Razer Electra V2 headset és Gamdias Hermes M1 billentyűzet teszt

Két rettentő jó gaming kiegészítőt vettünk górcső alá, érdemes megnézni, mit is tudnak valójában.

RAZER Electra V2

Kezdjük talán a fülessel, amiből az USB-s változat van itt nálam, de létezik belőle 3,5” jack csatlakozós variáns is. Mindenki maga döntse el, hogy melyikre van nagyobb szüksége, hiszen ha utcára is szeretnénk használni pl. nintendo switch-hez, akkor a jack csatlakozósat ajánlott, de akkor is, ha playstation vagy xbox  kontrolleréhez szeretnéd csatlakoztatni. Aki viszont asztali PC-n vagy laptopon játszik, esetleg közel van hozzá a ps4 vagy xbox, könnyen csatlakoztathatja az USB-s verziót is.

A fülest kézbe véve az első és legfontosabb dolog a súlya, ami csupán 294 grammot nyom a mérlegen, így hosszabb viselés után sem fárasztó. A fül körül elhelyezkedő párnás rész is jól ki lett alakítva, ahogy a fej tetejénél is megfelelően kipárnázták. Nem nyom, nem szorít, szinte észre sem veszed, hogy a fejeden van. Mégis megfelelően zár és kiemelkedő audió élményt biztosít. Továbbá nagyon praktikus, hogy a flexibilis mikrofonja eltávolítható, így ha arra nincs szükségünk, egyszerűen kihúzzuk és bedobjuk a fiókba. A Virtuális 7.1-et támogató headset nagyon jól szól, a magasak és a mélyek is egyaránt a helyükön vannak, így élvezetes zenéhez, filmhez és persze legfőképp játékokhoz is.

A Razer Electra V2 headsetet akár már meg is vásárolhatod a notebook.hu webáruházában!

Nézd meg videós tesztünket is!

Gamdias Hermes M1

A Gamdias Hermes M1 mechanikus billentyűzet fém felső vázas megjelenésének köszönhetően tekintélyes 1,3 kg-ot nyom. Van benne anyag rendesen. Kapunk hozzá egy gyorsan felcsatolható csuklótámaszt is a kényelmesebb hosszútávú használatokhoz, viszont azt csak függőleges állapotban használhatjuk, a billentyűzet döntött állapotában nem.

Az USB kábel szövet borítású és 1,8m hosszú, így vélhetően mindenhová elég lesz, az alján ezt 2 irányba el is vezethetjük, ha nem szimpatikus nekünk középen.

Ha már az aljánál tartok, gumitappancsok akadályozzák meg a csúszkálást, ha pedig szeretnénk megemelni a hátulját, hogy kicsit döntött módban használjuk, arra is van lehetőség, itt is gumírozást kapott. És itt található a billentyűleszedő segédeszköz is, amivel könnyedén akármelyik gombhoz hozzáférhetünk a gamer billentyűzeten.

A gombok kék switchnek tűnnek, de ez a Gamdias egyedi megoldása. A gombok háttérvilágítása nem RGB, mert csak 7 színre képes. A Gemdias HERA szoftvert letöltve a legapróbb beállításokat is megtehetjük, hogy kedvünkre, személyre szabva alakítsuk a billentyűzetet. A legfontosabb funkcióknak kiemelném a 6-féle profil eltárolását gyorsgombokra, a két programozható macro gombot, a windows billentyű letiltásának lehetőségét és a WSAD felcserélését az iránygombokkal a balkezesek nagy örömére. Az anti-ghostingnak köszönhetően egyszerre 21 billentyű lenyomását képes lekezelni.

A mechanikus billentyűk élettartama 50.000.000 leütés, így közel elnyűhetetlen. Az már más kérdés, hogy elbírja-e az ember viselni a mechanikus billentyűzetek csattogó hangját, de hát ez ezzel jár.

Mindkét kiegészítőt nyugodt szívvel ajánlom, hiszen céljukat teljesítik és igencsak megfizethető kategóriába tartoznak. Aki jó ár-érték arányban keres gamer headsetet vagy mechanikus gamer billentyűzetet, nem fog a teszt alanyaival mellélőni!

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.