Kezdőlap / Cikkek / Zenehallgatás a XXI. században – Manapság pofonegyszerű a zenehallgatás

Zenehallgatás a XXI. században – Manapság pofonegyszerű a zenehallgatás

Ó, azok a csodás 90-es évek! Amikor még walkmant, discmant hordtunk magunknál a zenehallgatáshoz! Mennyit változott a világ! Hihetetlen, mennyi, ma természetesnek vett, technológiával kapcsolatos dolgot hittünk lehetetlennek csupán 25 évvel ezelőtt!

Mit jelentett akkoriban egy 4GB-os fájlt letölteni? Még egy merevlemez sem rendelkezett ekkora memóriával. Jelen írásunkban egy virtuális sétára invitálunk, mely során biztosan benned is előjön egy-két nosztalgikus emlék.

A zenehallgatás kora

A Spotify-t biztosan Te is ismered. A program minden hétfőn egy ingyenes zenei listát ajánl a felhasználóknak. De mi alapján választja ki a számokat? Az egész ötlet egy algoritmuson alapul, amely alaposan elemzi a felhasználó stílusát az általa hallgatott zeneszámok alapján. A program egy listára válogatja össze azokat az újdonságokat, melyek az algoritmus alapján tetszenének a felhasználónak.

Egy teljes albumot hallgatnál meg? Váltogatnál a számok között? Szeretnéd tudni, melyek a legnépszerűbb számok Angliában? A Spotify mindezt lehetővé teszi. De gondolj csak bele milyen volt a zenehallgatás korábban! A mai felnőttek még kazettákra vették fel kedvenc dalaikat rádiós magnó segítségével.

A Spotify mellett még egy alkalmazásra felhívnánk figyelmed: a Shazamra. Mindössze néhány évvel, ezelőtt ha megszólalt egy olyan dal a rádióban, ami megtetszett, csak egy dolgot tehettél: igyekezhettél minél többet megjegyezni a dalszövegből.

Ma egyszerűen csak elindítod a Shazamot, mire a telefonod a program hihetetlenül nagy adatbázisából kiválasztja azt, amelyiket éppen a készüléked mikrofonja segítségével felismer.

Neked megvannak a fent említett programok? Szeretnél egy zenehallgatásra ideális laptopot, okostelefont? Széleskörű kínálatunkban biztosan Te is megtalálod azt, amit keresel. Ha bármivel, bármely termékünkkel kapcsolatban kérdésed merül fel, és segítségre lenne szükséged, fordulj hozzánk bizalommal! Készséggel állunk rendelkezésedre.

Comments

Kapcsolat Katona-Kis András

Talán ez is érdekel

Foci Vb a gamereknek is! | Jön a FIFA 18 kiegészítője!

 A futball egyik legnagyobb ünnepe a világbajnokság, aminek ezúttal Oroszország ad otthont június 14. és …

%d blogger ezt szereti: