Kezdőlap / Cikkek / Legjobb PS5 játékok, amiket kötelező kipróbálnod [2021]

Legjobb PS5 játékok, amiket kötelező kipróbálnod [2021]

Hogyan válasszunk PlayStation 5 játékot?

PS5 játékot elsősorban ízlés alapján érdemes választani. Ha mindenevők vagyunk, akkor leginkább a PlayStation exkluzív címeket ajánlom, hiszen azokba a fejlesztők beleadtak apait-anyait, hogy a maximumot kihajtsák az új generációs konzolból. Arról nem is beszélve, hogy általában a legsikeresebb játékok innen kerülnek ki.

Ratchet & Clank: Rift Apart – a legjobb PS5 játék gyerekeknek

A legjobb PS5 játék gyerekeknek egyelőre egyértelműen a Ratchet & Clank: Rift Apart. Bár 7 éves kortól ajánlott, úgy gondolom a felnőtt játékosoknak is nagyszerű kikapcsolódást nyújt, hiszen az egyik legszebb grafikával rendelkezik, és igencsak szórakoztató. Vesd bele magad az interdimenzionális kalandba, ahol Ratchet és Clank visszatérnek! Segíts nekik megakadályozni a robotcsászár hódító útját, most a saját dimenziójuk került veszélybe! A csapat kiegészül Ratchet másik dimenzióbeli énjével. Soha nem látott bolygók, izgalmas helyszínek várnak felfedezésre változatos fegyverekkel, ellenségekkel és dinamikus játékmenettel. A játék nagyban kihasználja a PS5 képességeit, kezdve a DualSense kontrollerrel és annak adaptív triggereivel, a gyorsan töltő SSD-vel a bolygóugrások között valamint a Tempest 3D audió hangzással.

WRC 9 – a legjobb PS5 autós játék

A legjobb PlayStation 5-re is megjelenő játék a WRC 9, vagyis a World Rally Championship 9. része. Aki igazi rally szimulátorra vágyik, ki ne hagyja! PS5-ön zseniális és tényleg annyira realisztikus, mint amit a vérbeli rally versenyzők elvárhatnak! Nem árt hozzá egy play seat és kormány, mert a valódi élményt az nyújtja, de az új DualSense kontrollerekkel is bátran el lehet vele játszani. Rengeteg pálya, különféle terepek és nehézségi fokozatok várják az igazi rajongókat!

Returnal – a legjobb PS5 akció játék

Az egyik legjobb akció játék PS5-re a Returnal, ez nem kérdés. De hogy milyen vele játszani? Gyenge idegzetűeknek és kontrollertörőknek nem javaslom, hiszen meghalni rengetegszer fogunk, és ez nem véletlen! Ez a játékhoz és a folyamatos fejlődéshez hozzátartozik, így minden újabb alkalommal egyre jobban megálljuk majd a helyünket. A történet szerint egy ismeretlen bolygón kell kényszerleszállást végrehajtanunk, majd átverekednünk magunkat az ismeretlen terepen. A fordulat akkor jön, amikor megtaláljuk saját holttestünket a bolygó felszínén. Ez mindent összekavar. Érdemes kipróbálni? Naná!

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales – a legjobb magyar feliratos PS5 játék

A legjobb magyar feliratos PlayStation 5 játék kétségkívül a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales. Pörgős akció és a felhőkarcolók közötti lengedezés kinek ne kellene? Éld át Miles Morales felemelkedését, válj hőssé Pókember bőrébe bújva, Peter Parker tanítványaként. Fejleszd profi szintre egyedi, bioelektromos méregcsapás támadásaidat, álcázó képességedet és a látványos pókhálóvető akrobatikát!

Horizon Forbidden West – a legjobb játék lányoknak

Csajoknak talán a Horizon Forbidden West az a PS5 játék, aminek hősnőjével szívesen azonosulnak. Aloy egy kemény, harcias nő, aki bemerészkedett a tiltott nyugatra, arra a határvidékre, aminek veszélyei még számára is ismeretlenek. Harcolj a hatalmas gépállatokkal, találkozz lenyűgöző új törzsekkel ebben a posztapokaliptikus jövőben játszódó játékban! A vidék haldoklik. Kegyetlen viharok és métely zilálja szét az emberiség néhány megmaradt kis csoportját, miközben félelmetes, fenevad gépezetek portyáznak a környéken. Közeledik a kihalás, de vajon Aloy meg tudja állítani? Tegyél róla, hogy sikerüljön neki!

Sackboy: A Big Adventure – a legjobb kétszemélyes játék

Ki ne ismerné a Little Big Planet szériát? A jól ismert főhőssel, SackBoy-jal gigászi 3D kalandban vehetünk részt, ahogy azt már megszokhattuk: nem csak egyedül. A Sackboy: A Big Adventure játékban helyi kétszemélyes játék támogatott, így a kanapén ülve együtt játszhatunk. De akár online multit is tolhatunk. A galád, káoszból és félelemből született Vex elrabolja SackBoy barátait, így máris adott a feladat, hogy őket kellene kiszabadítani. Változatos és izgalmas világban kell nekivágni ennek a kalandnak, és a barátaink segítségére lenni. Szabadítsátok ki őket együtt!

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Top 5 játékmegjelenés 2021. augusztus

A nyár utolsó hónapját kell már csak kibírnunk, hogy kezdetét vegye az őszi kánaán, és …