Top 3 legerősebb Gamer laptop 2023

Top 3 legerősebb Gamer laptop

Összeszedtük a piacon fellelhető 3 legerősebb gamer laptopot, ha a pénz nem számít, és a legjobbat szeretnéd megvásárolni magadnak vagy akár ajándékba. Kapaszkodjatok, mert elég ütős gépekről lesz szó!

Asus ROG Zephyrus M16

Az Asus ROG Zephyrus M16 (2023) GU604 az egyik legdrágább laptop a piacon, de annak oka is van, hiszen 13. generációs Intel® Core™ i9-13900H processzor található benne 24M Cache-el és akár 5.4 GHz működési órajellel. Memória mennyiségben sem fukarkodik a maga 32GB DDR5 4800MHz RAM mennyiségével és tárhelyből is 1TB M.2 PCIe 4.0 SSD lapul benne. A kijelzője se semmi, hiszen a 16″ WQXGA (2560 x 1600) matt ROG Nebula HDR LCD bizony 240Hz képfrissítésre képes, és ha ez nem lenne elég, még Pantone hitelesített is a kijelző. És természetesen videókártyából a csúcsok csúcsát, NVIDIA® GeForce™ RTX 4090-et kapott 16GB GDDR6 memóriával. Vezeték nélküli kapcsolatra ott a Wi-Fi 802.11 ax, Bluetooth 5.2. Csatlakozói pedig: 1db HDMI, 2db USB 3.1, 1db USB-C 3.1, 1db USB-C 4.0. Van benne microSD-kártyaolvasó is, emellett a webkamerája pedig FHD IR webkamera, ami Windows Hello támogatással bír, így nem kell jelszavakat pötyögnünk, elég csak ha ránk néz a kamera és beazonosít, az IR letapogatásnak hála pedig 3D-ben, tehát elég biztonságos a cucc.

MSI Vector GP78 HX 13VI-482HU

Az MSI legdrágább gamer laptopja, az MSI VECTOR GP78 HX 13VI-482HU igazság szerint jobb, mint az ASUS sajátja, pedig még az árcímkéje is kedvezőbb. Szintén 13. generációs, de jobb procit kapott az Intel® Core™ i9-13980HX Processzor képében, mert 24 helyett 36M Cache-el és bizony akár 5.6 GHz órajel elérésére is képes. A memória szintén 32GB DDR5, viszont gyorsabb, mert 5600MHz órajelű. Tárhelyből is dupla annyit kapott, mert 2TB M.2 PCIe SSD van benne. Kijelzője nagyobb, 17.3″ WQXGA (2560×1600) matt IPS-szintű LCD, szintén 240Hz képfrissítéssel, viszont nincs Pantone hitelesítés. A videókártya ugyanúgy NVIDIA® GeForce™ RTX 4090 16GB GDDR6. Vezeték nélküli csatlakozásra Wi-Fi 802.11 ax, Bluetooth 5.3. csatlakozókból 1db HDMI, 1db USB 3.0, 1db USB 3.1, 2db USB-C 3.1, 1db USB-C 4.0 található rajta. MicroSD helyett viszont SD-kártyaolvasót kapott. Webkamerából pedig egy HD + IR webkamerát.

Lenovo Legion Pro 7 16IRX8H

A Lenovo LEGION PRO 7 16IRX8H az ASUS megoldásától fél millióval olcsóbb, de nem jelenti azt, hogy sokkal gyengébb lenne, persze van egy apró kompromisszum. A processzor majdnem ugyanaz, sőt picit jobb, mert egy 13. generációs Intel® Core™ i9-13900HX Processor, és bizony 24 helyett 36M Cache-el, ugyanúgy akár 5.4 GHz órajelre képes. Memóriából gyorsabb van benne, mint az MSI-ben, 32GB DDR5 5600MHz RAM. Tárhelyből 1TB M.2 PCIe SSD. Kijelzője 16″ WQXGA (2560×1600) matt IPS LCD (240Hz sebességgel, 100% sRGB, DisplayHDR™ 400, Dolby® Vision™ támogatások armadájával. A kompromisszumot viszont a grafikus vezérlő környékén kell keresni, mert az RTX 4090 helyett “csak” egy NVIDIA® GeForce™ RTX 4080 12GB GDDR6 grafikus vezérlőt kapott, ami még mindig bőven ütős GPU. Csatlakozókból 1db HDMI, 4db USB 3.0, 1db USB-C 3.1 és 1db USB-C 4.0 lelhető fel rajta. FHD webkamerája pedig kiváló.

Legerősebb ASUS Gamer laptopok

A gamer laptopok területén az ASUS az egyik legütősebb márkanév az Asus ROG széria, így sokan az ASUS-ra esküsznek, ha gamer laptopról van szó. Persze ott van még az Asus TUF termékcsalád is, amire érdemes odafigyelni. Nézzünk néhány igazán ütős gamer laptopot tőlük:

Legerősebb MSI Gamer laptopok

Az MSI sokkal jobb ár/érték aránnyal próbálja felvenni a versenyt az ASUS-al szemben és az igazság az, hogy sikerül is, hiszen képes sokszor erősebb hardverrel, de alacsonyabb árral ringbe szállni kompromisszumok nélkül. Az MSI gamer szériái az MSI Stealth, MSI Crosshair, MSI Cyborg, MSI Bravo és MSI Vector. Íme, néhány ütős MSI gamer laptop:

Legerősebb Lenovo Gamer laptopok

A Lenovo Ideapad gaming szériája mellett a leginkább ütősnek számító a Lenovo Legion sorozat. Néhány ütős laptopot azért itt is találunk, ha szétnézünk:

További Gamer laptop márkák

A gamer laptopok piacán fellelhető még az ACER a saját ACER Nitro és Acer Predator sorozatával. Ott van viszont a Dell is a Dell Gamer G15 sorozattal. Régi, de megbízható játékos még a Gigabyte gamer laptop kínálatával is. És persze ne feledkezzünk meg a Hawlet Packard szériáiról sem, a HP Omen és HP Victus sorozatról. Ezek a gyártók is jó alternatívák lehetnek, de főleg a középkategória tetejéig vagy a felsőkategória aljáig érnek, a legütősebb, leginkább aktuális gamer laptopokat nem náluk kell keresni.

Gamer laptop hitelre

A legerősebb gamer laptopok bizony igencsak kövér árcímkével rendelkeznek, de nem feltétlenül kell ettől megijedni, ha mégis erre az eszközre vágyunk. Rengeteg opciónk van az áruhitelek területén, és időnként még 0% THM-et kifoghatunk, amikor 10 vagy 20 hónapon keresztül a teljes ár 10 vagy 20 részletben való kifizetését vállaljuk, így egy fillérrel sem kell érte többet kifizetnünk. Ha még ez az összeg is magas lenne havonta, akkor akár 72 hónapos áruhitelt is felvehetünk, így már eltörpülnek a havi törlesztő összegek, viszont tény, hogy akkor némileg többet kell a végére kifizetni, mint a teljes összeg. De ennek köszönhetően bárki hozzájuthat álmai legerősebb gamer laptopjához!

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.