Kezdőlap / Cikkek / Drága notebook?… Felesleges… vagy mégsem?

Drága notebook?… Felesleges… vagy mégsem?


Miért venne az ember többszázezer forintba kerülő notebookot, amikor már 100 ezer Ft alatt is lehet találni? Normálisak az emberek?

Habár feleslegesnek tűnhet, hogy több százezer forintot kiadjunk egy laptopra, mert a hordozhatóságát és minden előnyét egy olcsó masina is képviseli, mégis van különbség. A Trabantnak is 4 kereke van, egy Tesla mégis jobb, pedig mindkettő elvisz A-ból B pontba, csak nem mindegy az A és B pont között átélt idő.

Gondolom a fenti példa alapján mindenki megérti, hogy egy 70 ezer forintos notebook nem nyújtja ugyanazt az élményt használat közben, mint egy komolyabb darab és itt nem kell feltétlenül fél milliós vagy egymilliós laptopra gondolni, elég csak 200-300e Ft körüli notebookkal összehasonlítani. Az olcsóbb laptopokon már egy rendszerfrissítés vagy két program közötti váltás is idegörlő. A multitasking amúgy sem nagy élmény egy kevés memóriával, celeron processzorral szerelt belépőszint alján elhelyezkedő laptoppal. Arról nem is beszélve, hogy az anyaghasználat, a kijelző színei és a betekintési szöge, az üzemidő, mind-mind sokkal gyengébbek lehetne az alacsony árnak köszönhetően.

Ne sajnáljuk magunktól, megéri a befektetést

De mi van akkor, ha kicsit többet szánunk rá? A 2-3-szoros ár így elsőre soknak tűnhet, de higgyük el, hogy az idegeink megkímélését szem előtt tartva nem fogjuk megbánni! Egy fránya laptopban legyen legalább 8 GB memória és a használati célunknak megfelelő mennyiségű, sebességű tárhely, akár dedikált videókártya, hogy ne az integrálttal kínlódjunk. Persze nem mindegy, hogy irodai gépet szeretnénk 150-200 ezer Ft körül, vagy játékra használnánk, ami 300 ezer Ft-nál kezdődik, de komolyabb esetben 500 ezer Ft körül kell legalább gondolkodnunk. Viszont vannak professzionális használatra szánt gépek is, mint a MacBook Pro-k vagy az ASUS StudioBook sorozata, amik akár milliós tételt is elérhetik. Aki komoly grafikai vagy videóvágós laptopra tart igényt, stúdió minőségű munkavégzésre vágyik egy hordozható masina képében, annak mindenképp komolyabb összeget kell beruháznia. De a profizmus kifizetődő és mindig a fő célnak kell a szemünk előtt lebegnie.

Nem szükséges egyben kifizetni, mégsem kell kamatot fizetni!

Most felmerülhet a kérdés, hogy ‘Te jó ég, de miből fizetem ki, hiszen egy tisztes magyar fizetésből nem lesz egyszerű!”. Van egy jó hírünk, a Notebook.hu-nál időnként 0% THM-el 10 vagy akár 20 hónapos, kamatmentes törlesztővel meg lehet vásárolni bizonyos laptopokat. Miért is jó mindez? Ha egy 300 ezer Ft-os laptopot nézel ki magadnak, azt is maximum 20 x 15.000 Ft-os törlesztővel és egy fillérrel sem többért fogod megkapni. Nincs kamat, nincsenek bujtatott költségek, a pontos vételárat kell kifizetned részletekben.

Mindehhez csupán egy Skype-on keresztüli, OTP-s elbírálásra lesz szükséged, ahol személyigazolvány, lakcímkártya, munkáltatói igazolás és 3 havi bankszámlakivonat segítségével (OTP folyószámlára érkező jövedelem esetén az utolsó két dokumentumra nincsen szükség), pozitív bírálat esetén máris online veheted a laptopot. Amennyiben nem szeretnéd online, személyesen is van rá lehetőség üzleteinkben.

Mi alapján válassz notebookot 2020-ban?

Ebben is segítségedre leszünk, ugyanis írtunk egy nagyon jó cikket a témában, ahol eldöntheted, hogy milyen laptopot is válassz magadnak, vagy szeretteidnek az ár és a használat függvényében.

Ezt a cikket itt olvashatod: Milyen laptopot vegyek 2020-ban?

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Hogyan fertőtlenítsd a mobilodat és a notebookodat?

Mindennapjaink kiemelten használt eszközei a mobiltelefon és rengeteg ember számára a laptop vagy az asztali …