Huawei T3 teszt | Filmeznél? Mondjuk a T3rminátort, 10 colon?

Mi juthatott eszébe annak, aki kitalálta, hogy „kellene valami az okostelefon és a notebook közé”. Nos, valószínűleg kellett neki egy nagyra nőtt okostelefon, amin a notebookjához hasonló feladatokat próbált elvégezni. Nos, a mai tesztalanyunk a lehető legnagyobbra nőtt, hogy ezeket a feladatokat ellássa. A Huawei T3 tabletet teszteltük.

Megjelenés

A MediaPad termékcsaládba tartozó T3-as Huawei egy igazán elegáns darab lett. Igazából süt róla a Huawei stílusos eleganciája. A fémes hátlapi panel, valamint a fekete káva egy kontrasztos kombináció, amit szépen kiegészít a lekerekített széleknél a keret elemeinek kidolgozása. Alapvetően a klasszikus elemekkel dolgoznak, hiszen a fém-fekete kombó nem nagy megfejtés, de addig nem szégyen a klasszikus elemekhez nyúlni, amíg valaki jól csinálja. Az alumíniumházat remek érzés a kezedben tartani, nincs az a sikamlós érzet, hogy „bármelyik pillanatban elejthetem”. Persze, az ujjlenyomatok miatt azért érdemes egy tokot beszerezni hozzá. A 229.8 x 159.8 x 7.95 mm-es nagyságú ház meglepően könnyűnek hat a maga 350 grammos súlyával, abszolút nem kényelmetlen, akár hosszabb ideig is csak egy kézzel tartani. Persze, egy ekkora tabletnél már több, mint ajánlott egy tok, amit esetleg támasztékként is tudunk használni. A fekete keretbe foglalt 9.6 colos kijelző ugyan csak HD felbontású, de az IPS rendszernek hála bármilyen szögből nézhetjük, a színek nem fognak torzulni. Fényerő szempontjából is jól teljesít a panel, hiszen 40-45%-os fényerőn is tökéletesen használható, ezzel pedig tovább növelhetjük az aktív használat idejét. Bár, ezen egész sokat tud segíteni az akkumulátor, amiről még később ejtünk pár szót.

Megnéznéd működés közben? Kattints az alábbi videóra, hogy ne maradj le a Redmi Note 4-es videós értékeléséről! A szöveges teszt folytatásához pedig csak görgess lejjebb!


Eszközök

Körbeforgatva a tabletet, a standard eszközöket és kiegészítőket találjuk majd meg. A felső élen található a mikrofon, az alsón a hangszóró, jobbra a lezáró és hangerőszabályzó gombok, balra pedig a 3.5-es jack csatlakozó. Természetesen megvan a tálca a SIM és a micro SD számára is, hiszen a tableten használhatunk mobilnetet, tárhelyét pedig akár 128GB-nyi plusszal is bővíthetjük. Természetesen WiFi kapcsolattal is működtethető, hála a IEEE 802.11a/b/g/n szabványú jelvevő rendszernek. Az sem gond, ha csak megpakolnánk a tabletet pár epizóddal kedvenc sorozatainkból, esetleg egy-két filmmel, hiszen a 16 GB-os háttértár ad elegendő helyet, ha pedig kihasználjuk az előbb emlegetett bővítést, akkor biztos, hogy nincs az a hosszúságú út, amit ne tudnánk átmozizni vele. Ez mondjuk köszönhető annak is, hogy egy igen izmos, 4800 mAh litium-ionos akkumulátor tartja a T3-asban a lelket. Viszonyításképp, egy standard telefonban 3000mAh óra körülit szoktunk kapni, ez meg több, mint másfélszer akkora. Gyakorlatban ez mit jelent? Készenléti állapotban órák alatt is csak 1-2 %-ot veszít és csak extra intenzív használattal lehet egy nap alatt kifektetni, akkor is több órás folyamatos használattal, energiaigényes appokkal. Az eszköztár része még a fotós blokk, de erre csak mérsékelten érdemes használni, hiszen 5 megapixeles hátlapi és 2 MP-s előlapi kamerája nem váltja meg a világot. Alapvető beállítási lehetőségek megvannak, de egy ilyen méretes eszközzel nem gondolom, hogy valaki lelkesen fotózgatna. Otthon, egy tepsi friss sütemény, vagy pár egyszerű apróság fotózására alkalmas, de a Huawei T3 inkább lesz egy office kisokos, mint egy Lucien Hervé (offtopic: egy magyar származású fotográfus).

Teljesítmény

A tabletekről akaratlanul is az otthoni felhasználás, vagy az út közbeni „szüttyögés” jut eszembe. Könyvolvasó appok, office feladatok, e-mail, Facebook na meg filmezgetés. Valahogy erre gondolhattak a Huawei tervezői is, amikor a T3-ast egy quadcore, 1.4 Ghz-es Qualcomm MSM8917-as processzorral szereltek fel. A tab kis szívének „dobogása” teljesen elegendő a felsorolt feladatok ellátására, de természetesen a közepesebb igényű játékokat is nyugodtan futtathatjuk majd. A rendszer 2 GB memóriát is kapott, szóval az elvárt adatfeldolgozási sebesség, az appok közti váltogatás és a párhuzamos futtatás megvan. Egy giga még beférhetett volna, de az office és multimédia feladatokhoz elegendőnek kell lennie a sima 2GB-s egységnek is. Az oprendszer természetesen egy Android 7.0-áson alapul, aminek EMUI 5.1-es egyedi változata vezérli majd a gép működését. Ez ugye a Huawei és közeli barátainak kedvence. Abszolút kényelmes kezelőfelülete van, már az alapbeállításnál rengeteg hasznos funkció ott van az orrunk előtt, így a kezdésnél nem kell majd az aprólékos testreszabással bajlódnunk. Teljesen jól kezelhető az egész tablet, ugyan agyonhajszolva egyszer sem volt, de amit elvártam tőle, azt hozta.

Összefoglalás

Foglaljuk tehát össze. Kaptunk egy méretes, HD kijelzővel és strapabíró akkumulátorral rendelkező táblagépet, ami az office-szférában és a multimédiás feladatoknál is igazán hasznos társ lehet. Akár előadások mellett jegyzetként, akár egy komplett diasor bemutatására, a Huawei T3 9.6 colos mediapadje jó teljesítménnyel vizsgázott nálunk. Remek kis multimédiás tepsi ez.

Comments

Rólunk Katona-Kis András