Kezdőlap / Cikkek / Xiaomi porszívók és webkamera teszt

Xiaomi porszívók és webkamera teszt

A mai teszt merőben eltérő, mint a többiek, ugyanis 3 eszközt fog tartalmazni, egy Xiaomi felmosós robotporszívót, egy Xiaomi kézi porszívót és egy Xiaomi biztonsági kamerát.

Tudni érdemes, hogy a sokak számára jó ár/érték arányú okostelefonjaikról már jól ismert Xiaomi bizony elég sok másban is utazik. Egyik legfontosabb szegmens pedig az okosotthon rendszerük és azok tagjai. Én kifejezetten kedvelem ezen termékeit is a Xiaominak, hiszen letisztult, elegáns design-nal rendelkeznek. Eszközeik megbízhatók és remekül működnek együtt okosotthonos közegben egymással, de akár külső eszközökkel is.

Mi Robot Vacuum-Mop

Nekem a Xiaomi leges-legelső robotporszívója teljesít hű szolgálatot itthon sok-sok éve, ami még csak porszívózni tudott, azóta viszont megjelent a felmosós modell és még sok másik is, mint tesztünk első alanya a Xiaomi Robot Vacuum-Mop. Ez a készülék egy olcsóbb kategóriába eső robotporszívója a Xiaomi-nak, mégis remekül helytáll a takarításban. Míg a komolyabb variánsok infrás letapogatással határozzák meg, hogy mi merre található, az olcsóbb Mi Robot Vacuum-Mop a tetején elhelyezett kamerával próbál navigálni, ami kevésbé pontos, mégis elég támpontot ad neki a logikus takarítási útvonal megalkotásához. Valamint VSLAM+ 4 magos processzor dolgozik a pontos helymeghatározáson. Mindezt a Mi Home alkalmazásban szépen nyomon is követhetjük, ahogy halad a lakásban.

A telepítése egyszerű, a Mi Home app azonnal rátalál a porszívóra, és ha azonos hálózaton vagyunk, mint amire csatlakoztatni szeretnénk, rögtön végbemegy a telepítés. Akár Google Home vagy Amazon Echo okos asszisztensekkel is összekapcsolhatjuk, és adhatunk ki parancsot a takarítás megkezdésére vagy annak befejezésére. Megadhatjuk a szívóerőt és a felmosáshoz szükséges víz adagolásának mennyiségét is. Akár időzíthetünk is takarítást.

2500 Pa szívóerővel rendelkezik. A portartály térfogata 600 ml, míg a víztartály 200 ml-es. Lépcsőről nem fog leesni az alján elhelyezett érzékelőknek köszönhetően. A 60 db zajszint teljesen vállalható, a 2400 mAh-s akkuja 120nm-re elegendő, de nagyobb lakásnál sincs gond, amikor 15%-ra merül, a helyére megy, tölti magát, majd folytatja ott, ahol abbahagyta.

Van lehetőség virtuális falak felállítására, így ki lehet tiltani bizonyos helyekről, vagy akár távol tartani padlóvázáktól. HEPA szűrővel is rendelkezik, ezért allergiásoknak is bátran ajánlott. A felmosó, vagyis MOP részt könnyen lecsatlakoztathatjuk, amikor nincs rá szükség, a rajta lévő textil egyébként mosható.

Nézd meg a Xiaomi okoseszközökről készült tesztvideónkat is!

Mi Handheld Vacuum Cleaner

Amikor csak gyorsan szeretnénk felporszívózni, és nem szeretnénk a hagyományos porszívót elővenni, annak kábelével bajlódni, akkor jön jól a Xiaomi Mi Handheld Vacuum Cleaner. A Xiaomi kézi porszívójának fő egysége csupán 1,5 kg, erre csatlakoztathatunk különféle fejeket és akár egy csőhosszabbítót is. Kényelmes, gyors használatot biztosít kétféle szívóerővel. A 2500 mAh akkumulátor maximális szívóerővel 6 perc működést biztosít, normál módban 30 percig használhatjuk egy töltéssel az eszközt.

Működése egyszerű, csupán egy ravasz van rajta, amit mutatóujjal nyomva tartva működik a porszívó, hüvelykujjnál pedig található a maximális szívóerőt bekapcsoló gomb. A tetején a töltő csatlakozót és egy visszajelző LED-et láthatunk. A benne található HEPA filter mosható, a portartály 500ml méretű, 72dB zajszinttel kell számolnunk használat közben.

Egy fali dokkolót is kapunk hozzá, melyet a falra felfúrva tárolhatjuk és tölthetjük könnyedén a porszívót. A hozzá kapott fejek között résfúvókát, kefefúvókát, padlótisztítót és ágytisztítót találunk, ezzel kielégítve minden igényünket. Könnyű szétszedni és takarítani.

Mi Home Security Camera 360

Az utolsó eszköz, amiről olvasni fogtok, a Xiaomi Mi Home Security Camera 360, ami 360 fokban képes körbeforogni, így minden irányba nézhetünk vele. A felbontása FullHD, tehát a részletgazdag képben nem lesz hiány, valamint infra fényének köszönhetően a sötétben is tökéletesen lát. Falra, plafonra is telepíthető a hozzáadott csavarokkal és felfüggesztéssel. Motorja csendes, képes mozgás érzékelésre és mozgás követésére is, ráadásul Google Assistant és Amazon Echo kompatibilis. Maximum 64GB microSD-re rögzít egy továbbfejlesztett kódolási technikával, ami 50%-kal csökkenti a rögzített videók méretét. NAS-ra való rögzítés is lehetséges. 2 irányú audióra képes, így távolról be lehet szólni a lakásban lévőknek és őket is hallani távolról. A Xiaomi okosotthon eszközökkel is összekapcsolható, pl. beriasztott lakásban mozgásérzékelés esetén riasszon, vagy ha egy ideig nem érzékel mozgást, kapcsolja ki a légtisztítót, stb.

Én már teljesen felokosítottam a lakásomat, most itt az ideje, hogy ti is egyszerűbbé tegyétek a házimunkákat Xiaomi okoseszközökkel!

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

NVIDIA Studio platform | RTX GPU felhasználás kreátor szemmel

Mindenki jól ismeri az NVIDIA RTX GPU-ját, de leginkább játékokhoz szükséges videóvezérlőként gondolunk rá, holott …