Kezdőlap / Cikkek / A Google Fotók tárolási szabályainak változásai

A Google Fotók tárolási szabályainak változásai


Már megszokhattuk, hogy az Android telefonunk szinkronizálja a fotóinkat, videóinkat a Google Photos-al, de borús idők jönnek!

Eddig ha eredeti méretben tároltuk ezeket a tartalmakat, akkor bizony a fiókhoz tarozó ingyenes (általában) 15GB tárhelyből emésztett fel helyet súlyos megabájtokat. Volt viszont lehetőség a média tartalmaink kiváló minőségű tárolására, ami nem számított bele az ingyenes tárhelyünkbe.

Sajnos, ez 2021. június 1-től megszűnik, és innentől ezek az anyagaink is a tárhelyünket emesztik majd fel. Azért is fontos ez az információ, mert a Fotók, Videók, Drive és Gmail is ugyanazzal a 15GB-al gazdálkodik.

Na, de meddig lesz elég a tárhely az eddigi felhasználói szokásaink alapján? Ezt a Google kiszámolja nekünk erre a linkre kattintva. Ez csak jövő év nyarától fog minket érinteni, de mi a teendő, ha fogy a tárhelyünk? Kénytelenek leszünk vagy törölni, esetleg leállítani a képek szinkronizálását, hiszen a leveleink sem fognak tudni beérkezni, ha elfogy a hely.

Nekem 15GB helyett 19GB van, ez ne zavarjon meg, valamikor kaptam 2-szer +2GB-ot.

Vagy egyszerűen előfizetünk Google tárhelyre:

Havi csomagban 100 GB tárhely (1,59GBP) 650 Ft-ba kerül, míg a 200 GB (2,49GBP) 1000 Ft-ba. Van még 2 TB-ra is lehetőség (7,99GBP) 3250 Ft-os áron. De akár egy évre előre is kifizethetjük, úgy 10 hónap áráért kapunk 12 hónapot.


Ami viszont még érdekes hír ezzel kapcsolatban, hogy a Google Pixel 5 telefonok tulajdonosait (és annak korábbi verzióival rendelkezőket) nem érinti ez a változás. Ők 2021. június 1. után is ugyanúgy tárolhatják fotóikat, videóikat, mint előtte.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Legjobb 5G telefonok [2021]

Amikor beköszöntött az 5G korszak, elég nagy felhajtás volt körülötte, hogy káros az egészségre, elpusztulnak …