Kezdőlap / Hírek / CES 2019: Ez jelenti a jövőt a gamer notebookoknak?

CES 2019: Ez jelenti a jövőt a gamer notebookoknak?

Az ASUS és az Acer is belehúzott a gamer gépek frontján, az idei CES-en, ez már biztos. Megelégelve a trendeket és a már „unásig használt” elemeket, új irányba nyitották meg a gamer notebookok evolúcióját: a 2-in-1 gépek formulája és a cserélhető videokártyák felé.

A kettő-az-egyben az új szexi?

Az Acer Predator Triton 900-zal és az ASUS GZ700 Mothership-el egy egészen új időszámítás kezdődhet el a gaming-notebookok piacán. A Triton 900 esetében egy speciális zsanér-rendszernek hála a notebook kijelzője ki-befordítható, illetve nem kapcsolódik (a tartóelemeket leszámítva) közvetlen módon az alapegységhez. A Triton ezáltal különböző kijelző állásokkal is használható: az elem alját előrébb hozva nagyobb teret biztosítunk a beáramló levegőnek, ezáltal a hűtő rendszernek, hogy a gépet ne olvassza le a 8. generációs H-szériás processzor és az Nvidia GeForce RTX 2080 GPU. A kijelző panel egy 4K-s felbontású, G-Sync támogatásra is képes egység…szóval nem csak bika lesz a gép, de iszonyú részletgazdag képet fog majd produkálni.

Az ASUS Mothershipje még egy kicsit izgalmasabb, ugyanis itt tényleg egy 2-in-1 gépről van szó. Az „alap gép” a kijelző mögé van bezsúfolva, amit hűtési okokra hivatkozva oldottak meg így. A házban itt is egy Nvidia GeForce RTX 2080 GPU van, illetve egy Intel Core i9-8950HK (legalábbis a CES-en kiállított prototípusban). Az eszközt egy támasz segíti „talpon maradni”, s természetesen egy billentyűzettel kiegészülve lesz teljes a felhasználói élménye.

Cserélhető elemekkel megváltozhat a notebook-piac?

Az Alienware műhelyében egy másik oldalról közelítették meg a gamer-notebookok helyzetét. Azt asztali gépekhez hasonlóan, a cserélhető elemekben látják a jövő kulcsát. Az Alienware Area-51M top modellje Intel Core i9-9900K processzorral és Nvidia RTX 2080-as GPU-val jelent meg, de ha tegyük fel…évek múltán már kevés lenne ez az energia, az Alienware úgy alakította ki notebookját, hogy a CPU és a GPU egyaránt cserélhető legyen. A kritikák szerint utóbbi egy kicsit bonyolultabbra sikerült a kelleténél, de érdekes útvonal lehet az alkatrészek gyártásában, ha az asztali gépekhez hasonlóan a notebookjaink is módosíthatóvá válnának (ezen a szinten is).

Forrás: TechRadar

Régi formula, vékonyabb kialakítás?

Akik nincsenek oda a változtatásokért, azoknak sem kell feltétlen panaszkodniuk. A klasszikus gamer gépek gyártása továbbra is tart és tartani is fog, amiben változás várható az az eszközök vastagsága. Ahogy azt két korábbi ASUS Zephyrus tesztünkben is láthattátok, az ASUS ROG-széria a Zephyr-ekkel igyekszik megmutatni, hogy lehet 17 mm vastagságú is egy masszív játékos notebook. Erő van bőven, itt egyedül a melegedés kérdése az, amit meg kell oldani. Ez komoly feladat a mérnököknek és, ahogy egy hamarosan megjelenő videónkban látni fogjátok: próbálkozás van, 100%-os megoldásra azonban még várni kell… de ha ilyen ütemben fejlődnek a notebookok, akkor már nem sokat.

Neked melyik megoldás tetszett a legjobban?
2-in-1 gamert akarok!
A cserélhető elemekben a jövő
Maradjon a régi, de legyen vékonyabb
Created with QuizMaker

Comments

Kapcsolat Szikra Balázs

Talán ez is érdekel

Dolgozz velünk ÜGYFÉLSZOLGÁLATI MUNKATÁRSKÉNT!

Ha te leszel az új kollégánk, te fogod az ügyfeleink megkereséseit fogadni telefonon és chaten, …

%d blogger ezt szereti: