Kezdőlap / Egyéb / Válassz egy Macet és dolgozz hatékonyan

Válassz egy Macet és dolgozz hatékonyan

Egy MAC azon kívül, hogy akár az 5-10 év múlva is gyors és hatékony társad lehet az életben, könnyen hordozható, igényes kialakítású, igazán stresszmentes eszköz. Legyen szó munkáról vagy kis lazításról, minden percben számíthatsz rá. De mégis milyen tulajdonságai vannak, melyek mellett nem mehetünk el szó nélkül?

Szupergyors multitasking

A legújabb Mac eszközök már az M2-es chippel vannak felvértezve, melyek egyesített memóriaarchitektúrája gyors és gördülékeny multitaskingot biztosít a Mac felhasználói számára, bármilyen munkafolyamatról is legyen szó.

Akkuidő

A Mac akksija mindig is híres volt hosszú üzemidejéről, de az új modellek esetén már ott tartunk, hogy egyetlen feltöltéssel non-stop használhatod a Macet egész nap. Szinte hihetetlen, de a 16″ MacBook Pro akár 21 órás időtartamra is képes, mely lényegében több, mint 2 napi munkaidő. És itt egy töltésről beszélünk, persze az üzemidő függ a használat módjától is.

Munkára fel!

Attól, hogy nem Microsoft Windows fut a Mac-eken, még Microsoft alkalmazásokat használhatunk, legyen szó a Microsoft 365-ről vagy az Outlookról, de természetesen a Google Workspace sem akadály. Minden megvan, amire szükséged lehet.

Mac + iPhone a nyerő páros

Aki Apple termékeket használ, nem kell győzködni, hogy az Apple ökoszisztéma mennyire jól tud működni. Akár még arra is van lehetőség, hogy egy az iPhone-on vágólapra helyezett szöveget a MacBook-on illesszünk be vagy fordítva. Sőt a telefonhívásokra is válaszolhatunk a MacBook-on, de bármikor átpasszoljhatjuk azt a telefonra, hogy azon folytassuk. Ennek használatához elengedhetetlen az internet kapcsolat és a közös iCloud fiók, de ezek alapfeltételek a felhasználók számára.

Átlagfelhasználók kánaánja

Nem kell IT zseninek lenni a beüzemeléséhez, konfigurálásához. Lényegesen kevesebb hibaértesítésekkel találkozik egy Mac felhasználó a macOS-en, mint más operációs rendszereket használók többsége. Ráadásul az IT-nak is kevesebbet kell bajlódnia egy MacBook-kal.

A biztonság ami még számít

A Mac beépített funkciói között szerepel a realtime titkosítás, a Touch ID, hogy ujjlenyomatunkkal védjük adatainkat és meggyorsítsuk a biztonságos hozzáférést különböző fiókjainkba. Természetesen van Gatekeeper is. Ez a macOS operációs rendszer biztonsági funkciója, amely kikényszeríti a kódaláírást, és ellenőrzi a letöltött alkalmazásokat, mielőtt engedélyezné azok indítását, ezáltal csökkentve a rosszindulatú programok véletlen futtatásának valószínűségét.

Apple ökoszisztémába csatlakozó eszköztípusok

Az Apple cég hallatán talán a legtöbbek először az iPhone készülékekre gondolnak, hiszen úttörő volt a maga korában az első érintőképernyős telefonok között egyszerű felhasználói felületével és gyönyörű kijelzőjével. Aztán persze ott a sok iPad, hiszen rengeteg felhasználási felülete van a még nagyobb érintőkijelzőnek hála. Sőt már teljes értékű notebookként is képes üzemelni a megfelelő billentyűzet társaságában. De ha már itt tartunk, beszéljünk kicsit a MacBook variációkról, melyek a leghatékonyabb munkaeszközök akár irodai dolgozóknak, akár videóvágóknak. Mindenki könnyedén megtalálja az igényeihez passzoló variánst a hordozható munkaeszközök között. Viszont aki asztali gépen szeretne macOS-el használni, annak is ott a lehetőség az iMac szériát szemügyre véve. És még mindig nem értünk a lista végére, hiszen olyan kiegészítők vannak hátra, mint a csodaszép Apple Watch, hogy ne maradjunk le semmiről a csuklónkra tekintve vagy csak hű társ legyen a sportolás mellett. De van még itt Apple TV is, hogy felokosítsuk otthoni TV-nket vagy csak dúskáljunk az Apple streaming szolgáltatás adta műsorokban. A vájt fülűeknek a piacon fellelhető egyik legjobb fülhallgató kínálatát is ők biztosítják az AirPods változataikkal. De itt a legújabb kis okosság az AirTag, hogy nyomon követhessük csomagjainkat, értékeinket. Akár még kerékpárunkba is elrejthetünk egyet. Na de mire is jó? Röviden a környező Apple termékeket érzékeli és ez alapján meghatározza saját környezetét, ezt jelezve tulajdonosának. És ezeken felül megannyi tartozék létezik ezekhez az eszközökhöz, hogy azt megszámolni sem lehet.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

PlayStation VR2 megjelenés

A Sony PlayStation konzol eddig az egyetlen, mely VR -al is rendelkezik és bizony az …