Kezdőlap / Cikkek / 3 legjobb világító billentyűzet [2021]

3 legjobb világító billentyűzet [2021]

Manapság egy vérbeli gamernek elengedhetetlen, hogy a tökéletes fényárban úszó gépháza és egere mellé világító billentyűzet is kerüljön. Persze, nem elég a háttérvilágítás, a modding sem utolsó szempont, hogy tökéletesre beállítsuk, személyre szabjuk az élményt.

3 legjobb Világító billentyűzet

Általában vezeték nélküli billentyűzet nem létezik világítósban, hiszen sokat fogyasztana és hamar lemerülne. Erről nem is beszélve, hogy a vezetékes billentyűzetek sokkal gyorsabb válaszidővel rendelkeznek, és ez egy játék esetén elengedhetetlen követelmény. Angol és magyar billentyűzet is beszerezhető a piacon attól függően, kinek mire van igénye. De nézzük az általunk kiválasztott Top 3 világítós gamer billentyűzetet.

  1. ASUS TUF GAMING K7
  2. CORSAIR K95 RGB PLATINUM
  3. WHITE SHARK SPARTAN

ASUS TUF GAMING K7

Azért ajánljuk, mert optomechanikus, Armory II támogatást élvez és IP56 víz- és porállósággal rendelkezik.

Kiosztás: magyar
Mérete: 439 x 131 x 37 mm
Súly: 794 g

Az ASUS TUF Gaming K7 egy megbízható, strapabíró mechanikus, RGB világítással rendelkező gamer billentyűzet. Hogy mitől ilyen ellenálló? Természetesen a mechanikus mivolta miatt, és az IP56 por- és vízállóság sem kutya, hiszen leehetjük, leönthetjük. Még az erős vízsugárral szemben is védett. Sebességbajnok is, hiszen a mechanikus kapcsolók infravörös fényt sugároznak, egy gomb lenyomásakor azonnal megtörténik az érzékelés. A megszokott 5 ms helyett 0,2 ms-re csökkentve a válaszidőt. Csatlakozása USB 2.0-n történik, kiosztása magyar nyelvű. Természetesen numpaddal is rendelkezik. Háttérvilágítása Aura Sync RGB, így az Aura Sync-el kompatibilis alaplapi és egyéb támogatott kiegészítők fényeivel szinkronba hozható. Armory II támogatást is élvez. Természetesen van Anti-Ghosting, továbbá a kényelmet növelve csuklótámasszal is rendelkezik. A garancia 24 hónap. Kell ennél több?

CORSAIR K95 RGB PLATINUM

Azért ajánljuk, mert cherry MX brown kapcsolókkal szerelt, egyéni makró gombjai és multimédia gyorsbillentyűi is vannak.

Kiosztás: angol
Méret: 465 x 171 x 36 mm
Súly: 1310 g

Ha nem zavar, hogy a Corsair K95 gamer billentyűzet kiosztása angol, akkor egy rettentő sok tudású, profi gamer kiegészítő lehet az asztalodon. Mechanikus gombjau Cherry MX Brow, aminek az élettartama akár 50 millió leütés. Multimédia billentyűkkel is felvértezték, mellette makrók is vannak, amelyek tárolására beépített memóriával is rendelkezik. Numpad és csuklótámasz teszi teljessé ezt a billentyűzetet. Háttérvilágítása RGB, egész pontosan a Corsair iCUE szoftver által támogatott megoldás. Anti-ghosting természetesen van, hiszen anélkül nem sokat ér egy vérbeli gamer billentyűzet. A hátulján elhelyeztek egy USB portot is, így visszaadva az általa a gépben elfoglalt helyét és egyébként is praktikus, ha “kéznél” van egy USB port. Garancia: 24 hónap.

WHITE SHARK SPARTAN

Azért ajánljuk, mert jó ár/érték arányú, kis méretű mechanikus gamer billentyűzet és RGB világítással is rendelkezik.

