Kezdőlap / Cikkek / Wifi jelerősítő használata, beállítása házilag

Wifi jelerősítő használata, beállítása házilag

Hogyan működik egy WiFi jelerősítő?

A WiFi jelerősítők praktikus találmányok, működésük pedig roppant egyszerű. A WiFi routerre csatlakoznak annak hatótávolságának széléhez közeledve, így annak jelét egy újabb hatósugárral növelik meg. Ez a vezeték nélküli megoldás oldja meg az emberek azon problémáját, ha nem ér el a WiFi jelerősség a lakás minden pontjára a nagy távolságok, vastag falak, vagy nagyfokú beltéri elektroszmog miatt. Lényegében a jelet ismétli, ezért is aggatják rá a repeater nevet.

Milyen WiFi jelerősítőt válasszak?

Kisebb lakás esetén egy egyszerűbb modell is képes tenni a dolgát, de ne feledkezzünk meg arról, hogy a bővíteni kívánt területen milyen sebességre lesz szükségünk. Ez azért fontos, mert az olcsóbb eszközök 300 mbps sebességre korlátozzák azt, ha csak annyira képesek. A komolyabb eszközökkel viszont akár WiFi 6 hálózatot is tudunk támogatni, így a sebességre sem lehet panasz. Érdemes megnézni a Legjobb WiFi jelerősítők [2021] cikkünket.

A WiFi jelerősítők hatótávolsága

A WiFi jelerősítők hatótávolsága általában 100-300 méter közzé tehető, viszont nagyban függ a környezeti tényezőktől, mint távolságok, falak vastagsága és anyaga, környező elektromos eszközök mennyisége és az azok által kreált elektroszmog. Viszont vannak olyan WiFi jelerősség vagyis hatótávolság növelők, melyek képesek egymáshoz kapcsolódva egy komplex hálózatot létrehozni, így lényegében korlátlan méretű mesh hálózat hozható létre beltéri vagy akár kültéri használatra is hozzáférési pontok hozzáadásával. A frekvencia általában 2,4 GHz az olcsóbb kategóriájú eszközöknél, a nagyobb sebesség érdekében a komolyabbak már az 5 GHz-es frekvenciára is képesek.

Hogyan telepítsek WiFi jelerősítőt?

A legtöbb WiFi jelerősítő használata egyszerű, csak csatlakoztatni kell a WiFi routerhez, amit sokszor a WPS gomb megnyomásával könnyedén megtehetünk, ha támogatja azt a repeatert kezelő program. A legtöbb WiFi jelerősítő program PC-re is elérhető a könnyebb kezelés érdekében, de mobil appból is beállíthatjuk. A telepítéshez csak meg kell találni a Router hatótávjának “szélét”, ahol még kellően erős a WiFi jele és ott elhelyezni, így könnyedén továbbítja annak jelét a lefedettség méretét növelve.

Gyártók hivatalos használati útmutatói

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

3 legjobb lézernyomtató [2021] – Segítünk választani!

Összeszedtük a legjobb lézernyomtatókat nektek, hogy könnyebb legyen választani, ha a lézeres technológia mellett tennétek …