Kezdőlap / Cikkek / CISCO Headset 730 Platinum Teszt | Munkára és szórakozásra

CISCO Headset 730 Platinum Teszt | Munkára és szórakozásra

A Cisco hallatán a legtöbb embernek elsőre a profi hálózati eszközök jutnak eszébe, pedig bizony másban is jeleskedik a gyártó. Ma az egyik ilyen eszközükről olvashattok, a Cisco  Headset 730 Platinumról, ami nem kis meglepetést okozott számomra.

Az első szembetűnő dolog a csomagolás volt, mintha tényleg egy átlagos hálózati eszköz barna karton dobozát tartanám a kezemben, semmi sallang, semmi design. De aztán amikor kinyitottam, minden megváltozott.

Nem csak az informatív körítés lepett meg, hanem hogy egy szuper utazótáskát is kapunk hozzá, amiben kényelmesen elfér a fejhallgató és az USB HD adapter, aminek a használatával a legjobb hangélményt kapjuk PC-n. A hordtáska egy rejtett zugában találjuk a kézikönyvet és a töltőkábelt, valamint egy 3,5mm-es jack-jack kábelt.

Nézd meg videós tesztünket is a Cisco 730 Platinum headsetről!

Az eszközt kiemelve, már tapintásra érezhető a minőségi anyaghasználat, a strapabíró kivitel. A hangkeltő rész elég nagy szögben forgatható, így nem csak a nyakban tud azok elforgatásával kényelmesen pihenni, hanem a fülre helyezve is kényelmes attól függetlenül, kinek milyen formájú, esetleg mennyire elálló fülei vannak.

A tervezők a dizájnt a mai munkastílushoz tervezték, akár zenehallgatásra, akár egy meeting megtartásáról van szó, tökéletes társ a mindennapi életben, köszönhetően az adaptív zajszűrésnek és a háttérzaj csökkentésének, amivel kivételes hangélményt nyújt hívások közben. A letisztult kialakítás lehetővé teszi, hogy egyszerűen váltsunk a munkakörnyezetről a személyes használatra, így pillanatok alatt tudunk váltani a munkahelyi számítógépünk és a saját telefonunk között a Cisco fejhallgató saját alkalmazásával.

Vállalati szintű biztonság és megbízhatóság jellemzi, hardver és szoftver szinten is kiemelkedő védelmet nyújt a rosszindulatú támadások ellen, így nem lehetséges lehallgatni a rajta keresztül végbemenő hívásokat.

A füles bal peremének hátsó részén a bekapcsológomb és BT párosító gomb egyvelege található értesítési LED-ekkel, mely segítségével akármilyen BT eszközzel párosíthatjuk.
A perem elején pedig egy mikrofon némító gombot helyeztek el szintén LED visszajelzővel.
A perem alján pedig a töltéshez szükséges USB Type-C csatlakozó helye, valamint egy 3,5 mm-es jack csatlakozó a vezetékes használathoz. Az oldalán pedig egy gomb, amivel a hívásokat kezelhetjük.
A jobb oldali füles peremén hátul 3 állású gomb, amellyel a környezeti hangokat kapcsolhatjuk be vagy az aktív zajszűrést, középre állítva pedig mindkettőt kikapcsolja.
A jobb oldalán pedig 5 gomb található a zene előre-hátra léptetéséhez, hangerő beállításhoz és a play/pause funkciókhoz.

Továbbá ezzel érhető el a hangasszisztens is, ami lehet Google Asszisztens, Siri vagy Cortana az aktuális eszköz függvényében, de ezek hangparanccsal is aktiválhatók. Ami még jópofa, hogy ha lenémítom a fülest és beszélni szeretnék rajta valakivel, akkor jelez, hogy a túloldal nem hall, mert le vagyok némítva.

Bekapcsolva a fejhallgatót egy női hang közli velünk, hogy bekapcsoltuk és mennyi beszélgetési idő maradt hátra az akkumulátorból. Egyébként 22 óra beszélgetési idő és 37 óra zenelejátszási időre képes egy feltöltéssel, gondolom az aktív zajszűrés nélkül, mert annak használata némivel csökkenti a használati időt. Egyébként egy teljes feltöltés 150 percet vesz igénybe.

A fejhallgató alkalmazásában egyedileg állíthatjuk a hangszíneket, vagy már előre készítettek közül is választhatunk. De itt adhatjuk meg azt is, hogy az eltárolt eszközök közül melyikre szeretnénk csatlakozni akár menet közben.

Egy szó mint száz, igényes kialakítású, nagytudású fejhallgatóról beszélhetünk kiemelkedő hangminőséggel és rengeteg tudással, ami a munkában és a magánéletben is kielégíti ezirányú vágyainkat. Ha éppen fülhallgató vásárlás előtt állsz, akkor tuti azt mondanám, hogy azonnal egy Cisco  Headset 730 Platinum-ot vegyél. 😀

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Norton antivírus összehasonlítás | A legnagyobb és legrégebbi

Ha azt kérném, sorolj fel vírusirtókat, szinte biztos, hogy az első három márka között szerepelne …