Kezdőlap / Cikkek / 5 számítógépes játék, amivel a mai napig érdemes játszani!

5 számítógépes játék, amivel a mai napig érdemes játszani!

Manapság szinte minden nap találkozunk új, addig nem látott számítástechnikai fejlesztésekkel, konzolokkal és játékokkal. A legtöbben ugyan már ebben az irtózatos sebességgel robogó korszakban nőnek fel, azonban nem árt emlékezni arra az időszakra sem, amikor a számítástechnika világa még jócskán gyerekcipőben járt. Természetesen már ekkor is megjelent a kereslet különböző számítógépes játékokra, azonban ezek kivitelezése sokszor már-már komikusnak hat a mai kínálatot elnézve. De mi mégis szeretjük őket! Sőt, az igazi kockáknak kötelező újra játszani a régebbi gyöngyszemeket. Éppen ezért állítottunk össze nektek egy olyan ötös listát, aminek elemeit érdemes újra levenni a polcról.

Quake

Furcsa belegondolni, hogy a listát nem a Doom-mal nyitjuk, azonban belepakoltuk méltó kihívóját a Quake-et. Ez a játék volt ugyanis az első olyan, amit már technikailag is három dimenziósnak mondhatunk. Sőt, amíg a legelső Doom szörnyeit már nem is igazán lehet felismerni, addig a Quake félelmetes démonjai a mai napig egész jól kivehetőek!

Fallout 2

A képet közelebbről szemügyre véve is láthatjuk, hogy a ma ismert Fallout igen hosszú utat tett meg idáig. De nem szabad arról sem megfeledkeznünk, hogy már a Fallout 2-ben is olyan mély mechanikai tudás lapult meg a pixelek mögött, hogy azzal csupán nagyon kevés játékfejlesztő cég tudott csak versenyezni. 

Diablo II

A milliók által kedvelt online játék még mindig „él és virul”. Nem is csoda, hiszen a Diablo II-őt kiadó cég (Blizzard) is foglalkozik még vele: 2016-ban például még egy frissítés is megjelent hozzá. Annyira örökzöld játék, hogy mai napig beszerezhető a notebook.hu webáruházban is. Így aztán tényleg nehéz lenne elfelejteni ezt az igen intenzív, RPG mechanikával működő remekművet, ami mondhatni minden egyes online RPG játék alapjául szolgált.

Deus Ex

A Deus Ex grafikáját jobban megfigyelve észrevehető, hogy nem állt olyan jól az öregedés a játéknak, mint például kortársainak, mégis mély RPG rendszeréért, fordulatos történetéért érdemes újra játszani a nosztalgia-vadászoknak. Arról nem is beszélve, hogy a játék során bejárható (történet) verziók száma megszámlálhatatlan, így még mindig tud meglepetéseket okozni.

Half-Life

1998-as megjelenését követően rögtön az FPS játékosok egyik nagy kedvencévé vált. Amin mi nem is igazán tudunk csodálkozni: a fejlesztők ugyanis nagyon figyeltek arra, hogy a látvány is kiemelkedő legyen. Olyan játékot sikerült megalkotniuk, amit nem csak azért játszottunk, mert lehetett benne űrlényekkel csatázni, hanem már a felfedezés öröméért is érdemes volt bekapcsolni.

Comments

Kapcsolat Tarcsi Szilvia

Talán ez is érdekel

5+1 kiegészítő, ami biztosan feldobja az iskolakezdést

Azzal valószínűleg nem lepünk meg senkit, hogy ha azt mondjuk, hivatalosan is itt az ősz! …