Apple MacBook Air, iPhone 13 és AirPods 2 teszt | Egy csodás ökoszisztéma alkotóelemei

Az Apple amióta jelen van a piacon kiemelkedő innovatív termékeivel, megbízható operációs rendszerével. Mindig is a felső kategóriát testesítették meg készülékei, a minőségre pedig soha nem volt panasz. Az eszközeik közötti összhangról, arról a zárt, de jól működő ökoszisztémáról még nem is beszéltünk. Mindegy, hogy átlag felhasználóról vagy üzletemberről legyen szó, az Apple termékeit mindenki szereti és előszeretettel használja egyszerű és gyors kezelőfelületének köszönhetően. Mivel a Notebook.hu hivatalos Apple forgalmazó lett 2022-ben, ezért hatalmas termékpaletta található nálunk, így az Apple termékeit biztos forrásból, hivatalos Apple garanciával vásárolhatjátok meg üzleteinkben és webshopunkban.

Apple MacBook Air 13.3 (2020)

Az Apple MacBook Air 13.3 (2020) kitűnő választás suliba, de irodai felhasználásra, üzleti eszköznek is megfelelő. Felesleges aggódni, hogy 2-3 év múlva csere éretté válik. A legtöbb Apple felhasználó akár 10 évig is vígan használja MacBookját, akármelyik modellről legyen szó. A MacBook Air 13.3 mérete 13,3”, a 2020 pedig a szériájának kiadási évét mutatja. Létezik belőle arany, asztroszürke és ezüst színváltozat is. Kinézetre a már jól megszokott, papírvékony fém házat kapjuk,teljesen letisztult külcsínnel.

Bal oldalon 2 db USB Type C 3.1 csatlakozóval, amin keresztül a töltést kaphatja.

Jobb oldalán egy kombinált jack csatlakozóval.

Mérete 304,1 x 212,4 x 16,1 mm, súlya pedig csupán 1,29 kg. 

A MacBook Air lelkét egy Apple M1 8-magos ARM processzor adja, mely 12M cache-sel és maximális 3,2 GHz-es órajellel duruzsol. Memóriából 8 GB LPDDR4X RAM-ot kapunk bele, míg tárhely gyanánt 256 GB SSD-t. GPU-ja Apple-designed 7-magos. A kijelző csodaszép WQXGA 2560 x 1600 pixel felbontású, fényes IPS LCD Retina True Tone típusú.

Természetesen vezeték nélküli csatlakozásra Wi-Fi 6  és Bluetooth 5.0 áll rendelkezésre, míg a webkamera 720p felbontású FaceTime HD kamera. Az operációs rendszere Apple Mac OS 10.15, Catalina kódnéven ismert. Billentyűzetének háttér világítása automatikus, de manuálisan is állítható.

Hangszórója támogatja a Dolby Atmost, ami csodás hangzást biztosít. Akkumulátora 49,9 wattórás és extrém hosszú üzemidőt biztosít. Ujjlenyomat-olvasója pontos, gyors és megbízható.

Apple iPhone 13 128GB

Az Apple 2021. szeptemberében jelentette meg a 13. szériájának modelljeit. Az alap iPhone 13 landolt nálam csodaszép kék színben, de kapható még éj fekete, csillagfény, rózsaszín valamint piros színben is. A lecsapott élek, a régi dizájnhoz való visszanyúlás továbbra is rettentő jól áll neki, én személy szerint örülök, hogy visszanyúltak a múltba és az akkori egyedi dizájnt visszahozták készülékeikhez.

Bal oldalán a némító gomb, hangerő szabályzó és a SIM tálca foglal helyet.

Jobb oldalán a bekapcsoló gomb árválkodik.

Alján a mikrofon- és hangszórórács között a lightning csatlakozó található.

Hátulján a szokásos Apple logó, fent pedig a kamerasziget két kamerával, villanóvakuval és mikrofonnal.

Elején a hatalmas, notch bevágással rendelkező, 6,1” méretű 2532 x 1170 Super Retina XDR OLED kijelző, valamint a szelfi kamera és további szenzorok a notch-ban.

Mérete 146,7 x 71,5 x 7,65 mm, súlya pedig 173 g. Igazi kis erőgépnek számít az Apple A15 Bionic 6-magos processzorával, memóriából 4 GB-ot kapunk, ami bőven elég az alkalmazások akadásmentes futtatására. Tárhely 128 GB van benne, de létezik 256 GB-os modell is.  Az összes kamerája 12 MP-es, a hátlapon széles- és ultraszéles látószögű kamerák között választhatunk. Videóból maximálisan 4K@60 FPS-re képes, a legnagyobb újdonság itt a moziszerű videofelvétel készítése, amikor a lényegre fókuszál és minden mást elhomályosít körülötte. 

Szoftveresen az Apple iOS 15-öt kapjuk, de természetesen jönnek majd az újabb frissítések időről időre. 5G képes készülékről van szó, ahogyan azt a felső kategóriában elvárhatjuk. A telefon por-, csepp- és vízálló (IP68 minősítéssel rendelkezik).  GPS terén A-GPS, BDS, GALILEO, GLONASS és QZSS is támogatott. Szenzorokból van rengeteg: gyorsulásmérő, giroszkóp, közelségérzékelő, iránytű, fényérzékelő és arcfelismerő.

Apple AirPods 2 töltőtokkal

Az Apple AirPods 2 nem csak egy egyszerű vezeték nélküli füles. Igazi Apple tervezés! A tok egyszerű, letisztult és képes gyors-töltéssel felpumpálni a fülesek akksiját, hiszen beépített akkumulátorral rendelkezik, amit lightning kábelen keresztül tölthetünk fel. A füles automatikusan csatlakozik az Apple termékekhez, amint kivesszük tokjából. Siri is működik vele dupla koppintással vagy csak egyszerűen mondjuk ki, hogy “Hey Siri“. Egyszerűen vezérelhető vele a zene, akár megállítani, elindítani szeretnénk vagy a számok között ugrálni. Részletgazdag, csúcsminőségű hangzásának köszönhetően sokak kedvence. Ha Apple termékeid vannak, semmiképp sem érdemes enélkül élni!

Kíváncsi vagy, hogyan csatlakoznak egymáshoz a fenti eszközök? Nézd meg tesztvideónkat és megtudod!

Apple termékek rendszere

Gyorsan és könnyen csatlakoznak az eszközök egymáshoz. Egy telefonon bejövő hívást a MacBookon is felvehetünk, az Apple Airpods-on keresztül hallgathatjuk a filmet a MacBookon, és ha bejön egy hívás a telefonon, azonnal fel tudjuk venni azt is az eszközök közötti gördülékeny váltással. De ez még nem minden! Hiszen a fájljainkat is elérhetjük az összes eszközön: amit elkezdtünk az egyiken, azt folytathatjuk a másikon és tényleg minden mindennel összefügg, hogy a lehető leggördülékenyebben haladhasson a munka. Az Apple termékeket támogató autókról pedig még nem is beszéltünk…

Ne feledjétek, a Notebook.hu hivatalos Apple forgalmazó lett, így érdemes tőlünk, biztonságos forrásból beszerezni Apple termékeket! Figyeljétek a kínálatot és akciókat! Akár 10, 20 havi 0% THM-mel is a Tiétek lehet legújabb Apple készüléketek gyártói garanciával!

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.