Kezdőlap / Cikkek / 3 legjobb világító billentyűzet [2023]

3 legjobb világító billentyűzet [2023]

Manapság egy vérbeli gamernek elengedhetetlen, hogy a tökéletes fényárban úszó gépháza és egere mellé világító billentyűzet is kerüljön. Persze a háttérvilágítás nem elég, a modding sem utolsó szempont, hogy tökéletesre beállítsuk, személyre szabjuk az élményt.

3 legjobb Világító billentyűzet

Általában vezeték nélküli billentyűzet nem létezik világítósban, hiszen sokat fogyasztana és hamar lemerülne. Arról nem is beszélve, hogy a vezetékes billentyűzetek sokkal gyorsabb válaszidővel rendelkeznek, és ez egy játék esetén elengedhetetlen követelmény. Angol és magyar billentyűzet is beszerezhető a piacon attól függően, kinek mire van igénye. De nézzük az általunk kiválasztott Top 3 világítós gamer billentyűzetet.

  1. ASUS ROG FALCON
  2. CORSAIR K60 RGB PRO
  3. WHITE SHARK SPARTAN

ASUS ROG FALCON

Azért ajánljuk, mert vezetékes és vezeték nélküli működésre is képes

Kiosztás: magyar (a képen angol van)
Mérete: 305 x 101 x 38,5 mm
Súly: 520 g

Az ASUS ROG FALCON mechanikus billentyűzet magyar kiosztással érhető el a notebook.hu webáruházában és üzleteiben, használható vezetékes és vezeték nélküli módban is. Ez utóbbi esetben USB 2.4GHz-en. A billentyűzet kialakítása meglehetősen kompakt. Cherry MX kapcsolókat használ 50 millió leütési élettartammal. Háttérvilágítása Aura Sync RGB. AntiGhosting is van benne. Vezeték nélküli módhoz beépített akkumulátort tartalmaz, mely akár 450 óra üzemidőre is képes. Bal oldalán interaktív touch panel található, a garancia pedig 24 hónap. Kell ennél több egy kompakt billentyűzet esetén?

CORSAIR K60 RGB PRO

Azért ajánljuk, mert Cherry VIOLA kapcsolókkal szerelt, strapabíró és megbízható.

Kiosztás: angol
Méret: 442 x 137 x 43 mm
Súly: 880 g

Ha nem zavar, hogy a CorsairK60 RGB PRO gamer billentyűzet kiosztása angol, akkor egy profi gamer kiegészítő lehet az asztalodon. Mechanikus gombjai Cherry VIOLA-val szereltek, aminek az élettartama akár 50 millió leütés is lehet. A numpad teszi teljessé ezt a billentyűzetet. Háttérvilágítása RGB, egész pontosan a Corsair iCUE szoftver által támogatott megoldás. Anti-ghosting természetesen van, hiszen anélkül nem sokat ér egy vérbeli gamer billentyűzet. Garancia: 24 hónap.

WHITE SHARK SPARTAN

Azért ajánljuk, mert jó ár/érték arányú, kisméretű mechanikus gamer billentyűzet és RGB világítással is rendelkezik.

Kiosztás: magyar
Méret: 355 x 135 x 20 mm
Súly: 640 g

A White Shark Spartan az egyik legjobb ár/érték arányú mechanikus, RGB gamer billentyűzet a piacon. Csatlakozása USB, természetesen vezetékes billentyűzet, 87 gombos, apró méretű, hiszen nincs numpad. Kék kapcsolókkal rendelkezik, amelyek élettartama 50 millió leütés is lehet. Megvilágítása egyszerű, de 9 módot támogat. Fémborítású és természetesen Anti-ghosting is van a fedélzeten. Sajnos nem csuklótámaszos. 24 hónap garancia van rá.

Magyar világító billentyűzet

A világító billentyűzetek többsége gamer mechanikus billentyűzet és rengeteg csak angol kiosztással érhető el. De ne csüggedjünk, mert egyre több és komolyabb típus is elérhető már magyar és világító billentyűzettel. Vegyünk is néhány példát, ami van raktáron:

Világító billentyűzet és egér

Ritka, de létező kombináció, amikor gamer billentyűzetet egérrel együtt is lehet venni. Így a világító billentyűzet és egér kombókat szedtük nektek össze, hogy egy füst alatt két beviteli eszközhöz is hozzá tudjál jutni, ha szükséges.

