Legjobb Wi-Fi jelerősítők [2024] – Így turbózd fel az otthoni netet!

Mihez kezdjünk, ha gyenge Wi-Fi jel problémával állunk szemben otthonunkban? Hogyan oldható meg a nagy távolságok vagy vastag falak problémája? Erre a kérdésre adunk kielégítő választ ebben a cikkben, és termékeket is ajánlunk hozzá.

3 legjobb Wi-Fi jelerősítő

Összeszedtük a 3 legjobb Wi-Fi jelerősítőt (range extender) nektek, és elmondjuk, melyiket miért is érdemes választani:

  1. TP-Link Deco X60 – Csúcskategória
  2. TP-Link WA850RE – A legjobb ár/érték arányú
  3. Xiaomi Mi Wi-Fi Range Extender Pro – Olcsók közül a legjobb

Miért jó? Az egységek egyetlen, nagy hálózatot képeznek, amely mindig a lehető legjobb kapcsolatot biztosítja, hiszen csúcskategóriás és ennek köszönhetően az internet is hasít majd mindenhol.

A tesztek és vélemények alapján az egyik legprofibb Wi-Fi jelerősítőt köszönthetjük a TP-Link Deco X60 képében, amelyből több is összekapcsolható szükség esetén. Sebességére nem lehet panasz, hiszen Wi-Fi 6-ot is támogat, az elérhető sebessége pedig 5 GHz-en 3000 Mbps – 2402 Mbps, míg a 2,4 GHz-es frekvencia esetén 574 Mbps. Az OFDMA és MU-MIMO technológiáknak köszönhetően megnégyszerezi a csatlakoztatható eszközöket. A Wi-Fi 6-ról érdemes tudni, hogy a nagy sebességet kisebb hatótáv esetén tudja profin biztosítani, de a jelerősítővel ez a probléma is megoldódik. WPA3 titkosítással és szülői felügyelettel is rendelkezik. Beállítása pedig pofonegyszerű ennek a jeltovábbító és jelerősítő kütyünek!

Miért jó? A legjobb ár/érték arányú Wi-Fi N technológiás jelerősítő.

Jó ár/érték arányt keresve a TP-Link TL-WA854RE vezeték nélküli repeater lehet az egyik legjobb választás a piacon beltéri repeater esetén, viszont kültéren is jól fogható a jele, ami 100-300 méterre tehető. A saját Tether appal könnyen vezérelhető, akár még a LED villogását is kikapcsolhatjuk a zavartalan alvás érdekében. Range extender gombja segítségével a router WPS gombját megnyomva könnyedén csatlakoztatható a hálózatba. Ethernet csatlakozóval is rendelkezik, így vezetékes eszközök is csatlakoztathatók rá. Frekvenciája 2,4 – 2,4835 GHz és 300 Mbps adatátvitelre képes erősítés szempontjából. Titkosíthatóság: 64/128/152-bit WEP, WPA-PSK / WPA2-PSK

Xiaomi Mi Wi-Fi Range Extender AC1200

Miért jó? Mert 4 külső antennával rendelkezik és 1733/800 Mbps sebességű.

A TP-LINK AC2600 Wireless Range Extender RR650 összesen 4 db külső antennával rendelkezik. A szabványok és protokollok, melyeket támogat, elég széles skálával rendelkeznek: IEEE802.11ac, IEEE 802.11n, IEEE 802.11g, IEEE 802.11b, de ebből természetesen a WiFi 6, tehát a IEEE802.11ac a legfontosabb. Található rajta vezetékes gigabites Ethernet Port (RJ45) Átviteli teljesítményben pedig 5GHz-en akár 1733Mbps, 2.4GHz-en 800Mpbs. Az átviteli teljesítmény: <20dBm(2.4GHz), <23dBm(5GHz). Garancia pedig nem kevesebb, mint 3 év van rá.

A gyenge Wifi jel okai

A legtöbb problémát vastag falak, túl sok elektronika és hatalmas távolságok okozzák. Ilyenkor próbálkozhatunk máshová elhelyezni a Wi-Fi routert, valami központibb helyre, de nem biztos, hogy az megoldja a problémát minden esetben, arról nem is beszélve, hogy a lehetőség sem mindig adott. Ilyen esetekben tökéletes megoldást jelent egy vagy több Wi-Fi jelerősítő használata a lakásban.

Miért érdemes jelerősítőt venni?

Ha szeretnénk a lakás minden egyes pontján gyors, erős jelerősségű Wi-Fi-t használni, akkor érdemes egy vagy több Wi-Fi jelerősítőre beruházni. Ilyenkor megoldódnak a problémáink, akár akadozó Netflix, lassú letöltés vagy idegőrlő várakozás, jelszakadás, amivel küzdünk. Irodákba Access pointok elhelyezése javasolt viszont.

Hogyan működik a Wi-Fi jelerősítő?

A Wi-Fi jelerősítő működése egyszerű. A Wi-Fi routerre csatlakozik, majd annak hatókörének széle felé, ha elhelyezzük, annak jelét generálva megnöveli a lefedett terület méretét. Egyszerre több jelerősítő is használható, így leküzdhetünk minden falat és távolságot az otthonunkban.

A Wi-Fi jelerősítők hatótávolsága

A Wi-Fi jelerősítők hatótávja változó és függ az eszközön túl a környezeti adottságoktól is, mint falak vastagsága, szobák mérete, stb. De általában 100-300 méter a fenti dolgok függvényében.

Wi-Fi jelerősítő márkák

A Wi-Fi jelerősítőkből rengeteg létezik, főként a hálózati eszközöket gyártó cégek forgalmaznak ilyet is, mint az kézenfekvő. A márkák között találkozhatunk például az alábbiakkal: TP-Link, D-Link, Linksys, Cisco, de akár olyan márkák is forgalmaznak Wi-Fi range extendert, mint az Asus, Huawei vagy éppen a Xiaomi.

Wi-Fi jelerősítő árak, akciók

Wi-Fi jelerősítőkből rengeteg van, kezdve az egyszerűbb, lassabb variációktól egészen a Wi-Fi 6-ot kihasználókig. Vannak, amelyek egyedülállóként vásárolhatók, vannak, amelyek pakkban és amelyek képesek egymással egy hálózatot felépítve együttműködni. Áruk 4.390 Ft-tól egészen 85.000 Ft-ig is terjedhetnek, de abban az esetben már akár 3 eszközt is magában foglal ez az ár.

Nézz körül most az akciós Wi-Fi jelerősítők között!

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.