Legjobb ASUS Vivobook laptopok 2023 – Segítünk választani

A legjobb ASUS Vivobook 2023

A legjobb ASUS Vivobook 2023-ban nem más, mint az ASUS Vivobook Pro 16X OLED N7601, hiszen nagy kijelzője OLED panellel szerelt, ahogy arról a neve is árulkodik. A Pantone validált kijelző alkotó munkára is kiváló, így kreatív munkásoknak, mint grafikusok, videóvágók, megfelelő színekben pompázik majd minden, amit készítenek. Ez nagyon fontos, főleg nyomdai munkákon dolgozóknak. Ráadásul 3840×2400 felbontású UHD+ ez az OLED panel, szem nem marad szárazon. Processzor tekintetében egy erős Intel Core i7-12700H típust kapunk 24M Cache-el és maximálisan 4,7GHz-es órajellel. Memóriából 2x16GB DDR5 4800MHz-et passzíroztak bele, ami iszonyat gyors és a mérete is megfelel a komolyabb fájlok kezelésére. A VGA terén pedig Nvidia GeForce RTX 3070 Ti lapul benne 8GB GDDR6 memóriával.

Mi az a Vivobook?

A Vivobook az ASUS egyik legnépszerűbb laptop sorozata, mely tagjai különböző felhasználási területekre kínálnak megoldást. Létezik külön a fiatalok számára készült modell, az a Vivobook S szériája, de általánosságban az átlagfelhasználókra céloz széles körben, de azért a professzionális felhasználóknak is rendelkezésre állnak néhány modellel.

ASUS Vivobook játékhoz

Az ASUS Vivobook laptopok elsősorban nem gamingre lettek tervezve, de létezik olyan kreatív munkára szánt modell, mely tökéletesen helytáll a játékok birodalmában is erős processzorával, sok memóriájával és főleg Nvidia GeForce RTX videókártyájával. Általánosságban ez a Vivobook Pro modellekre igaz, tehát ha ilyen laptopra vágysz, a Vivobook Pro sorozatát nézd át. Belépő szinten a gaming világba ott van az ASUS Vivobook Pro 15 M6500 a 8 magos AMD Ryzen 7-5800 procijával, Nvidia Geforce RTX 3050 VGA-val, 16GB memóriával és 144Hz-es kijelzőjével.

ASUS Vivobook munkához

Az ASUS Vivobook S szériája fiatalos, modern dizájnnal rendelkező, kompakt kialakításnak örvend és még színválasztékból is elég sok létezik. Munkára kiváló, hiszen igényes kinézettel rendelkezik, könnyen hordozható és tökéletesen állja a sarat, ha általános munkáról van szó. Példaként ott a zöld színben is elérhető, mégis elegánsan fiatalos, lendületes ASUS VivoBook S15 K3502. Processzora 12. generációs Intel Core i5-12500H, memóriából 16GB, tárhelyből 512GB és FHD 15,6″ LCD kijelzője. VGA semmi extra, a jól megszokott Intel Iris XE Graphics.

ASUS Vivobook multimédiához

Multimédia felhasználásra az egyik legfontosabb a kijelző, így az ASUS Vivobook sorozatból mindenképp egy OLED kijelzővel szereltet ajánlanék. Ennek tökéletesen megfelel az ASUS VivoBook 15X OLED M1503, mely AMD Ryzen 7-4800H procival, 512GB tárhellyel, 16GB DDR4 memóriával szereltek, míg a VGA csupán egy átlagos AMD Radeon Graphics. De a lényeg továbbra is a kijelző, mely 1920×1080 felbontású, fényes OLED és Pantone validált.

ASUS Vivobook általános használatra

Az egyik legolcsóbb ASUS Vivobook-ot ajánlanám általános használatra, ez pedig nem más, mint az ASUS Vivobook 15 X1502. Na de attól, hogy olcsó, még nem jelenti, hogy gyenge is. Habár az árcédulának megfelelően Intel Core i3-1220P proci került bele, de 12M cache és maximálisan 4,4GHz órajel az nem olyan rossz teljesítmény. Memóriából 8GB került bele, ami már alapfeltétel, attól kevesebbel nem érdemes laptopot venni. Tárhelye 256GB SSD. Kijelzője matt FHD, a VGA pedig Intel UHD Graphics a 12. generációból.

ASUS Vivobook tanuláshoz és utazáshoz

Tanuláshoz a fiatal és menő kialakításon túl az összehajtható laptopokat ajánlom, tehát az ASUS Vivobookok közül a Flip-et. Fiatalos, menő, most egy kéket választottam példaként, ráadásul OLED érintőkijelzőset, ez pedig az ASUS VivoBook S14 Flip OLED TN3402. AMD Ryzen 5-5600H 6 magos procival 16M Cach-el és akár 4,2GHz működési órajellel. 16GB memóriával, 512GB SSD tárhellyel. Mérete pici, csak 14″, de a képe tűéles, hiszen 2,8K felbontású (2880×1800). A VGA pedig az Intel Iris Xe Graphics a fedélzetén. Könnyű, praktikus használni akár tabletként, suliban jegyzetelésre, vagy otthoni tanulásra több, mint tökéletes.

ASUS Vivobook tesztek

A notebbok.hu blogján és Youtube csatornáján már találkozhattál korábban ASUS Vivobook tesztekkel.

ASUS laptop részletre

ASUS laptopot is ugyanúgy vásárolhatunk áruhitelre, hogy ne kelljen egyben kifizetni, hanem havi törlesztőrészletre tudjuk vásárolni. Ami még izgalmasabb szokott lenni, hogy időnként 0% THM-el is vásárolhatunk ASUS notebookot, ilyenkor 10 vagy 20 havi részletre vehetjük meg a kiszemelt gépet. A 0% THM pedig azért jó, mert a gép teljes árát kell 10 vagy 20 egyenlő részletben kifizetni mindenféle kamat és egyéb költségek nélkül.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség az felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.