PS5 lemezes vagy digitális különbség

PS5 vs PS5 Digital Edition különbség

Az alap PS5 és PS5 digitális kiadás között csupán 2 különbség van. Az egyik a lemezes meghajtó, hiszen a digitális nem tartalmaz BluRay olvasót, a másik különbség pedig ennek a hardvereszköznek a hiányából fakad, a formai különbség, ugyanis sokkal szimmetrikusabb formával rendelkezik a PlayStation 5 Digital Edition.

PS5 digital edition jelentése

A PlayStation 5 Digitális kiadása azt jelenti, hogy fizikai lemez nem helyezhető bele, így arra csak digitálisan, a PlayStation Store-ból vásárolt játékok telepíthetők. Hogy ez kinek éri meg? Aki nem szeretne több 10 vagy akár több 100 játék dobozát kerülgetni. Aki nem szeretne a fizikai játékokkal kereskedni, mert sokan cserélgetik, eladják. Valamint aki nem szeretne fizikai lemezeken játékokat kölcsönadni. Ezeket mérlegelve lehet eldönteni, hogy szükségünk van-e a fizikai játékok lejátszására képes PS5-re, vagy megelégszünk egy digitálissal, ami ráadásul olcsóbb is a boltokban, amikor épp kapható, mert a játékosok többsége még mindig inkább a fizikai meghajtóval rendelkezőt vásárolja.

Hol lehet PS5-öt venni?

PlayStation 5 beszerzése nem volt már a kezdetekben sem egyszerű, mert mindenhol hiánycikknek számított és ez az árát is felverte egyes üzletekben, ha egyáltalán kapható volt. A cikk írásának időpontjában már könnyedén beszerezhetünk PlayStation 5 konzolt magunknak, akár a notebook.hu webáruházában is.

PS5 digitális játékok

A PS5 digitális játékokat a PlayStation Store-ban tudjuk magunknak könnyedén beszerezni, melyet elérhetünk a PlayStation 5 menüjéből vagy akár a PlayStation Store weboldalán is. Fizethetünk bankkártyával vagy akár vehetünk feltöltőkártyát is, mellyel feltölthetjük a PS Store kreditünket a vásárláshoz. Ilyen feltöltőkártyák is vásárolhatók a notebook.hu webáruházában, mint például a 6000 Ft értékű PlayStation Network feltöltőkártya vagy éppen a 15.000 Ft értékű PlayStation Network feltöltőkártya.

PS5 részletre

Amennyiben PlayStation 5 vásárlásán töröd a fejed, hidd el annak semmi akadálya. Bizony, még a pénz sem lehet akadály, hiszen néha 0% THM-el is megvásárolható, amikor épp olyan akció van, de az biztos, hogy minden egyéb esetben az OTP online áruhitel is elérhető, ahol akár 10-48 hónapos törlesztési futamidő is kérhető, így akár havi 10.000 Ft alatt is lehet a havi törlesztőrészleted. Keress egy PS5 konzolt a weboldalon és az ára felett láthatod a részletfizetési lehetőséget, melyre kattintva a kalkulátorral kiszámolhatod a számodra legkedvezőbb konstrukciót.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség az felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.