Kezdőlap / Cikkek / Razer Electra V2 headset és Gamdias Hermes M1 billentyűzet teszt

Razer Electra V2 headset és Gamdias Hermes M1 billentyűzet teszt


Két rettentő jó gaming kiegészítőt vettünk górcső alá, érdemes megnézni, mit is tudnak valójában.

RAZER Electra V2

Kezdjük talán a fülessel, amiből az USB-s változat van itt nálam, de létezik belőle 3,5” jack csatlakozós variáns is. Mindenki maga döntse el, hogy melyikre van nagyobb szüksége, hiszen ha utcára is szeretnénk használni pl. nintendo switch-hez, akkor a jack csatlakozósat ajánlott, de akkor is, ha playstation vagy xbox  kontrolleréhez szeretnéd csatlakoztatni. Aki viszont asztali PC-n vagy laptopon játszik, esetleg közel van hozzá a ps4 vagy xbox, könnyen csatlakoztathatja az USB-s verziót is.

A fülest kézbe véve az első és legfontosabb dolog a súlya, ami csupán 294 grammot nyom a mérlegen, így hosszabb viselés után sem fárasztó. A fül körül elhelyezkedő párnás rész is jól ki lett alakítva, ahogy a fej tetejénél is megfelelően kipárnázták. Nem nyom, nem szorít, szinte észre sem veszed, hogy a fejeden van. Mégis megfelelően zár és kiemelkedő audió élményt biztosít. Továbbá nagyon praktikus, hogy a flexibilis mikrofonja eltávolítható, így ha arra nincs szükségünk, egyszerűen kihúzzuk és bedobjuk a fiókba. A Virtuális 7.1-et támogató headset nagyon jól szól, a magasak és a mélyek is egyaránt a helyükön vannak, így élvezetes zenéhez, filmhez és persze legfőképp játékokhoz is.

A Razer Electra V2 headsetet akár már meg is vásárolhatod a notebook.hu webáruházában!

Nézd meg videós tesztünket is!

Gamdias Hermes M1

A Gamdias Hermes M1 mechanikus billentyűzet fém felső vázas megjelenésének köszönhetően tekintélyes 1,3 kg-ot nyom. Van benne anyag rendesen. Kapunk hozzá egy gyorsan felcsatolható csuklótámaszt is a kényelmesebb hosszútávú használatokhoz, viszont azt csak függőleges állapotban használhatjuk, a billentyűzet döntött állapotában nem.

Az USB kábel szövet borítású és 1,8m hosszú, így vélhetően mindenhová elég lesz, az alján ezt 2 irányba el is vezethetjük, ha nem szimpatikus nekünk középen.

Ha már az aljánál tartok, gumitappancsok akadályozzák meg a csúszkálást, ha pedig szeretnénk megemelni a hátulját, hogy kicsit döntött módban használjuk, arra is van lehetőség, itt is gumírozást kapott. És itt található a billentyűleszedő segédeszköz is, amivel könnyedén akármelyik gombhoz hozzáférhetünk a gamer billentyűzeten.

A gombok kék switchnek tűnnek, de ez a Gamdias egyedi megoldása. A gombok háttérvilágítása nem RGB, mert csak 7 színre képes. A Gemdias HERA szoftvert letöltve a legapróbb beállításokat is megtehetjük, hogy kedvünkre, személyre szabva alakítsuk a billentyűzetet. A legfontosabb funkcióknak kiemelném a 6-féle profil eltárolását gyorsgombokra, a két programozható macro gombot, a windows billentyű letiltásának lehetőségét és a WSAD felcserélését az iránygombokkal a balkezesek nagy örömére. Az anti-ghostingnak köszönhetően egyszerre 21 billentyű lenyomását képes lekezelni.

A mechanikus billentyűk élettartama 50.000.000 leütés, így közel elnyűhetetlen. Az már más kérdés, hogy elbírja-e az ember viselni a mechanikus billentyűzetek csattogó hangját, de hát ez ezzel jár.

Mindkét kiegészítőt nyugodt szívvel ajánlom, hiszen céljukat teljesítik és igencsak megfizethető kategóriába tartoznak. Aki jó ár-érték arányban keres gamer headsetet vagy mechanikus gamer billentyűzetet, nem fog a teszt alanyaival mellélőni!

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Legjobb Gamer laptopok 2020-ban

Vannak, akik az asztali PC-re esküsznek, ha játékról van szó, de még többen vannak, akik …