempontjából.

Xiaomi Mi Wi-Fi Range Extender Pro

Miért jó? Külső antennával rendelkező 300 mbps sebességű, a legjobb olcsó jelerősítő és továbbító.

A legjobb, olcsó wifi jelerősítő a piacon a Xiaomi Mi Range extender Pro, ami szintén 300 mbps sebességre képes 2, Ghz sávszélességen. Biztonság terén WPA-PSK/WPA2-PSK. Két külső antennával is rendelkezik. 24 eszközt képes kezelni. Mobilappos vezérlés, ami a tökéletes helyre való telepítésben is segít.

A gyenge Wifi jel okai

A legtöbb problémát vastag falak, túl sok elektronika és hatalmas távolságok okozzák. Ilyenkor próbálkozhatunk máshová elhelyezni a WiFi routert, valami központibb helyre, de nem biztos, hogy az megoldja a problémát minden esetben, arról nem is beszélve, hogy a lehetőség sem mindig adott. Ilyen esetekben tökéletes megoldást jelent egy vagy több wifi jelerősítő használata a lakásban.

Miért érdemes jelerősítőt venni?

Ha szeretnénk a lakás minden egyes pontján gyors, erős jelerősségű WiFi-t használni, akkor érdemes egy vagy több wifi jelerősítőre beruházni. Ilyenkor megoldódnak a problémáink, akár akadozó Netflix, lassú letöltés vagy idegőrlő várakozás, jelszakadás, amivel küzdünk. Irodákba Access pointok elhelyezése javasolt viszont, mint például a Cisco Meraki Go.

Hogyan működik a Wifi jelerősítő?

A WiFi jelerősítő működése egyszerű. A WiFi routerre csatlakozik, majd annak hatókörének széle felé, ha elhelyezzük, annak jelét generálva megnöveli a lefedett terület méretét. Egyszerre több jelerősítő is használható, így leküzdhetünk minden falat és távolságot az otthonunkban.

A Wifi jelerősítők hatótávolsága

A WiFi jelerősítők hatótávja változó és függ az eszközön túl a környezeti adottságoktól is, mint falak vastagsága, szobák mérete, stb. De általában 100-300 méter a fenti dolgok függvényében.

Wifi jelerősítő márkák

A WiFi jelerősítőkből rengeteg létezik, főként a hálózati eszközöket gyártó cégek forgalmaznak ilyet is, mint az kézenfekő. A márkák között találkozhatunk például az alábbiakkal: TP-Link, D-Link, Linksys, Cisco, de akár olyan márkák is forgalmaznak WiFi range extendert, mint az Asus, Huawei vagy éppen a Xiaomi.

Wifi jelerősítő árak, akciók

WiFi jelerősítőkből rengeteg van, kezdve az egyszerűbb, lassabb variációktól egészen a WiFi 6-ot kihasználókig. Vannak amelyek egyedülállóként vásárolhatók, vannak amelyek pakkban és amelyek képesek egymással egy hálózatot felépítve együttműködni. Áruk 4.390 Ft-tól egészen 85.000 Ft-ig is terjedhetnek, de abban az esetben már akár 3 eszközt is magába foglal ez az ár.

Nézz körül most az akciós Wifi jelerősítők között!

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

3 legjobb robotporszívó [2022] – Segítünk választani!

Napjainkban már minden okos és modern, így van ez a takarítás területén is, hiszen a …