Kezdőlap / Cikkek / Google 2018 | Így is lehet visszatekintést csinálni

Google 2018 | Így is lehet visszatekintést csinálni

Egy korábbi cikkünkben bemutattuk, hogy milyen gyűlölethullám fogadta a YouTube Rewind 2018-at. Most egy újabb évösszegző anyaggal foglalkozunk, ami tartalmilag mélyebb és a közönség által is sokkal elfogadottabb és népszerűbb lett: a Google — Year In Search 2018.

Megszokhattuk már, hogy a Google évösszegző videói mindig egy keresési kulcsszó köré épülnek: idén ez a „good”, azaz a „jóság”, vagy a „jó” volt (szövegkörnyezettől függően). Az összeállítás a pozitív és érzelmes pillanatok egész sorát hozza el, kiemelve az év legfontosabb eseményeit és a népszerűbb online tartalmakat.

Mivel a legnézettebb videó és képanyagok felhasználásával készült, így ebből a gyűjteményből sem maradhat ki Will Smith és pár macskás/kutyás tartalom, de szívmelengető családi pillanatoknak és hétköznapi hősök tetteit is láthatjuk. Az összeállítást Ruelle – Where We Come Alive című dala teszi rendkívül erőssé, így mind a zeneválasztásért, mind a videó összeállításáért jár a kalapemelés a készítőknek.

Hogy mennyre lett sikeres ez az anyag? Eddig kicsit kevesebb, mint 28 millió ember látta, 8 nap alatt és 122 ezer like-ot számlál. Amíg a YouTube által kiadott Rewind a világ “legutáltabb” videója lett, a Year in Search-re leadott szavazatok 95%-a pozitív, s a komment mező is teli van elismerő visszajelzésekkel:

“YouTube, jegyzetelhetnél…”

“Hogy csinált a Google 2 percben jobb évösszegző videót, mint a YouTube, akiké 8 perces volt? Ja és ez nem olyan cikis”

“Ennek kéne a YouTube Rewindnak lenni. Simán jobb”

A Google egy másik videójával is meghódította az internetezők szívét. A világ egyik legnépszerűbb karácsonyi filmjének, a Home Alone (itthon “Reszkessetek betörők“) jeleneteit forgatta újra a Google Asszisztens közreműködésével. Macaulay Culkin ismét a sikerfilm díszletei közt bújt Kevin szerepébe és annak legemlékezetesebb pillanatait játszotta el újra, ezúttal a GA segítségével. Vajon mennyivel lett volna egyszerűbb dolga Kevinnek, ha az eredeti filmben is besegíthetett volna neki a cégóriás mesterséges intelligenciája?

%d blogger ezt szereti: