Kezdőlap / Cikkek / Videohívás a XXI. században „Az meg mi?”

Videohívás a XXI. században „Az meg mi?”

A XXI. században számos olyan újdonság született a szemünk láttára, amelyeket néhány évtizeddel ezelőtt lehetetlennek definiáltunk volna. Előző bejegyzésünkben a XXI. századi zenehallgatásról írtunk, most pedig egy másik nagy technológiai vívmányt emelünk ki: a videohívást.

A kommunikáció területén különösen érezhető a technológia rohamos fejlődése. Talán nektek is meséltek szüleitek azokról az időkről (esetleg ti magatok éltétek meg), amikor még vezetékes telefonon beszélgettek, valamint e-mailek helyett leveleket küldtek egymásnak az egymástól távol élő családtagok, barátok.

Az első lépés: SMS, MSN Messenger

Emlékszel, amikor a hatalmas téglafonok után megjelentek a kisebb, de még nem színes kijelzős telefonok? Az akkori nagy szenzáció az SMS volt, azaz rövid szöveges üzeneteket küldhettél barátaidnak.

A 90-es évek nagy slágere az MSN Messenger volt, melyet már számítógépedre tölthettél le. Egy e-mail címmel regisztráltál, és online cseveghettél partnereiddel.

A mai korban: Skype és Facebook Messenger

Ha távol élsz szeretteidtől, a Skype olyan program, amelyre mindenképp szükséged van. Ennek segítségével cseveghetsz, videobeszélgetést kezdeményezhetsz barátaiddal, családtagjaiddal. Néhány évvel ezelőtt ez teljesen elképzelhetetlen volt.

Egyszerre látom a másikat, és beszélhetek vele? A mai gyermekek számára ez teljesen természetes, hiszen ebbe születtek bele.

Sőt, néhány éve külön kellett webkamerát venni, ma pedig már ezt beépítik a laptopokba.

A Facebook is felismerte a videobeszélgetés fontosságát, és a Facebook Messenger alkalmazásába ők is beépítették ezt az opciót.

A XXI. század hatalmas távolságokat hidal át. Tarts lépést századunkkal, szerezd be elérhető áron a videobeszélgetéshez szükséges készülékeket, hogy a tőled távol élő rokonsággal, barátaiddal tudd tartani a kapcsolatot!

Ha tanácsra van szükséged, nem tudod, melyik laptopot, táblagépet, okostelefont válaszd, fordulj hozzánk bizalommal!

Comments

Kapcsolat Katona-Kis András

Talán ez is érdekel

Foci Vb a gamereknek is! | Jön a FIFA 18 kiegészítője!

 A futball egyik legnagyobb ünnepe a világbajnokság, aminek ezúttal Oroszország ad otthont június 14. és …

%d blogger ezt szereti: