Minden idők TOP5 legtöbb bevételt hozó játéka

PUBG - Playerunknown's Battlegrounds

A régi, de mai napig népszerű játékok listájáról írt bloguncikkünk után most beszéljünk a pénzről. Mostani válogatásunk elkészítésekor csupán a számokra hagyatkoztunk: megnéztük, hogy a különböző címek között melyek azok, amik a legtöbb bevételt hozták készítőiknek. Az ötös-fogatot figyelve pedig senkinek sem kell csalódnia: van ám itt minden, mint a búcsúban. Régi és új játékok vegyesen, sőt szerepel pár olyan darab is az összeállításban, amire valószínűleg sokan nem is számítottak!

5. Playerunknown’s Battlegrounds – 50 millió dollár felett

2017-ben bombaként robbant be a köztudatba a legújabb battle royal játék, amelyet sokan csak PUBG-ként emlegetnek. Népszerűsége olyan gyorsasággal növekedett, hogy 2018 júniusára az eladott példányok száma meghaladta az 50 milliót. A sikerre való tekintettel a készítők kiadtak egy ingyenes, mobil verziót is, ami ugyan plusz bevételt nem hoz nekik, de így szempillantás alatt elérték, hogy a különböző platformokon mára már összesen 400 millió regisztrált játékos legyen.

4. Wii Sports – 82.86 millió dollár

A Nintendo statisztikái alapján a Wii Sports a cég legnagyobb bevételt hozó játéka. Ezzel pedig nem csak a negyedik helyet kaparintották meg maguknak a listán. A több mint 82 millió eladott példány számával ez a játék az, ami első helyen végzett az egy platformon játszható, azaz exkluzív játékok között is!

3. Grand Theft Auto V – 110 millió dollár felett

GTA - Grand Theft Auti V.

2018. novemberében a GTA V elérte a több mint 100 millió eladott példányszámot, ezzel megkaparintva magának a dobogó harmadik helyét. Sőt a játékban található tranzakcióknak köszönhetően összbevételük a 6 billió dollárt is meghaladta.

2. Minecraft – 176 millió dollár felett

Minecraft

Valószínűleg senki sem lepődik meg azon, hogy a Minecraft is helyet kapott listánkon, ugyanis már hosszú ideje nagy szeretet övezi. Ennek köszönhetően összesen több mint 176 millió dollár landolt a gyártó számláján. Nem számolva az egyéb bevételeiket: könyvek, sorozatok, pólók, plüssök formájában rengeteg fiatal szerzett már be magának minimum egy Minecraft relikviát.

1. Tetris – 500 millió dollár felett

Tetris

Nem csalás, nem ámítás: egy 1984-ben kiadott játék landolt listánk első helyén, méghozzá több mint 500 millió dolláros bevétellel.  Az eredetileg az Elektronika 60-as számítógépre kiadott játék mára már több mint 50 különböző platformon elérhető, sőt rengeteg verzióját ismerjük. De talán a legtöbben telefonos formában találkozhatnak vele.

Te melyik, a listán is szereplő játékot próbáltad már ki?

Nézz körül játék kínálatunkban webshopunkban!

Comments

Rólunk Katona-Kis András