Business laptoppal az üzlet is jobban megy – 2.rész

Új szegmens tűnt fel a laptop piacon: egyre többen keresnek kifejezetten üzleti, úgynevezett business laptopokat.
Milyen laptop segít abban, hogy könnyebben valósítsd meg az üzleti ötleteidet? Hogyan válassz business gépet?
Ezekre a kérdésekre keres választ új cikksorozatunk!

A CPU és a RAM kérdése
A kétmagos processzorok, az i3 és az i5-ös szériák (esetleg az AMD E-sorozatok) már kiválóan használhatóak üzleti célokra.
Azonban még jobban jársz, ha a négymagos processzorral rendelkező laptopokra koncentrálsz, amiben mondjuk egy Intel Core i7-es CPU dolgozik. Az AMD-szériából származó procikat is ajánljuk (a velük kompatibilis gépeken rengeteg üzleti applikáció fut, melyeket a mindennapi feladatokban remekül használhatsz).
Mások viszont az ultrabookokra esküsznek. Milyen érvek szólnak az ultrabookok mellett? A processzoraik rendkívül kevés energiát fogyasztanak, emiatt az ultrabookok a szokásos laptopoktól könnyebbek, bárhová lazán magunkkal vihetjük őket.
A másik szempont a töltöttség kérdése: az utrabookok akár 8-9 óráig is kibírják konnektor nélkül, ami az üzleti tárgyalások rohanó világában szintén óriási előnynek számít.
Az ultrabookok közül egyre többen vesznek üzleti célra elegáns és könnyed ASUS Zenbookokat, melyek ára jelenleg 270 000 és 400 000 forint között mozog. A kategória csúcsát jelentő DELL Latitude-ben viszont már háttérvilágítással rendelkező billentyűzet és egy csomó extra van:
https://www.notebook.hu/dell-latitude-e7240-174263
Itt még többet tudhatsz meg a legjobb ultrabookokról:
https://www.notebook.hu/ultrabook

Nálunk, embereknél is fontos a memória– ez az üzleti laptopoknál sincs másként. A RAM esetében nem adhatod 4 GB alá az igényeidet! Bonyolítja a történetet, ha gyakran készítesz látványos grafikákat a prezentációkhoz vagy az üzleti tervekhez, mert az ilyen projekteket 8 GB körüli memóriával működnek igazán jól.
Ezzel az emlékezőtehetséggel kell rendelkeznie annak az üzleti laptopnak, mely egyszerre több programot használ és a legösszetettebb fényképszerkesztésekkel is a kellő iramban dolgozik.

Folytatása következik…

Sorozatunk további részei:

Business laptoppal az üzlet is jobban megy – 1.rész

Comments

Rólunk Katona-Kis András