Kezdőlap / Cikkek / PS5 és Xbox Series X megjelenése és ára

PS5 és Xbox Series X megjelenése és ára


Minden gamer izgatottan várta 2020-ban, hogy a következő vezető konzolgenerációk megjelenési dátuma és ára napvilágot lásson.

Microsoft Xbox Series X és a Sony Playstation 5

Úgy tűnik a Microsoft bátrabb e téren, hiszen hamarabb leplezte le hardver specifikációját is az Xbox Series X-nek, mint a Sony a PlayStation 5 konzoljának. Később kiderült, hogy a PS5-ből 2 modell lesz, ami erő terén teljes mértékben megegyezik egymással, csupán a BluRay olvasó megléte vagy annak hiánya a különbség.

Xbox Series X és Series S

Az árak bejelentése is a Microsoft háza táján történt meg először, továbbá megleptek minket egy újabb készülékkel, az Xbox Series S-el. Az S variáns méretben is eltér az X-től és hardver tekintetében is van különbség, de az új generációs játékok 1440P-ben garantáltan futni fognak 60 vagy akár 120 FPS-el, így remek, olcsó alternatívát fog jelenteni a játékos közösségnek 2020. november 10-től, amikor végre megjelennek a Microsoft konzoljai.

PlayStation 5 lemezes és digitális kiadása

Na, de mennyibe is fognak kerülni a Microsoft és a Sony next-gen konzoljai? A Microsoft Xbox Series S konzolja $299 áron kerül a boltokba, amit idehaza 113.990 Ft-os áron lehet majd a kosárba pakolni. Az Xbox Series X viszont $499-os áron kerül forgalomba, vagyis itthon 184.900 Ft-ért szerezhető majd be a megjelenés napján. 

A bejelentés után nem sokkal a Sony is vette a bátorságot, hogy elárulja a konzoljai árát, a pletykák szerint pedig lefelé kellett az árcímkét alakítani, hogy ne lőjenek a konkurens árai fölé a PS5 lemezes és PS5 lemezmeghajtó nélküli variánsával. Így alakult, hogy a lemezes meghajtó nélküli verzió ára $399 (149.990 Ft), míg a lemezes a Series X-el azonos $499 (184.900 Ft) áron lett beharangozva.

Ti melyik csapatba tartoztok? Xbox vagy Playstation? Be fogjátok megjelenés napján szerezni a gépeket? Esetleg előrendeltek a notebook.hu-n? Melyiket vennétek és miért?

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

walking

Top 5 játék megjelenés szeptemberben

A 2020. szeptembere is izgalmas játék felhozatalt tartogat számunkra, összeszedtük nektek az 5 legizgalmasabbat közülük! …