Vezeték nélküli, bluetooth világító billentyűzet

A világító gamer billentyűzetek nagy többségében vezetékesek, de ha nagyon keresgélünk, találhatunk olyat, mely vezetékes mellett vezeték nélküli üzemmódra is képes, ráadásul a legtöbb esetben beépített akkumulátorról. Nagy ritkaság számban vannak az ilyen bluetooth vagy 2,4GHz-en működő billentyűzetek, de íme néhány háttérvilágításos vezeték nélküli, ami elérhető raktáron:

Világító billentyűzet márkák

A legtöbb billentyűzet márka gyárt gamer billentyűzeteket is, amelyek szinte minden esetben világító billentyűzetek, hiszen az RGB világítás komoly része a gamer létnek. A legjobb márkák közzé tartozik a Corsair, Razer és az ASUS, középkategóriában ott a Logitech és a Dell, olcsóbb szinteken pedig a White Shark, Aula, Hama, Gamdias.

Világító billentyűzet árak, akciók

A notebook.hu webáruházában rengeteg világító billentyűzetet lehet találni és nem is akármilyen árakon. Sokszor akciók is vannak, ilyenkor nagyon sokat spórolhat az ember. A legolcsóbb világító billentyűzet a Genius GX-Scorpion K215, ami éppen csak megugorja a 4.000 Ft-ot. Viszont az árplafonon található SteelSeries Apex Pro is, ami már a 100.000 Ft-ot is átlépi kicsivel. Bizony, hatalmas árkülönbség van a legolcsóbb és legdrágább világító billentyűzet között és még több további fantasztikus klaviatúrák ezen két ár között. Megéri-e egy drágább billentyűzetet venni? Ha komoly gamer vagy és nyüstölöd rendesen, akkor mindenképp. Arról nem is beszélve, hogy a világításon kívül milyen sok egyéb funkciót pakolnak némelyikbe. Mint az Anti-Ghosting, beépített memória, multimédia gombok, programozható makro gombok, csuklótámasz, fémház, víz- és porállóság és még sorolhatnám.

Világító billentyűzet színek

Maga a világító billentyűzet a legtöbb esetben fekete, de láttunk már fehéret, ezüstöt és aranybarnát is. De a billentyűk világítása között is van különbség. Létezik egyszínű vagy többszínű. Van, amelyik egy tucat színvariációt, effekteket tud. De ami a legfontosabb, hogy a komolyabbak már támogatnak olyan RGB szabványokat, mint pl. az Aura Sync, amely segítségével a számítógép házat, a benne lévő LED világításokat és az egér világítását is összehozhatjuk, sőt akár a szoba fényének színeit is 😀

Világító billentyűzetes notebookok

A notebookok világító billentyűzetei általában egy színben világítanak, pl. fehér vagy piros, de ritkább esetben léteznek RGB billentyűzettel is. Normál notebookok esetében ez csak azért van, hogy sötétben is jól lássuk a billentyűket. Ilyenek az ASUS Gamer notebookjai vagy a Lenovo Legion sorozat tagjai. Nézzünk is meg pár példát:

MSI Katana GF66

MSI CROSSHAIR 15 B12U

Világító egerek

Az RGB világítású gamer PC mellé a világító billentyűzeten túl világító egeret is vásárolhatunk. Ilyenek például a SteelSeries Rival 5 vagy az ASUS ROG Pugio II P705. Ezzel lesz teljes a gamer PC, nem érdemes kihagyni semmiképp, legyen akár vezetékes vagy bluetooth egér. Némelyiknek az alja világít, így egy érdekes háttérvilágítás élményben lehet részünk. Van, ahol a logó világít, ami így olyan, mint egy virtuális matrica.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Top 3 olcsó okostelefon [2023] – a legjobb ajánlatok, akciók

TartalomjegyzékshowTop 3 olcsó okostelefon1. Xiaomi Redmi 9AA legolcsóbb okostelefon2. Xiaomi Redmi 9ATA legjobb olcsó okostelefon3. …