PS5 részletre, akár 0%THM kamatmentes áruhitelre

A Sony már 2020. november 12-én megjelent a legújabb konzol szériájával, a PlayStation 5-el, viszont a hatalmas igényt nem tudták kiszolgálni, így hiánytermék volt szinte állandóan. Még az előrendeléseket sem tudták mindenhol teljesíteni, ezért aki nem rendelte elő, annak szinte esélytelen volt a beszerzés, vagy horror áron juthatott hozzá. A gyártási nehézségek összefüggésben voltak a Covid-19 megjelenésével, ami 2020. márciusában robbant be igazán. A megjelenés után pedig probléma volt a chiphiány és épp 2020. végén indult el a kriptopiacon egy olyan bikapiac, amit még soha nem láttunk azelőtt, ennek köszönhetően megnőtt a videókártyák iránti kereslet, így az is erőteljesen megdrágult és chiphiánnyal is meg kellett küzdeni a a Sonynak.

Hol lehet PS5-öt venni?

A 2020. novemberi 12-i megjelenést övező készlethiány is rendeződött 2 év után. Tehát aki most szeretne PlayStation 5-re szert tenni, annak jó hírem van, a Notebook.hu webáruházában és fizikai üzleteiben is kapható a konzol. Nem szükséges már várólistára feliratkozni, nem kell horror árat sem fizetni érte, teljes mértékben normalizálódott a helyzet.

PlayStation 5 készlet

A notebook.hu az összes variációt készleten tartja, így dönthetünk, hogy a lemezes PlayStation 5 Slim, vagy sokkal olcsóbban a PlayStation 5 Digitális Slim kiadását választjuk, melybe fizikai lemez nem helyezhető.

PS5 részletre a Notebook.hu-nál

Az alap PS4 számítási teljesítménye 1,84 Teraflop, míg a PS4 Pro erre nagyon rákontrázott a 4,2 Teraflop-pal, így ennek megfelelően drágább is. De a PS5 bizony 10,28 Teraflop, ami közel 5,6x gyorsabb, mint az alap PS4, de közel 2,5x gyorsabb még a PS4 Pro-nál is. Ennek megfelelően a PS5 konzolcsomagok ára is 200.000 Ft felett van, de erre is van megoldás. Ha nem szeretnénk ekkora összeget egyszerre kifizetni, hiszen részletfizetési lehetőségek is várják a játékosokat.

0% THM, vagy 48 havi részletre

A PlayStation 5 akár 0% THM-el is elvihető 10 havi részletfizetési lehetőséggel, így a teljes összeget kell csupán 10 részletben kifizetni teljesen kamatmentesen. Aki még ennél is kevesebbet szeretne erre havonta fordítani, annak akár 48 havi áruhitelre is van lehetősége. Mindkét esetben 0 Ft az önrész, így már vihetjük is a kiszemelt PS5 verizónkat, legyen az a lemezes PS5 vagy a Digitális PS5 változat.

A PlayStation 5 technikai részletei

A PlayStation 5 a legújabb generációs konzol a Sony-tól, amely számos fejlesztést tartalmaz a hardver és a szoftver terén. A konzol SSD tárhelyet használ a gyors betöltési idők érdekében, és támogatja a nagy felbontású játékokat is. A grafikus teljesítményt egy erős GPU biztosítja, amely akár 10,28 tflops sebességre is képes. Az adaptív ravaszok és a Tempest 3D AudioTech technológia révén a játékokban még élethűbb élményt nyújt. A konzol két változatban érhető el: egy hagyományos változatban, amely támogatja a fizikai Blu-ray lemezeket, és egy digitális változatban, amely csak letöltött játékokkal játszható.

Playstation VR2 részletre

2023. február 22-én jelent meg a PlayStation 5 mellé a PlayStation VR2, amely hatalmas újításokat hozott a korábbi PlayStation VR-al szemben és újabb szintre lépett a virtuális valóság színterét nézve. Bizonyos szempontból pedig beelőzve a PC VR piacot. Ennek megfelelően a PlayStation VR2 ára bizony annyiba kerül, mint egy lemezes PlayStation 5, így annak megvásárlása – főleg ha PS5-el együtt vesszük -, bizony már megközelíti, sőt esetenként át is lépheti kicsit a félmillió forintot. Egy ekkora kiadás szintén kellemetlenül érintheti a pénztárcánkat, de szerencsére itt is van lehetőség a 10 havi 0% THM-re vagy az akár 48 havi áruhitelre.

iPhone részletre

Hasonló a helyzet tehát a Sony új konzolja esetében, mint az iPhone-nál. Ha a legjobbat szeretnénk magunknak, az bizony nem a legolcsóbb, de minden pénzt megér. Éppen ezért vannak ilyen jó iPhone részletfizetési lehetőségek is, ahogyan a PlayStation 5 és a PS VR2 esetében. Tehát ha egy jó iPhone is ott szerepel az álomlistádon, akkor az hamar valóra is válhat, hiszen iPhone részletre ugyanúgy megvásárolható, mint a PS5.

Xbox részletre

Vannak viszont, akik még a PlayStation 5 mellé egy Xbox Series X vagy S konzolt is szeretnének a polcra, hogy a Microsoft konzoljára megjelenő exkluzív címekkel is játszhassanak. Számukra is jó hírünk van, hiszen a legújabb generációs Xbox részletre ugyanúgy megvásárolható, mint a Playstation 5. Persze aki nem szeretne PlayStation 5-öt vásárolni, mert inkább csak Xbox Series X-re fáj a foga, az is érthető, az Xbox részletfizetés mindenkinek jól jöhet, legyen az 0% THM vagy a 48 havi áruhitel.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.