Kezdőlap / Cikkek / BOSCH Unlimited Serie 6 teszt | Gyerekjáték vele a porszívózás

BOSCH Unlimited Serie 6 teszt | Gyerekjáték vele a porszívózás

Neked sem a kedvenc házimunkád a porszívózás? Eleged van abból, hogy folyton a zsinórba akadsz, elfogy a kábel, és folyamatosan meg kell szakítanod a munkát? Valószínűleg még nem találtad meg azt a készüléket, ami megkönnyíti a feladatodat. Ne keress tovább! Bemutatom a BOSCH Unlimited Serie 6 akkumulátoros porszívót, amivel élmény a takarítás.  

Mérete (mé x ma x sz): 265 x 1220 x 200 mm

Szíve és lelke

A porszívó a Bosch Perfect Selection család tagja. DigitalSpin technológiával, azaz digitális motorral működik. Szénkefét nem igényel, így sokkal környezetkímélőbb. Az erős motornak köszönhetően a morzsaporszívó könnyedén megbirkózik minden kisebb-nagyobb morzsával, porszemmel vagy állatszőrrel.

Vezeték nélküli készülék, akkumulátorral működik. A csomagba 2 db cserélhető akkut kaptunk, így megduplázhatjuk az üzemidőt. Általában a háztartási gépeknek külön akkuja van, ezt a porszívót viszont úgy fejlesztették ki, hogy kompatibilis legyen a Bosch barkács- és kerti gépekkel. Szóval, ha őrülten takarítunk, és mind a  két akkut lemerítettük, akkor csak szólni kell a párunknak, hogy adja kölcsön a Bosch fúrójának vagy az egyik kerti gépbe való akkumulátort a porszívóba, és már folytathatjuk is a munkát.

Kis kompakt kialakítása miatt nagyon egyszerű és gyors a használata. Nem csak a porszívó funkciója kettő az egyben, hanem akár a tevékenység is. Takarítás közben sportolhatunk is néhány beiktatott fenék- és lábizom erősítő gyakorlat segítségével. A motor nagyon halk, így még zenét is kapcsolhatunk hozzá, de az alvó kisbabát sem ébreszti fel.

Ami egy nőnek kifejezetten előnyös, hogy szuper könnyű. A gép mindössze 1,4 kg, de szívócsővel és fejjel együtt is csak 2,3 kg. Egy kiskamasz is könnyedén tudja használni, így akár lepasszolhatod ezt a háztartási feladatot a kisebbeknek.

Nézd meg tesztvideónkat a BOSCH Unlimited Serie 6 porszívóról, és győződj meg róla, hogy mennyire egyszerű vele a házimunka!

Kiegészítők a hatékony eredmény érdekében

A porszívócsővet könnyedén fel lehet helyezni. A termék alapszíne fehér, ami a feketével kiegészülve szép, elegáns és modern összképet nyújt. Közelebbről megnézve a fehér szín gyöngyházas fényű, ami miatt nekem a kedvencem lett.

A cső végén egy All Floor Power Brush elnevezésű szívófej található, és ahogy a neve is mutatja, minden felületet tökéletesen tisztít. Kipróbáltam parkettán, szőnyegeken és járólapon egyaránt, mindenütt felszívta a morzsákat, apró porcicákat és a nálunk mindig problémás hajszálakat és macskaszőrt is.

A következő tartozék a kárpittisztító fej, amellyel könnyedén ki tudtam takarítani a foteleket és a kanapét. Ez a része azért lett a kedvencem, mert ahogy már említettem, van egy cicám, és bizony mindig tiszta szőr a kanapé, valamint a fekhelye, amit ezzel könnyen, pár perc alatt tudok napi szinten is tisztítani.

Másik szuper kiegészítő a réstisztító fej, ami igazán meglepett. Nem is gondoltam volna, hogy milyen kis hasznos eszköz lesz. A hosszú és hajlékony csővel egyszerűen beférünk a kisebb zugokba és sarkokba. Eddig mindig idegesített a konyhaszekrény és hűtő között, vagy a fürdőszobában a csap alatti szekrény alatt és a mosógép mögött összegyülemlett porcica mennyiség, amit sehogy se értem el eddig. De még az erkélyen, magasban lévő pókhálókat is ezzel tűntettem el.  

A csomag tartalmaz még egy matractisztító fejet is, ami a kiszedi a matracokban megbúvó, legapróbb porszemeket vagy beleragadt hajszálat is.

Szívófejek balról jobbra: réstisztító – All Floor Power Brush szívófej – kárpittisztító

Egyszerűen és gyorsan tisztítható készülék

A portartályt egyszerűen és higiénikusan tudtam kiüríteni, nem kellett bajlódni a porzsákokkal vagy éppen szűrő mosásával. Az All Floor Power Brush szívófejet is jól lehet tisztítani, mivel a kefe része kihúzható, így könnyedén el tudtam távolítani belőle a hajszálakat és az esetlegesen beleragadt porcicákat. A portartály szerintem lehetne kicsit nagyobb, mivel ha sok a por, hamar megtelik. Viszont még így is sokkal gyorsabb és egyszerűbb a porszívózás, mint a korábbi porszívómmal.

Üzemidő, töltés és tárolás

A készüléken két szívási fokozatot lehet beállítani: normál és turbó fokozatot. Az elsőn elektromos kiegészítők nélkül 30 percet dolgozhatunk vele. Normál fokozaton elektromos szívófejjel akár 25 perc, turbó fokozaton pedig kb. 8 perc az üzemideje. A porszívó pedig 4 óra alatt tölt fel teljesen. Turbó fokozatot nekem csak a hosszú szálú szőnyegnél kellett használnom, amibe a macskaszőr és a hajszálak nagyon durván beleragadtak.

Tárolása egyszerű és praktikus, mivel kaptunk egy falra szerelhető dokkolót a készülék és a tartozékok tárolására.

Ahogy láthattátok a videóban, ezt a porszívót bárhol könnyedén tudjuk használni a padlótól egészen a mennyezetig, de akár az autónkban is. Nem kell minden alkalommal az autót tisztítóba vinnünk, mert ezt már mi magunk is könnyedén el tudjuk végezni a Bosch Unlimited Serie 6 használatával otthon is.

Összegzés

Engem meggyőzött a BOSCH Unlimited Serie 6 porszívó, mivel végre nem kell a vezetékkel bajlódnom, teljesen kézre áll a markolata. Külsője dögös, elegáns és modern. Erős szívóereje van, miközben nagyon könnyű, így teljesen alkalmas a mindennapi használatra.

Mindezek miatt nagyon ajánlom kisgyermekes családoknak vagy kutya/macskatartóknak, akik a napi piszkot és állatszőrt gyorsan és hatékonyan szeretnék eltűntetni. Persze azok is imádni fogják, akiknek kevés ideje van a takarításra.

Ha te is szeretnéd megkönnyíteni az otthoni takarítást, vásárold meg a notebook.hu webáruházban!

Comments

Kapcsolat Notebook.hu Marketing

Talán ez is érdekel

Azt hisszük, a videojáték a férfiak hobbija, pedig a hazai gamerek fele nő

A magyarokban még mindig él az a kép, hogy a videojátékosok többnyire otthon ülő, egészségtelen …