Legjobb GeForce RTX laptopok – RTX 3060, 3070, 3080, 3090

Gamer notebookok GeForce RTX videokártyával

A Geforce RTX grafikus vezérlők laptopokban kifejezetten a játékok számára lett tervezve, ezért kiemelkedő teljesítményt biztosítanak a legújabb játékok futtatásához. Persze a Stúdió drivernek köszönhetően kreatív, alkotói munkára is kiváló társként lehet rájuk tekinteni. Az RTX sorozatú grafikus kártyák képesek a valós idejű ray tracing technológiára, amely még valósághűbb és részletesebb képeket eredményez a játékokban, mint az előző generációs kártyák. Az RTX videókártyák továbbá támogatják az AI-alapú Deep Learning Super Sampling (DLSS) technológiát, amely lehetővé teszi a játékok futtatását magasabb felbontáson, anélkül hogy csökkenne a teljesítmény vagy növekedne a rendszer igénye.

Gamer laptopokban a Geforce RTX GPU használata garantálja a magasabb képfrissítést és a nagyobb felbontást, ami fontos az élesebb és zökkenőmentes játékélményhez. Ezek a laptopok több memóriával és erősebb processzorral is rendelkeznek, mint átlagos társaik, így a játékosok a lehető legjobb élményt kaphatják a játékokban. A Geforce RTX grafikus vezérlőkkel rendelkező gamer laptopok ideális választás lehetnek azok számára, akik a legújabb játékokkal szeretnének játszani, és kiemelkedő grafikai teljesítményt és élethűbb látványvilágot keresnek és/vagy grafikai munkára vagy videóvágásra, 3D modellezésre is használnák azt.

GeForce RTX 3050 laptopok

A GeForce RTX 3050 laptopok jó választást jelenthet azok számára, akik a legújabb játékokkal szeretnének játszani, de nem szeretnének túl sokat költeni egy gamer laptopra. A GeForce RTX 3050 egy középkategóriás grafikus kártya, amely lehetővé teszi a játékok futtatását magasabb felbontáson és grafikai beállításokkal, mint az előző generációs kártyák. Ár-érték aránya kiváló, és képes a 1080p felbontásban futtatni a játékok többségét, viszont a magasabb felbontásoknál, mint például a 1440p vagy 4K már kevésbé lesz elég benne a szufla. Az RTX 3050 kártyák természetesen támogatják a ray tracing technológiát, amely lehetővé teszi a valós idejű árnyékok és tükröződések megjelenítését, és így még élethűbb látványvilágot eredményeznek. Általában a középkategóriás és felső középkategóriás laptopokban találhatók meg, amelyek 250.000 és 450.000 forint közötti áron vásárolhatók meg. Természetesen a legtöbb gyártónál, mely gamer laptopokkal foglalkozik rendelkeznek RTX 3050 grafikus kártyával szerelt gamer notebokkel, ilyenek az Acer, a ASUS, a Dell, a HP és a Lenovo is. Ha valaki egy megfizethető, de megbízható gamer laptopot keres, akkor az RTX 3050 laptopok kitűnő választás lehet, amelyek képesek az élethű játékélményre FHD felbontáson, de mégsem jelent túlzott megterhelést a pénztárcánkra nézve.

GeForce RTX 3060 laptopok

A GeForce RTX 3060 laptopok alkalmasak a legújabb játékok futtatására, valamint a kreatív munkák elvégzésére, mint például a videóvágás és képszerkesztés. A GDDR6 memóriájával könnyedén kezeli az összetett grafikai feladatokat, és a ray tracing technológiával való támogatásnak köszönhetően élénk, valósághű képeket hoz létre a valós fény/árnyék hatás elérése közepette. A DLSS 2.0 technológia lehetővé teszi az alacsonyabb felbontás javítását, miközben javítja a teljesítményt és mégis magasabb felbontást renderel a játékos számára. A GeForce RTX 3060 laptopok 450.000-700.000 forint közötti áron érhetők el, attól függően, hogy melyik gyártóról és modellről van szó. Az ilyen grafikus vezérlőt tartalmazó laptopok közé tartoznak az ASUS ROG, az MSI GE Raider, a Lenovo Legion és a HP Victus sorozat. A GeForce RTX 3060 laptopok ideális választást jelenthetnek a játékosok és kreatív szakemberek számára, akik szeretnének magas teljesítményt és minőséget egy laptopban, amely képes megbirkózni az összetett grafikai feladatokkal és a legújabb játékokkal.

GeForce RTX 3070 laptopok

A GeForce RTX 3070 laptopok a játékosok és a kreatív szakemberek számára kiváló teljesítményt nyújtanak. A GDDR6 memóriával rendelkező grafikus vezérlőnek köszönhetően ezek a laptopok képesek megbírkózni az összetett grafikai munkafolyamatokkal, valamint a legújabb játékokkal akár 1440p vagy 4K felbontás esetén is. Az NVIDIA DLSS 2.0 és ray tracing technológiák támogatásával a GeForce RTX 3070 laptopok olyan fény/árnyék hatást varázsolnak a szemünk elé, hogy csak pislogunk. Az árak tekintetében itt már 500.000 és 800.000 forint között kell gondolkodni. A 3070-et tartalmazó laptopok között szerepelnek az ASUS ROG, az MSI GE Raider, a Gigabyte AORUS és a Razer Blade. Kitűnő választás lehet a játékosok és kreatív szakemberek számára, hiszen képesek kezelni az összetett munkafolyamatokat és a magasabb felbontásokat játékok esetén.

GeForce RTX 3080 laptopok

A GeForce RTX 3080 laptopok a legmagasabb szintű gaming élményt nyújtják a felhasználók számára. Az RTX 3080 grafikus vezérlő lehetővé teszi a valós idejű következtetések végrehajtását és a játékélmény további javítását a valós időben alkalmazott sugárkövetési technológiával. A GeForce RTX 3080 grafikus vezérlő rendkívül magas teljesítményt kínál a legújabb játékok futtatásához a legmagasabb beállításokon, akár a VR játékokhoz és nagyobb kijelzőkhöz is. Ezzel a kártyával szerelt laptopok ára jellemzően magasabbak az átlagos gamer laptopoknál, és általában a prémium kategóriába tartoznak. Áruk változó, olyan 900.000-1.600.000 forint között mozognak. Számos gyártó kínál RTX 3080 laptopokat, mint például az ASUS, az MSI, a Gigabyte, az Acer, és a Dell. Fontos alaposan áttekinteni a különböző lehetőségeket a vásárlás előtt, hiszen rengeteg márka és modell érhető el.

GeForce RTX 3090 laptopok

A GeForce RTX 3090 laptopok az NVIDIA egyik legfejlettebb grafikus vezérlőjét kínálják, amelynek teljesítménye meghaladja a legtöbb játék igényeit. Az RTX 3090 GPU-k tökéletesek az extra magas felbontásokhoz, a VR-hoz és mindenhez is. A 24 GB GDDR6X memóriával rendelkező vezérlők nagyon magas teljesítményt kínálnak a legigényesebb felhasználóknak, hiszen nincs olyan játék, ami megakasztaná ezt a VGA-t. Az áruk magas, de ez elképesztő teljesítményük miatt teljességgel érthető. Az RTX 3090 GPU-val szerelt laptopok ára akár 2.000.000 forintot is meghaladhatja. Az RTX 3090 GPU-val rendelkező laptopok a legmagasabb szintű konfigurációkat kínálják, például a legújabb processzorokat, nagy mennyiségű RAM-ot és nagy tárolókapacitást és az ASUS, DELL, LENOVO-n keresztül minden gaming notebook gyártó kijött a saját modelljével.

GeForce RTX 4050, 4060, 4070, 4080, 4090 laptopok

A GeForce RTX 40 grafikus vezérlővel szerelt gamer laptopok számos új lehetőséget nyújtanak a játékosok számára. Az NVIDIA ígérete szerint a RTX 40 grafikus vezérlők az eddigi legjobb teljesítményt nyújtják majd a játékokban és a kreatív feladatokban egyaránt. A grafikus vezérlők az NVIDIA DLSS és a Ray Tracing technológiáinak továbbfejlesztett változatát tartalmazzák, amelyek még élethűbb és részletgazdagabb képeket biztosítanak, illetve lehetővé teszik a játékok dinamikus világításának és árnyékolásának valós idejű szimulálását. Emellett a GeForce RTX 40 grafikus vezérlők támogatják az NVIDIA Reflex technológiát is, amely csökkenti a késleltetést és javítja a játékérzékelést, így még pontosabb és reakcióképesebb játékélményt biztosítanak. Kifejezetten a legújabb játékokhoz és a mesterséges intelligencia alapú számításokhoz készült. Az új vezérlő a 7 nm-es gyártási folyamatnak köszönhetően még hatékonyabb és erősebb, mint az előző generációk. A GeForce RTX 40 sorozatú laptopok továbbá támogatják az NVIDIA Broadcast szoftvert is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy jobb minőségű streamet hozzanak létre élő közvetítéseikhez.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség az felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.