Top 3 Microsoft Surface termék 2024

A Microsoft már 2012-ben jelentette meg legelső Microsoft Surface termékét, ami a mostani Microsoft Surface Pro eszközök legelső kiadása volt, és az igazság az, hogy egyáltalán nem ért el nagy sikereket. Mégis mi sarkallta arra a céget, hogy folytassák ezt a vonalat? A válasz egyszerű. Láttak benne fantáziát, és azóta egy igencsak sikeres termékportfóliót tudnak Surface név alatt felsorolni különböző típusú termékekkel.

Top 3 Microsoft Surface termék

Microsoft Surface Laptop Studio 2

A Microsoft Surface Laptop Studio 2 (YZY-00023) az egyik legkomolyabb Microsoft Surface eszköz a piacon a Microsoft portfóliójában. Komoly 13. generációs Intel® Core™ i7-13700H processzora 24M Cache-el egészen 5.00 GHz sebességre képes. Memóriából 16GB LPDDR5X RAM került bele, míg tárhelyből 512GB M.2 PCIe Gen4 SSD van a motorház alatt. A 14.4″ kijelzője 2400 x 1600 fényes Multi-Touch LCD panel, ami ráadásul VESA DisplayHDR 400 certified és Dolby Vision IQ® támogatást is élvez, ráadásul érintőkijelzős. A grafikus vezérlő egy NVIDIA® GeForce™ RTX 4050 6GB GDDR6, ami bőven elegendő komolyabb munkákhoz, legyen szó videóvágásról, 3D modellezésről, képszerkesztésről, de természetesen a játékokról sem kell lemondanunk. Vezeték nélküli kapcsolatra Wi-Fi 802.11 ax-et és Bluetooth 5.1-et tudhat magáénak, míg csatlakozók terén 1 db USB 3.0, 2 db USB-C 4.0 valamint egy microSD-kártyaolvasó került rá. FullHD webkamerája Windows Hello támogatással rendelkezik természetesen, ahogy azt egy Microsoft géptől megszokhattuk.

Microsoft Surface Pro 9

A Microsoft Surface Pro 9 (QIX-00006) már az eredeti Surface 9. generációja. Izgalmas, hogy micsoda hardvert képesek egy tablet testbe préselni. 12. generációs Intel® Core™ i7-1255U Processzora 12M Cache-el egészen 4.70 GHz órajelig is fel tud pörögni. Memóriából is elegendőt, mégpedig 16GB LPDDR5 RAM-ot kapunk. Tárhelyből itt is 512 GB SSD lapul, míg érintőkijelzője 13″ (2880 x 1920) fényes IPS Multi-Touch LCD PixelSense™ Flow panel és a Dolby Vision IQ™ támogatást ez is élvezi. Grafikus vezérlőből a jól ismert Intel® Iris® Xe Graphics eligible került integrálásra. Vezeték nélküli kapcsolatra Wi-Fi 802.11 ax és Bluetooth 5.1, amit kapunk. Csatlakozókból 2 db USB-C 4.0 került rá csupán és az aljára a mágneses csatlakozó a billentyűzethez. Elülső 1080p kamerája Windows Hello támogatással rendelkezik, a hátlapon pedig 10 MP 1080p/4K videóminőségű kamerát kapunk.

Microsoft Surface Laptop 5 13,5″

A Microsoft Surfcae Laptop 5 13-5″ (RBG-00049) kellemes kis gép a mindennapokra. A Surface Pro 9-hez hasonló hardverrel rendelkezik. Ugyanaz az Intel® Core™ i7-1255U Processzor 12M Cache, 4.70 GHz maximális órajel. Szintén 16GB a memória, bár LPDDR5x jelen esetben. Azonos 512GB SSD tárhely. Kijelzője szintén érintésérzékeny, viszont 13.5″ méretű és csak 2256 x 1504 felbontású, fényes Multi-Touch LCD (Dolby Vision IQ) panel. A már megszokott Intel® Iris® Xe Graphics eligible integrált grafikus vezérlő került bele. Vezeték nélküli kapcsolatra Wi-Fi 802.11 ax és Bluetooth 5.1 érhető el itt is. Csatlakozók terén pedig 1 db USB 3.1, 1 db USB-C 4.0 került rá. HD webkamerája Windows Hello támogatással rendelkezik.

Microsoft Surface munkába

A Microsoft Surface összes tagja leginkább munkára lett tervezve. Míg a Studio laptopjai komolyabb hardverigényű, akár grafikus munkát ellátó feladatokra, addig a Surface Pro azoknak készült, akik szeretik a mobilitást az üzleti életben. A normál surface laptop pedig a mindennapi feladatokra tökéletes választás lehet, hiszen kicsi, vékony és szintén könnyen hordozható, de a leginkább hasonlít a klasszikus laptopokhoz.

Microsoft Surface gyerekeknek

A Microsoft Surface Pro-ból kiindulva a Microsoft rájött, hogy a könnyű hordozhatóság a gyerekeknek is szimpatikus lenne, így a Microsoft Surface Go 3 egy még kisebb, 10,5″ méretű kis tablet szintén egy jól használható hardverrel karöltve. Tollal használható, igencsak praktikus kis eszköz és nem csak gyerekeknek.

Microsoft Surface hitelre

A Microsoft Surface eszközök rettentő jó stabilitást nyújtanak, hiszen a Microsoft tervezte a saját operációs rendszeréhez. Mivel komoly gépekről van szó, az árcímke is kicsit vastagabb, mert ilyen különleges laptopokat azért nem minden cég gyárt. Amennyiben Microsoft Surface eszközt szeretnénk, de nem adnánk ki szívesen ekkora összeget egyben érte, érdemes a 0% THM-et keresni, ahol 10 vagy 20 havi egyenlő részletben kell a teljes árat kifizetni. Ha hosszabb futamidőt szeretnénk még kisebb törlesztővel, arra is vannak áruhitel opciók a notebook.hu weboldalán.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.