Kezdőlap / Cikkek / Top 3 üzleti laptop [2023]

Top 3 üzleti laptop [2023]

Üzleti célra notebookot vásárolni nem egyszerű feladat, hiszen az üzleti laptop jelentése egy professzionális, jó minőségű, gyors eszköz, ami leginkább mégis az általános/irodai használathoz áll a legközelebb.

Legjobb 3 üzleti laptop

A 3 legjobb üzleti notebookot nem egyszerű meghatározni, hiszen a választás függ a felhasználó igényeitől. Persze, azért egy sorrend felállítható, a dizájn, közkedveltség és használhatóság számbavételével. Ím, a TOP 3 üzleti laptop szerintünk:

  1. Apple MacBook Pro 2022-es sorozat

Ha a Windows nem pálya, egyértelműen MacBook-ra eshet a választásod. A legtöbb helyen Apple MacBook-kal szaladgálnak az üzleti szférában, hiszen egy Apple termék általában státuszszimbólum, arról nem is beszélve, hogy hosszú üzemidővel rendelkezik.

2. Microsoft Surface Pro 9 sorozat

Könnyen hordozható, tablet méretű komplett laptop Type Cover-rel, vagyis billentyűzettel felturbózott kijelzőt is védő borítással. Windows pártiaknak jó választás, ha kicsi, praktikus, mutatós és menő gépre vágynak közvetlen a Microsoft-tól.

3. Lenovo ThinkBook 15 Sorozat

A Lenovo mindig is a megbízhatóságáról volt híres, így a TOP3-ba bele kellett, hogy vegyük. Szép, elegáns, megbízható és strapabíró. Munkára kiváló és a ThinkBook sorozata mutatós business laptop is!

Mitől üzleti egy notebook?

Egy notebook attól üzleti notebook, hogy prémium kialakítás és anyaghasználat mellett gyors, megbízható, könnyű. Általában kisebb, 15” alatti mérettel rendelkezik a könnyebb hordozhatóság érdekében. Fontos, hogy jól nézzen ki, komoly hatást kölcsönözzön tulajdonosának. Nem mindegy, hogy egy vérbeli üzletember vagy egy komolyabb beosztást betöltő személy mivel jelenik meg tárgyaláson, konferencián, előadásokon, mert az üzleti életben rettentő sokat számítanak a külsőségek. Legyen szó ruházatról, karóráról, mobiltelefonról vagy akár a notebookról. Létezik olyan is, amelyik dokkolható, hogy a munkahelyen általában azonnal irodai munkakörnyezet legyen kialakítható egy külső billentyűzet, egér és monitor segítségével. Mindemellett a biztonság is fontos szerepet játszik, hiszen üzleti adataink védelme nagy fontossággal bír, így legtöbbször ujjlenyomatolvasó is van szerelve az üzleti célra szánt laptopokba. Figyeljünk oda rá, hogy SSD legyen benne, de ez a kategória egyik alap jellemzője manapság. Üzleti laptopra jellemző tulajdonságokkal rendelkezik rengeteg ultrabook, ezért ebben a kategóriában is érdemes keresgélni.

Dell üzleti laptopok

A Dell üzleti laptop kategóriába tartoznak a Dell Latitude sorozat tagjai, melyek közül mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt, hiszen eléggé sokrétű ez a széria. Értem ezalatt, hogy a Dell Latitude 13, 14 és 15 is megtalálható a szériában, ami a méreteket jelöli, de itt még közel sem ért véget a variációk áradata. Létezik belőlük alap és 2in1 modell. Ez utóbbi esetben a zsanérok 360 fokos szögű kijelző kihajtást biztosítanak, így könnyen tablet módra lehet váltani, ami természetesen érintőkijelzős használatot biztosít. A kisebb mérettel rendelkezők súlya barátságos, processzor tekintetében a legtöbb már 10. generációs intel procival szerelt, de néhány 8. és 9. generációs modellt is lehet még találni a notebook.hu webáruházában.

HP üzleti laptopok

A HP rengeteg, főleg HP üzleti notebookokat gyárt, számára ez egy kiemelt szegmens. A HP Pavilion széria az érintőkijelzője és 2in1 funkciója miatt kiemelkedő, hiszen tablet módban is használható. Amit fontos még megjegyezni, hogy garancia tekintetében 36 hónap áll rendelkezésre HP notebook vásárlása esetén.

ASUS üzleti laptopok

Az ASUS ultrabookjai közül a legszebb design-nal az ASUS Zenbook széria rendelkezik. Teljesen fém ház, ujjlenyomat olvasó jellemzi. Kis súly, kis méret, elegáns megjelenés. Minden üzleti igénynek megfelel, valamint a MIL-STD 810G szabványnak ezek a masinák is megfelelnek, tehát erősen strapabírók. 

Acer üzleti laptopok

Az Acer is 3 év garanciát vállal notebookjaira, de elsősorban nem az üzleti szegmenst célozza meg, mégis található a kínálatukban 2 modell, ami megfelel az üzleti igények számára. Az egyik az Acer Swift 3 széria elegáns megjelenésével, kis méretével, mégis hatalmas kijelző felbontásával. Az Acer Aspire 5 széria pedig egy erős, megbízható társat jelent a mindennapokban. A másik pedig az ACER NITRO széria, ami a gamer irányzatot célozza meg.

Lenovo üzleti laptopok

Oh, a Lenovo üzleti laptopok. A Lenovo neve már-már a megbízhatóság csúcsát is jelölhetné. Sokan szeretik, főleg a nagyvállalatok. Elsőre talán nem a praktikum és szépség az, ami jellemzi a Lenovo laptopjait, mint inkább a megbízhatóság, strapabírás és kiváló munkaeszköz. Habár van egy szebb vonal, ami az üzleti látvány életbe is tökéletesen beleillik, ez pedig a Lenovo Thinkbook széria. Kicsi, szép, vékony, elegáns, teljes fém borítás és persze Lenovo. Elmaradhatatlan ujjlenyomatolvasóval is rendelkezik természetesen, és a megszokott egyszerű Lenovo dizájntól merőben eltér elegáns megjelenésével. Talán az egyik legtökéletesebb választás, ha nem csak szép, de tökéletesen megbízható üzleti laptopra vágyunk.

Apple üzleti laptopok

És természetesen ott az Apple, mint márka, már-már státuszszimbólum sokak szemében. Bizony a legtöbb üzletember erre esküszik, és ha a MacOS-hez van szokva, akkor nem is kérdés, hogy egy MacBook-kal az oldalán nyert ügye van. Az Apple MacBook Air szériával senki nem lőhet mellé, ha nincsenek Windows-os igényei, főleg, ha még mellé iPhone-nal is rendelkezik, hiszen a közös ökoszisztéma még nagyobb előnyt jelent. Komolyabb munkavégzés esetén pedig MacBook Pro lesz a nyerő választás! Apple fan vagy és nem Windows függő? Vegyél MacBook-ot, nem kérdés! Elegáns, igényes, mutatós, gyors, és az összes variánsa megfelel az üzleti laptop elvárásoknak. Már csak az a kérdés merülhet fel benned, hogy milyen macbookot vegyél?

Microsoft Surface üzleti laptopok

A Microsoft a saját Surface sorozatát egyértelműen üzleti szegmensre célozta. Ez alól a Surface Go kivételt alkot, amely a Surface Pro mintáját követi, de inkább otthoni felhasználásra, esetlegesen gyerekeknek. Na, de mit is kínál a Surface? Profi Windows-os gépet a Windows-t forgalmazó Microsoft-tól. Van normál laptopjuk Surface Laptop néven, de van 2in1 gépük Surface Pro (és Go) név alatt, ahol lényegében egy komplett számítógépet tabletbe rejtettek felcsatolható billentyűzettel, ami egyben a tablet borítója is (TypeCover). És ott van a Surface Book, ahol szintén a tablet + billentyűzet megoldással találkozhatunk annyi különbséggel, hogy azt összeillesztve egy komplett laptopot kapunk, és a billentyűzet maga nem csak egy kijelzőt védő réteg, hanem akkumulátort, csatlakozókat és esetlegesen + GPU-t is tartalmaz(hat).

Üzleti laptop árak

Az üzleti laptopok ára bizony sohasem volt alacsony. A 300.000 Ft-os árkategória környékén kezdődnek, és ennek akár 2-szerese, de nem ritka esetben 3-4-szerese is lehet egyes darabok ára. El kell döntenünk, mire van igényünk, és mi az, amire valóban szükségünk valamint pénzünk is van.

Üzleti notebook akció

A notebook.hu webáruházában folyamatosan vannak akciók, 0% THM és egyéb lehetőségek, amik kihasználásával bizony sokkal olcsóbban vagy sokkal könnyebben vásárolhatjuk meg kiszemelt üzleti notebookunkat. Érdemes sűrűn szétnézni, és ne féljünk segítséget kérni akár telefonon vagy az üzletben személyesen a profi csapat tagjaitól.

Üzleti gépek részletre

Üzleti notebookok részletre való megvásárlása sem akadály. A Notebook.hu webáruháza rendszeresen kínál üzleti laptopokat 0% THM-el részletre, így egy fillérrel sem kell többet fizetniük a notebookért, mint a teljes ára, mégis 10 vagy 20 havi részletre vásárolhatjuk meg azt.

Kiegészítők üzleti notebookokhoz

Üzleti notebookhoz rengeteg olyan kiegészítőt vásárolhatunk, amely megkönnyíti annak használatát vagy akár a védelméért felel. Ne felejtsünk el soha notebook táskát vásárolni, hiszen a praktikus hordozhatóság érdekében és a sérülésektől való védelemmel szemben ez a legtökéletesebb megoldás. De emellett, ha a notebook támogatja a külső dokkoló csatlakozását és szeretnénk az irodai környezetben asztali géphez hasonlóan használni, érdemes beszerezni egyet hozzá. Ne felejtsük el azt sem, hogy sokszor kényelmetlen a touchpad használata, például egy komolyabb excel tábla kezelésénél, így érdemes egy bluetooth egeret is vásárolnunk a notebook mellé. Érintőkijelzős notebookot vásároltunk? Bizony arra sem árt feldobni egy képernyővédő fóliát, így ne legyünk restek a kijelző ezen védelméről gondoskodni.

Használt, vagy felújított üzleti laptopok?

Használtan is vehetünk üzleti notebookot, de valljuk be, egy komoly üzletember újat fog vásárolni. Ekkora értéket nem éri meg olcsóbb ár reményében egy ismeretlen üzletnél ott hagyni, ami ha megszűnik, esetlegesen a garanciánk is úszik. A lényeg a bizalom az üzlet irányába, ahol megvásároljuk. Járjuk körbe alaposan a témát döntés előtt! Amennyiben mégsem ragaszkodunk üzleti notebookhoz, vagy nem vagyunk benne biztosak, hogy arra van szükségünk, érdemes elolvasni a Milyen laptopot vegyek? cikkünket.

Üzleti laptop tesztek

Több üzleti notebookot is teszteltünk már a Notebook.hu YouTube csatornáján, azokra érdemes egy pillantást vetni. Habár ezek az eszközök nem éppen játékra születtek, mégis kisebb játékok is elfuthatnak rajta akár. Viszont a hangsúly itt a professzionális munkavégzésen van.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

PlayStation VR2 megjelenés

A Sony PlayStation konzol eddig az egyetlen, mely VR -al is rendelkezik és bizony az …

Egy hozzászólás