Kiosztás: magyar
Méret: 355 x 135 x 20 mm
Súly: 640 g

A White Shark Spartan az egyik legjobb ár/érték arányú mechanikus, RGB gamer billentyűzet a piacon. Természetesen vezetékes billentyűzet, 87 gombos, apró méretű, hiszen nincs numpad. Kék kapcsolókkal rendelkezik, amelyek élettartama 50 millió leütés is lehet. Háttérvilágítása egyszerű, de 9 módot támogat. Fémborítású és természetesen Anti-ghosting is van a fedélzeten. 24 hónap garancia van rá.

Világító billentyűzet márkák

A legtöbb billentyűzet márka gyárt gamer billentyűzeteket is, amelyek szinte minden esetben világító billentyűzetek, hiszen az RGB világítás komoly része a gamer létnek. A legjobb márkák közzé tartozik a Corsair, Razer és az ASUS, közép kategóriában ott a Logitech és a Dell, olcsóbb szinteken pedig a White Shark, Aula, Hama, Gamdias.

Világító billentyűzet árak, akciók

A notebook.hu webáruházában rengeteg világító billentyűzetet lehet találni és nem is akármilyen árakon. Sokszor akciók is vannak, ilyenkor nagyon sokat spórolhat az ember. A legolcsóbb világító billentyűzet a Genius GX-Scorpion K215, ami éppen csak átlépi a 4.000 Ft-ot. Viszont az árplafonon található Corsair K100 is éppen, hogy csak felülről súrol egy határt, ez pedig a 100.000 Ft. Bizony, hatalmas árkülönbség van a legolcsóbb és legdrágább világító billentyűzet között és még több további fantasztikus klaviatúrák ezen két ár között. Megéri-e egy drágább billentyűzetet venni? Ha komoly gamer vagy és nyüstölöd rendesen, akkor mindenképp. Arról nem is beszélve, hogy a világításon kívül milyen sok egyéb funkciót pakolnak némelyikbe. Mint az Anti-Ghosting, beépített memória, multimédia gombok, programozható makro gombok, csuklótámasz, fémház, víz- és porállóság és még sorolhatnám.

Világító billentyűzet színek

Maga a világító billentyűzet a legtöbb esetben fekete, de láttunk már fehéret, ezüstöt és aranybarnát is. Na, de a billentyűk világítása között is van különbség. Létezik egy színű vagy több színű. Van, amelyik egy tucat színvariációt, effekteket tud. De ami a legfontosabb, hogy a komolyabbak már támogatnak olyan RGB szabványokat, mint pl. az Aura Sync, amely segítségével a számítógép házat és a benne lévő LED világításokat és az egér világítását is összehozhatjuk, sőt akár a szoba fényének színeit is 😀

Világító billentyűzetes notebookok

A notebookok világító billentyűzetei általában egy színben világítanak, pl. fehér vagy piros, de léteznek RGB billentyűzettel is ritkább esetben. Normál notebookok esetében ez csak azért van, hogy sötétben is jól lássuk a billentyűket. Ilyenek pl. az MSI G sorozat tagjai, a Dell Gamer G sorozat példányai, az ASUS Gamer notebookjai vagy a Lenovo Legion sorozat tagjai. Nézzünk is meg pár példát:

Lenovo Legion Y540

MSI Katana GF66

MSI GP66 LEOPARD

Világító egerek

Az RGB világítású gamer PC mellé a világító billentyűzeten túl világító egeret is vásárolhatunk. Ilyenek például a SteelSeries Rival 650, EndGame Gear XM1 vagy az ASUS ROG Pugio II P705. Ezzel lesz teljes a gamer PC, nem érdemes kihagyni semmiképp, legyen akár vezetékes vagy bluetooth egér. Némelyiknek az alja világít, így egy érdekes háttérvilágítás élményben lehet részünk. Van, ahol a logó világít, ami így olyan, mint egy virtuális matrica.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Azt hisszük, a videojáték a férfiak hobbija, pedig a hazai gamerek fele nő

A magyarokban még mindig él az a kép, hogy a videojátékosok többnyire otthon ülő, egészségtelen …